“Vliegende” start tijdens het Offscreen Film Festival

offscreen_2015_0De 8ste editie van het Offscreen Film Festival neemt op 4 maart 2015 een vliegende start met A Pigeon Sat on a Branch Reflecting on Existence van Roy Andersson.

Op 4 maart start alweer de 8ste editie van het Offscreen Film Festival en kan je drie weken lang genieten van de meest bijzondere nieuwe films en een gevarieerde collectie aan cultklassiekers.

Al tijdens de eerste week staan er enkele onmisbare avant-premières op het programma. De openingsfilm geeft met A Pigeon Sat on a Branch Reflecting on Existence van Roy Andersson gelijk al de toon aan van het festival. Dit bitterzoete, absurde werk van Andersson waarmee hij deLeone d’Oro heeft gewonnen tijdens het Mostra Internazionale d’Arte Cinematografica in Venetië, is een mooi begin van deze festival editie. (04/03 20:00 en 07/03 18:00 in Cinema Nova)

Honeymoon (05/03 20:00 – Cinema Nova) van Leigh Janak biedt een onrustwekkende horror, terwijl Peter Strickland persoonlijk zijn nieuwste en veelgeprezen The Dukes of Burgundy (06/03 20:00 – Cinema Nova) aan het publiek voor komt stellen. Strickland heeft eveneens voor deze film zijn inspiratie gehaald uit jaren ’70 genrefilms. Deze keer een bloedmooi gefilmde lesbische SM-drama met Sidse Babett Knudsen (Borgen).

Zaterdag 7 maart verzorgt eregast Tobe Hooper een masterclass en worden er tevens de eerste films van zijn retrospectief getoond. De opening van dit retrospectief valt ten eer aan Hooper’s feature length debuut: het zelden vertoonde Eggshells om 20:00 uur in Cinema Nova. Eveneens te zien op de zaterdag is Science Fiction cultfilm Lifeforce.

De eerste week van het Offscreen Film Festival wordt afgesloten door The Tribe (08/03 17:00 – Cinema Nova), een bekroonde film over een verborgen wereld vol kinderprostitutie en brutaal geweld in een internaat voor doofstommen. Daarna komen gasten Tim Grabham en Jasper Sharpde documantaire The Creeping Garden, over de mysterieuze, intelligente slijmzwammen presenteren.

Het volledige programma van het Offscreen Film Festival is te bekijken op: www.offscreen.be