View-Master September 2019

View-Master, niet alleen een retro toy populair in de jaren ’70 en ’80, maar ook een rubriek met home release aankondigingen. Voor Cultzine TOTF is het een rubriek met de laatste aankondigingen en releases op het gebied van Streaming Services, VOD, DVD en Blu-Ray.

Ook de maand september zit weer vol nieuwe releases via de verschillende media.

POKÉMON Detective Pikachu

De wereld van Pokémon komt op bijzondere wijze tot leven in de actiekomedie POKÉMON Detective Pikachu. Ryan Reynolds, bekend van de Deadpool films, leent zijn stem aan het zeer populaire en knuffelbare personage Pikachu, die in deze film als een echte detective op zoek gaat naar zijn mysterieus verdwenen partner én vader van Tim (Justice Smith). Al snel ontrafelt zich een shockerend plot dat de hele Pokémon wereld in gevaar brengt.

De film is gebaseerd op de geliefde animatieserie, al generaties lang een van de meest populaire entertainment franchises aller tijden, en zit vol met de bekende personages uit het het Pokémon universum. Naast Reynolds en Smith zijn ook in de film te zien: Bill Nighy (Love Actually, Pirates of the Caribbean: Dead Man’s Chest), Ken Watanabe (Inception) en Kathryn Newton (Lady Bird, Big Little Lies) als Lucy, de jonge journaliste die haar eerste verhaal ziet in de verdwijning van Tim’s vader. Rob Letterman (Goosebumps, Monsters Vs. Aliens) heeft de film geregisseerd, naar een scenario van Dan Hernandez, Benji Samit, Nicole Perlman en Derek Connolly, gebaseerd op de ‘Detective Pikachu’ video game van Creatures Inc. 

POKÉMON Detective Pikachu is vanaf 4 september te koop via iTunes en Pathé Thuis en vanaf 18 september beschikbaar via Video on Demand aanbieders Ziggo en KPN, alsook te koop op Blu-ray, 4K UHD en DVD. 

Universal Home Entertainment

Ook Universal Home Entertainment komt in september met verschillende releases op Blu-ray en DVD. Met releases als Purge – Seizoen 1, The Magicians – Seizoen 4 en Chicago Fire – Seizoen 7 heeft Universal Home Entertainment nagenoeg voor iedereen wat wils.

Purge

Stel je voor: twaalf uur lang is alle misdaad legaal, ook moord. In The Purge kruisen een groep schijnbaar niet-verwante personages elkaars paden in een alternatief Amerika. De tijd tikt: sommige vechten, anderen schuilen, sommigen zullen de Purge volledig beleven. Voor wraak, voor bescherming of misplaatste vreugde. Toch speelt voor iedereen het verleden mee om te plotten hoe hun toekomst verbeterd kan worden. Welke rol zou jij innemen tijdens The Purge Night…

The Magicians

The Magicians, gebaseerd op de bestsellers van Lev Grossman, draait om een groep vrienden die ontdekken dat ze magische krachten hebben. Samen moeten zij de wereld beschermen tegen kwaadaardige wezens. Na het begin van de epische zoektocht naar de zeven sleutels, hebben de Magicians wellicht de magie hersteld, maar tegen welke prijs? Nu hun geheugen is gewist en ze nieuwe identiteiten hebben aangenomen, zijn ze kwetsbaarder dan ooit. Uit Castle Blackspire is Het Monster ontsnapt: onsterfelijk, machtig en neemt de vorm aan van Eliot.

Chicago Fire

Chicago Fire brandt feller dan ooit in dit gloeiende zevende seizoen. Volg de brandweerlieden, het reddingsteam en de paramedici van Chicago Firehouse 51 terwijl ze hun levens op het spel zetten om hun eigen stad veilig te stellen. Captain (Jesse Spencer) pakt het commando weer op van de trucks  terwijl Luitenant Kelly Severide (Taylor Kinney) de reddingsteams aanstuurt. Er staat het team grote veranderingen te wachten in dit seizoen: het vertrek van een geliefd lid van de crew, maar ook voegen zich weer frisse gezichten bij de ploeg. Van Primetime Emmy® Award-winnende uitvoerend producent Dick Wolf (Law & Order) zorgen de 22 explosieve afleveringen voor ononderbroken kijkgenot.

Daarnaast zijn er ook meerdere titels die opnieuw worden uitgebracht in 4K UHD of DVD/Blu-ray.
Op 11 september komen bijvoorbeeld uit:

  • Hot Fuzz
  • Shaun of the Dead
  • World’s End
  • Casino

Op 25 september komen uit:

  • Cold Blood Legacy
  • Sunny Day V1

They Shall Not Grow Old

Ook oorlogsfans kunnen hun hart ophalen met de release van Peter Jackson’s They Shall Not Grow Old.

