Zombies!!!

Zombies!!! Boek omslag Zombies!!!
Zombies!!!
Exploration, Fighting, Horror, Miniatures, Movies / TV / Radio theme, Zombies
Journeyman Press, Twilight Creations, Inc.
2001
Dave Aikins, Kurt Miller
Todd Breitenstein, Kerry Breitenstein
Dice Rolling, Grid Movement, Hand Management, Modular Board Roll / Spin and Move
2 - 6
60 minuten

Nee, dit is geen gedetailleerd verslag, van wat we hier op de site denken te weten over zombies. Maar dit is een beleving/ode aan het beste bordspel sinds tijden. Namelijk Zombies!!!.

Zombies!!! is simpel, erg vermakelijk, en ontzettend gaaf. Vooral de echte zombie liefhebber zou eigenlijk verplicht moeten zijn om het spel te kopen. Maar wat is het spel dan vraag je, je misschien af. Zombies!!! is een soort van RPG met als intentie het slachten van zombies, en het niet geslacht worden door zombies. Je speelt het spel met 2 tot 6 personen. En om het spel te winnen zul je: of 25 zombies moeten afslachten, of de helipad als 1e moeten zien te bereiken. Maar waar de helipad komt is altijd een grote verassing. Aangezien de stad iedere beurt uitbreid kun je van te voren nooit weten waar je heen moet lopen om als 1e de helipad te bereiken. Dus richt je, je maar op het slachten van zombies. Wat overigens ook het leukste gedeelte is aan het spel. Maar wanneer je bijvoorbeeld met 4 personen speelt en je gaat op zombie jacht zul je snel merken dat anderen de zombies wel erg snel voor je ogen wegkapen. Wat ga je dan doen. Dan ga je natuurlijk proberen het hun zo moeilijk mogelijk te maken. En dat kan ook. Want des te meer zombies je te lijf gaat, des te groter de kans dat je het niet zult overleven. Nou zijn er kaarten waar bepaalde gebeurtenissen mee opgewekt kunnen worden. Zo kun je met een event-card een shotgun oppakken, je tegenstander laten omringen door zombies, etc. En kun je de overlevingskans van jezelf vergroten. Of die van je tegenstanders drastisch verminderen.

Het spel is als een geintje van de makers begonnen maar is inmiddels al uitgegroeid tot een cult hit bij de boardgame freaks. Het is ook helemaal niet verwonderlijk, want het spel klinkt niet alleen als een hit het speelt ook nog als een hit. Dat is ook de reden dat er naast de standaard set van Zombies nu ook al enkele uitbreidingen zijn. We zitten inmiddels bij 5 en wie weet wat er nog meer gaat komen.

Dit hierboven is zon beetje het spel.

Zombies!!! is een spel dat gebaseerd is op de George A. Romero zombie trilogie, en vanuit dit concept is geïnspireerd door o.a films en games als: “Evil Dead”, “City of the living Dead”, “Zombie 2”, “Resident Evil” En in het spel vind je (in het bijzonder op de event-cards) een hele bult verwijzingen, naar de meest beroemde zombie films shots aller tijden. Persoonlijk hebben ik alleen al uren besteed aan het bestuderen van de art die gebruikt is bij Zombies!!! om te kijken wat voor films ik allemaal kon ontdekken.

De game op zich: Het is iets wat je moet hebben wanneer je echt gek bent van Zombies. En voor mensen die niets met Zombies hebben is het zelfs een geweldig spel. Ik zou zeggen ga het ontdekken. Ga meteen naar 1 van de betere game shops, en koop ZOMBIES!!!