Zdzisław Beksiński: Terrifying Visions of Hell

Zdzisław Beksiński was een getalenteerde Poolse artist die een voorkeur had voor het maken van uitzichtloze en deprimerende Sci-Fi scenes. Helaas is zijn leven op een tragische wijze ten einde gekomen. Beksiński heeft zijn heil gevonden in beeldhouwen, daarna in fotografie en later in het schilderen. Diegenen die hem gekend hebben beschreven Beksiński als een aardig persoon vol humor, die zijn eigen werk niet over-analyseerde. Hoewel zijn art creepy en troosteloos tot in het extreme lijken, Beksiński vond ze eerder vermakelijk en zag de art niet als hopeloos, maar juist als hoopvol.

Beksiński heeft net als zijn einde een tragisch leven gehad. In 1998 is zijn vrouw door ziekte gestorven en in 1999 heeft zijn zoon Tomasz een einde aan zijn leven gemaakt. Zijn lichaam is door Beksiński gevonden. In februari van 2005 werd het echter nog erger voor Beksiński toen de zoon van zijn verzorger hem heeft doodgestoken.

Hoewel zowel het leven als het einde van Beksiński zeer tragisch was. Hij heeft zeker een indrukwekkende nalatenschap achter gelaten.

Bekijk ook het artikel over Zdzisław Beksiński: Zdzislaw Beksinski: Terrifying Visions Of Hell voor meer geweldig creepy artwork.