Met de meest innovatieve restauratietechnieken, waarbij zwart-wit beelden werden voorzien van kleur en 3D technologie, heeft beroemd regisseur en Oscarwinnaar Peter Jackson (The Hobbit en The Lord of the Rings) met They Shall Not Grow Old een unieke documentaire gemaakt. De beelden geven een confronterende en ontroerende blik op de dagelijkse realiteit van de frontlinie tijdens de Eerste Wereldoorlog. 

Uit honderden uren archiefmateriaal uit het Imperial War Museum (IWM) werd een selectie samengesteld om een intense en authentieke filmbeleving neer te zetten die zich dicht op de huid van de soldaten bevindt. De voiceover is samengesteld uit meer dan 600 uur interviews met de soldaten van de BBC en IWM. Jackson biedt met They Shall Not Grow Old een perspectief van dag tot dag vanuit de soldaten, hun persoonlijke visie op de oorlog, de vriendschappen, en de humor die tijdens de vele verschrikkingen nodig was om samen te blijven strijden. 

They Shall Not Grow Old is geregisseerd door Peter Jackson en geproduceerd door Clare Olssen en Jackson, met medewerking van Ken Kamins, Tessa Ross, Di Lees en Jenny Waldman als executive producers. De film is gemonteerd door Jabez Olssen, en muziek van David Donaldson, Janet Roddick en Steve Roche.

They Shall Not Grow Old is vanaf 11 september verkrijgbaar op Video on Demand en DVD.

Picl

Ook voor de liefhebbers van arthouse zijn er weer nieuwe binnenkomers. Het VOD platform voor de artistieke en arthouse films, Picl, heeft een aantal nieuwe releases in de maand september.

Celle que vous croyez

Een film over liefde, ouder worden en zelfacceptatie, waarin vijftiger Claire (een ijzersterke rol van Juliette Binoche) zichzelf na een gestrand huwelijk weer moet herpakken.

Juliette Binoche schittert als Claire, een gescheiden vijftiger met een succesvolle carrière als docent. Nadat haar jonge geliefde Ludo (Guillaume Gouix) haar laat zitten, doet ze zich online voor als iemand anders om hem te begluren. Claire verandert online in Clara, een prachtige jonge vrouw van 24.

Wanneer Claire in contact komt met Ludo’s vriend Alex (François Civil), vallen de twee al snel als een blok voor elkaar. Ook al speelt alles zich af in een virtuele wereld, de gevoelens zijn levensecht. Maar wanneer Alex aanstuurt op een ontmoeting, weet Claire zich geen raad. Een romantisch en spannend verhaal waarin realiteit en leugen steeds meer in elkaar overlopen.

Na onvergetelijke rollen in The English Patient, Chocolat en Trois Couleurs voegt Juliette Binoche met Celle que vous croyez wederom een indrukwekkende rol toe aan haar oeuvre.

Taxi zum Klo

Een grotendeels autobiografisch, seksueel expliciet liefdesproject van schrijver, regisseur en acteur Frank Ripploh over een homoseksuele leraar in West-Berlijn die in zijn vrije tijd langs publieke toiletten cruiset.

In de bioscoop, na de nachtvoorstelling leert Peggy Bernd kennen. Die heeft een oude woning in Kreuzberg en omdat ze elkaar mogen, wonen ze vanaf dat moment samen. Bernd droomt van een gelukkig bestaan op het land samen, maar Peggy houdt vast aan zijn nachtelijke uitstapjes vol anonieme seks.

Ripploh maakte een eerlijk en humoristisch portret van zijn leven in West-Duitsland in de vroege jaren 80. The Village Voice noemde het ‘the first masterpiece about the mainstream of male gay life’.

Manta Rey

Een Thaise visser ontfermt zich over een gewonde man die hij aantreft in de bossen aan de kust. Daar spelen zich geheimzinnige zaken af. Vele lichamen zijn er haastig begraven. ’s Nachts dwalen lichtjes rond als zielen van overledenen. De visser noemt de man Thongchai. Hoewel deze geen woord spreekt en vermoedelijk doof is, bloeit er kalmpjes een mooie vriendschap. Dit brengt de visser tot een besluit met verregaande gevolgen. Wanneer hij op een dag niet terugkeert van zee neemt Thongchai stap voor stap het leven van zijn redder over – zelfs diens teruggekeerde ex-vrouw.

The Swallows of Kabul

Zomer 1998. Kabul ligt in puin en wordt bezet door de Taliban. Atiq en Mussarat, al twintig jaar getrouwd, praten nog maar zelden met elkaar. Hij haat zijn leven als bewaker in een vrouwengevangenis, zij heeft een ongeneeslijke ziekte. Mohsen en Zunaira zijn jong en verliefd. Ondanks het geweld en de armoede geloven ze in een betere toekomst, maar een stommiteit van Mohsen heeft tragische gevolgen.