Xangadix Lives! CineCrowd Campagne

25 jaar na de release van de Nederhorror De Johnsons hebben Bram Roza en Yfke van Berckelaer (Zombie Love) het initiatief genomen om een documentaire te maken over dit cultfenomeen van Nederlandse bodem.

De Johnsons, ook wel bekend onder de namen De Blaauwe Johnsons en Xangadix, van Rudolf van den Berg is een verwijzing naar de achternaam van zeven broers die geboren zijn met hulp van de Amerikaanse doctor Johnson. De Johnsons gaat over een 14-jarig meisje Emalee Lucas (Esmée de la Bretonière) die na haar eerste menstruatie nachtmerries krijgt over zeven identieke mannen die haar willen bevruchten. De Johnsons ging in 1992 in première.

Nu, 25 jaar na de première van de film hebben Bram Roza en filmmaker Yfke van Berckelaer het initiatief op zich genomen om een documentaire te maken over deze nederhorror. In deze documentaire genaamd Xangadix Lives! blikken Bram en Yfke terug op dit cultfenomeen en diens bijzondere ontstaansgeschiedenis. Na vele geruchten te hebben gehoord over hoe de film is ontstaan hebben ze besloten om de waarheid achter de geruchten te achterhalen.

Ter ere van de 25ste verjaardag van De Johnsons willen Bram Roza en Yfke van Berckelaer hun documentaire Xangadix Lives! vertonen op het Rotterdamned Film Festival op zaterdag 4 november 2017, door een speciale jubileumvoorstelling te organiseren in de aanwezigheid van de originele cast en crew van De Johnsons. Deze voorstelling zal dan plaats vinden in KINO in Rotterdam.

Om dit echter allemaal te kunnen realiseren vragen de makers van deze documentaire om hulp. Hiervoor hebben ze een CineCrowd Campagne opgezet om dit project te kunnen realiseren. Met behulp van een donatie kunnen mensen meehelpen aan het realiseren van deze documentaire over het cultfenomeen De Johnsons. Natuurlijk is er een beloning verbonden aan een eventuele donatie. Van een vermelding in de credits tot unieke merchandise, aanwezigheid bij screenings tot zelfs een privéversie van De Nacht van de Wansmaak met Mr Horror Jan Doense en zelfs een etentje en avondje uit met de regisseurs en producenten van Xangadix Lives!.

Wil je meer informatie over dit project en over de campagne? Kijk dan snel op: CineCrowd Xangadix Lives!