Wordt Vervolgd keert na meer dan 23 jaren terug

Wordt vervolgd… Deze twee woorden zijn kenmerkend voor vele comics en tekenfilms om aan te duiden dat het verhaal nog niet afgelopen is en vervolgd zal worden in de volgende uitgaven of afleveringen. Hoe vaak hebben we als kijker niet deze woorden of: “To be continued..” zien staan aan het einde van een aflevering en als lezer aan het einde van de uitgave, waardoor wij in spanning moeten afwachten?

Wat waarschijnlijk de jongere generatie niet weet is dat er tussen 1983 en 1993 op de Nederlandse televisie een televisieprogramma was met dezelfde naam. Een programma voor de kinderen en jongeren die geheel in het teken stond van tekenfilms en stripverhalen.

Tekenfilms en strips

Vele kinderen zaten wekelijks te wachten totdat zij weer konden genieten van de tekenfilms van The Looney Tunes en de Merrie Melodies, maar ook Droopy en Wile E. Coyote. Een vast onderdeel was ook de Strip Top 10, waarin de meest populaire strips van die week werden besproken door levend stripencyclopedie Kees de Bree, dit alles gepresenteerd door Han Peekel met zijn iconische bretels en vlinderstrik.

Een nieuwe start

En hoewel dit voor velen puur nostalgie is, komt er ook voor de jongere generatie een nieuwe versie van dit televisieprogramma. “Het nieuwe programma zal niet meer zozeer over strips gaan, maar meer over tekenfilms en over de animaties die tegenwoordig in nagenoeg alle grote filmproducties worden toegepast. Computeranimaties vormen tegenwoordig vaak het fundament voor de imposante scènes in de grote speelfilms.” Aldus presentator Han Peekel.

Peekel zal zelf net als vroeger de presentatie weer op zich nemen, hetzij ditmaal in geanimeerde vorm. “Ik kom terug als tekenfilmfiguur die de boel op komische wijze aan elkaar praat. Ik ben de eerste geanimeerde presentator van een televisieprogramma.”

Die nieuwe serie “Wordt Vervolgd” zal uitgezonden worden door de Omroep MAX en zal in eerste instantie bestaan uit zes afleveringen. Als het aan slaat, dan zullen er meer afleveringen volgen. Wanneer de serie exact uitgezonden gaat worden is echter nog niet bekend.