VOD platform ThrillFlix.com gelanceerd

In september 2018 zijn regisseur Johan Vandewoestijne, director of photography Luc de Buck en acteur Anton Zwijsen gaan nadenken over de verschillende problemen die Indie-films tegenkomen en hoe ze kunnen voorkomen dat verschillende tussenpersonen er met de winst van de films van onafhankelijke regisseurs vandoor gaan. Vandaag hebben zij een eigen Video On Demand Platform gelanceerd: ThrillFlix.com. ThrillFlix.com is een VOD platform met een enorme lijst aan films, inclusief vele classics, van alle genres met een hoog entertainment gehalte voor €6,99 per maand.

De huidige filmwereld beidt volgens Vandewoestijne, de Buck en Zwijsen weinig mogelijkheden aan de onafhankelijke films (indies, indie films) om zich goed te kunnen profileren. Dit komt veelal doordat deze films niet het budget hebben om zich te kunnen meten met de blockbusters en dus ook niet in het bioscoopcircuit terecht komen. De onafhankelijke films hebben geen miljoenen ter beschikking om zich een succesvolle bioscooplancering te kunnen permitteren. Hierbij komt ook dat de DVD waarschijnlijk als medium ook zijn langste tijd heeft gehad. Samsung heeft onlangs zelfs aangekondigd dat het bedrijf vanaf 2020 geen nieuwe Blu-Ray spelers meer zal uitbrengen (19-02-2019)

ThrillFlix

Gezien dit nieuws hebben Vandewoestijne, de Buck en Zwijsen uitgezocht wat er nu allemaal voor nodig was om zelf een VOD op te zetten. Dit proces heeft maanden geduurd, om alle technische en financiële uitdagingen uit te zoeken en te regelen. Elk van de drie heeft een specifieke rol toebedeeld gekregen. Zwijsen heeft de verantwoordelijkheid voor de Marketing en PR op zich genomen; De Buck heeft de content management op zich genomen en Vandewoestijne heeft met zijn zijn 38-jarige erving in de Amerikaanse filmbranche de acquisitie van zowel nieuwe als oude content op zich genomen.

Samenwerking

ThrillFlix.com heft momenteel deals met SGL Entertainment (Californië), Zeno Pictures (België), Film en Media (België) en Belfilm (België). Tevens zijn er onderhandelingen gaande met Troma Inc (USA) en is er een samenwerking met Film Chest (Conneticut). Film Chest heeft een hangar vol met films van 1940 tot 1980, van allerlei verschillende genres. Dit houdt in dat ThrillFlix.com de beschikking heeft over honderden films. Er zullen iedere maand ook meer films bij komen. Het slogan van ThrillFlix.com is dan ook: “More movies than you can handle”. De films van Vandewoestijne zullen ook op het platform te zien zijn, evenals originele ThrillFlix films, die reeds in pre-productie zijn.

Beschikbaarheid

In eerste instantie is het platform in de volgende gebieden beschikbaar zijn: Nederland, België, Luxemburg, alle Frans- en Duitstalige landen, Scandinavië en het gehele Afrikaanse continent. Zodra er een aanbod aan films is wat substantieel genoeg is om aan andere landen aangeboden te kunnen worden, zal dat eveneens gebeuren. De initiële focus ligt echter bij Europa.

Er wordt een maandelijkse ThrillFlix Show gepresenteerd waarin de nieuwste releases op het platform worden geïntroduceerd.

Kijk voor meer informatie op ThrillFlix.com