Way Yee’s Film Tips voor CinemAsia 2018

Volgende week is de 11e editie van het CinemAsia Film Festival in Amsterdam. Enkele maanden geleden heeft Marcel al een beschrijving gegeven van dit festival.

Als gastschrijver van TOTF Cultzine en lid van de organisatie van het festival wil ik mijn top 5 van dit jaar delen.

 1. Satan’s Slaves
  Dit is het begin van een nieuwe Indonesische horrorfilm. Het is een big-budget film waarbij de sfeer en goede acteurs het een juweel maken. De horrorscene is ook volwassen geworden in Indonesië.
  De schrijver/regisseur Joko ANWAR is ook aanwezig op het festival. Hij geeft een Q&A aan het eind van de film.

 

 1. The Brink
  Een Hong Kong actiefilm met de politie tegen crimimele goudsmokkelaars. Deze film toont alles wat dit genre heeft te bieden. Achtervolgingen op en in het water, vuist- en mesgevechten en meer harde actie.
  De hoofdrol is voor ZHANG Jin die eerder te zien was in WONG Kar-Wei’s The Grandmaster.

 

 1. Marlina the Murderer in Four Acts
  De film is een reis door de uitgestrekte gebieden om wraak te nemen. De vergelijking met een western wordt veel gemaakt. In het moderne Indonesië reist een vrouw het land door op zoek naar haar wraak.

 

 1. A Better Tomorrow
  Een remake van de gelijknamige film die goed genoeg is om uit de schaduw van zijn voorganger te blijven. Een nieuwe jonge cast geeft deze actiefilm veel energie. Het is een eerbetoon aan het het genre en zijn voorganger.

 

 1. Our Shining Days
  Deze film is coming-of-age-film met kawaii- en cosplayelementen. In Azië komt kawaii en cosplay meer voor dan in het westen. Deze film laat zien hoe een groep scholieren daarmee omgaan. Aan het eind van de film krijg je een warm en zoet gevoel alsof je net een Studio Ghibli film gezien hebt.

 

Alle films en meer informatie vind je op www.cinemasia.nl