When Forever Dies Crowdfunding

Het medium film bestaat in 2020 al 125 jaar; al vanaf 1895 wordt de wereld verrijkt met cinema en voor elke film die je gezien hebt zijn er duizenden die je gemist hebt. Vergeten klassiekers, verborgen pareltjes en ongeziene meesterwerken die stof vergaren in donkere archieven.

Het merendeel van dit filmmateriaal zul je dan ook nooit te zien krijgen. Maar stel je eens voor: een nieuwe bioscoopfilm samengesteld uit honderden films die men uit het oog verloren is. Een verhaal samengesteld van een beeldenstorm aan fragmenten, aangevuld met een geluidsontwerp van deze tijd. Een avondvullende archival fiction, als het ware.

When Forever Dies is een uniek concept; het is een film gemaakt van vele verschillende filmfragmenten, waarvan sommige zelden tot nooit het licht hebben gezien. Deze beelden en fragmenten zijn samengesteld om een coherent verhaal te vertellen. Van stille films, trick films, propaganda, bioscoopjournalen, animatie en burlesque beelden, nagenoeg uit de gehele cinematografische geschiedenis is materiaal gehaald om When Forever Dies samen te stellen. Het geheel wordt begeleid door een originele soundtrack met een mix van klassieke werken en modernere muziek.

Met fragmenten teruggaand tot 1878 (Horse in Motion) tot artistieke rotoscoop-pornografie uit 2002; When Forever Dies is een combinatie van oud en nieuw; van nagenoeg elk denkbare cinematografisch medium. Veel shots zijn door regisseur Peet Gelderblom uit de rijke Bits & Pieces Collectie: een serie fragmenten van verdwenen en vergeten films, verzameld en geconserveerd door Eye Film Museum.

Het is de bedoeling dat When Forever Dies tijdens het Imagine Film Festival in première gaat, maar de film is nog niet klaar. Maar hulp is nodig om dit passieproject te verwezenlijken. Met hulp kan dit project voltooid worden. Met een donatie kan deze unieke film verwezenlijkt worden. Hier staat natuurlijk ook wat tegenover: bij een donatie krijg je natuurlijk ook leuke goodies zoals vrijkaartjes voor de film tijdens het Imagine Film Festival, een vermelding in de credits, een poster, een persoonlijke videoboodschap van regisseur Peet Gelderblom tot merchandise, goodies tot zelfs een diner voor de première.

Kijk voor meer informatie op: Cinecrowd When Forever Dies en op de Facebook pagina.