View-Master september 2020

View-Master, niet alleen een retro toy populair in de jaren ’70 en ’80, maar ook een rubriek met home release aankondigingen. Voor Cultzine TOTF is het een rubriek met de laatste aankondigingen en releases op het gebied van Streaming Services, VOD, DVD en Blu-Ray.

Ook in september komen er weer vele goede releases en premières uit evenals een aantal bioscooppremières.

Universal Pictures Home Entertainment

The Magicians – Seizoen 5

Geniet nog één keer van The Magicians, gebaseerd op de bestsellers van Lev Grossman. Julia, Alice, Eliot, Margo, Penny en de rest van de groep hebben het erg moeilijk met het verlies van Quentin wanneer zij wanneer zij hun magische krachten weer willen gebruiken. De magie is niet alleen terug, maar er is uitzonderlijk veel van! De Magicians krijgen te maken met de gevolgen van dit overschot, terwijl zij alles op alles zetten om het einde van de wereld te voorkomen…

Het vijfde seizoen van The Magicians is vanaf 16 september verkrijgbaar op DVD. De volledige boxset, The Magicians S1-S5, is ook vanaf 16 september verkrijgbaar.

New Amsterdam – Seizoen 2

Na de ambulance crash waarmee seizoen één eindigde, blijft medisch directeur Dr. Max Goodwin als weduwnaar en single vader achter. Dit is niet zijn enige zorg: in zijn ziekenhuis denderen de zaken op hoog tempo door. Met zijn nieuwe verantwoordelijkheden als alleenstaande ouder en zijn gevaarlijke kankerdiagnose, vraagt iedereen zich af wanneer hij onder de druk zal bezwijken. Maar “Hoe kan ik je helpen” is niet alleen Max zijn credo, het is de reden van zijn bestaan. Zolang hij anderen kan helpen, blijft Max hoopvol.

Het tweede seizoen van New Amsterdam is vanaf 16 september verkrijgbaar op DVD.

Elementary – Seizoen 7

In het laatste seizoen van Elementary zullen Holmes (Jonny Lee Miller) en Watson (Lucy Liu) terug gaan naar waar Sherlock’s legende begon: Londen. Nadat hij schuld bekende voor een misdaad waar hij onschuldig voor was, om Watson te beschermen, verhuist Sherlock terug naar Engeland om onder zijn gevangenisstraf uit te komen. De loyale Dr. Joan Watson komt achter hem aan, en voor ze het weten komen er meer fascinerende zaken en sluwe schurken op hun pad. Ook oude rivalen laten hen niet met rust. In New York voelen Commandant Thomas Gregson (Aidan Quinn) en Detective Marcus Bell (Jon Michael Hill) het gemis van het duo, maar voor ze het weten brengen ongewone misdaden hen weer samen. Wees getuige van de laatste zaken van dit iconische team op dit drie disc avontuur!

Het zevende seizoen van Elementary is vanaf 16 september verkrijgbaar op DVD.

South Park – Seizoen 23

In het hilarische 23ste seizoen van South Park verkennen Stan, Kyle, Cartman, Kenny en Randy de wonderen van het menselijke bioom, pakken ze de gevolgen van immigratie aan en worden ze verbannen uit China.

In deze ongecensureerde Collector’s Edition draait het allemaal om “Tegridy”. Inclusief de 300ste aflevering en concept art!

Het 23ste seizoen van South Park is vanaf 16 september verkrijgbaar op DVD.

Hawaii Five-O – Seizoen 9

Een nieuwe mijlpaal wordt aangetikt met de 200ste aflevering uit de reeks. Of het team nu een cold case moet oplossen, een cybercrimineel moet stoppen, een mol ontmaskert binnen de CIA, of een verborgen drugslab sluit: het is allemaal onderdeel van het werk voor het onverslaanbare Ohana team. Ook komt er genoeg drama om de hoek kijken wanneer Danno op de huid wordt gezeten door zijn ex-schoonmoeder (Joan Collins) en Lou (Chi McBride) vrede moet bewerkstelligen als zijn ouders (Gladys Knight en Louis Gossett Jr.) langskomen voor Thanksgiving.

Het negende seizoen van Hawaii Five-O is vanaf 16 september verkrijgbaar op DVD.

Warner Bros. Home Entertainment

The Outsider – Seizoen 1

In de bossen van Georgia wordt het verminkte lichaam van een elfjarig jongentje gevonden. Ooggetuigenverslagen en fysiek bewijsmateriaal wijzen in de richting van de populaire leraar Terry Maitland (Jason Bateman). Maar de zaak krijgt een verrassende wending wanneer rechercheur Ralph Anderson (Ben Mendelsohn) tegenstrijdig bewijs vindt. In een poging het onverklaarbare te verklaren, roept hij de hulp in van een onorthodoxe collega met een geheimzinnig talent.

The Outsider is de spannende nieuwe serie van HBO, gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Stephen King.

Het eerste seizoen van The Outsider is vanaf 2 september verkrijgbaar op DVD.

His Dark Materials – Seizoen 1

In His Dark Materials reist een weeskind naar een andere wereld waar de ziel buiten het lichaam kan overleven in de vorm van een pratend dier. Lyra zoekt haar vermiste vriend en ontdekt tegelijkertijd snode plannen met kinderen die ontvoerd zijn. Ze onderneemt een gevaarlijke reis waardoor haar leven voorgoed zal veranderen.

Het eerste seizoen van His Dark Materials is vanaf 2 september verkrijgbaar op DVD en Blu-ray.

Succession – Seizoen 2

Kendall dealt met de gevolgen van zijn agressieve overnamepoging, Shiv staat op het punt op te klimmen naar de top van het bedrijf, Roman moet zijn weg weer van onderaf aan vinden en Connor doet een onmogelijke greep naar het directeurschap. Er zijn genoeg sappige intriges terwijl de familie wedijvert rondom de vraag: “Wie volgt Logan op?”

Het tweede seizoen van Succession is vanaf 2 september verkrijgbaar op DVD.

Sherlock Holmes

Het spel kan beginnen. Robert Downey Jr. en Jude Law geven de rollen van Sherlock Holmes en Dr. Watson een gedenkwaardig nieuw gezicht in een scherpe remake met de beroemde speurneus als brutale held, maar ook als ongeëvenaard intellectueel. Regisseur Guy Ritchie voert de spanning op door de wereld opnieuw kennis te laten maken met deze meester-detective.

Sherlock Holmes is vanaf 16 september verkrijgbaar op 4K UHD en Blu-ray.

Sherlock Holmes: A Game of Shadows

Robert Downey Jr. en Jude Law kruipen wederom in de huid van Holmes en Watson in deze alom geprezen actiethriller. Deze keer nemen de speurneuzen het op tegen hun grootste vijand, Professor Moriarty, terwijl ze door Europa reizen. De helden zijn vastberaden om de plannen voor totale werelddominatie van het criminele meesterbrein te dwarsbomen.

Sherlock Holmes: A Game of Shadows is vanaf 16 september verkrijgbaar op 4K UHD en Blu-ray.

Beetlejuice – Collectors Edition

Wat moet een stel yuppiespoken (Geena Davis en Alec Baldwin) beginnen wanneer hun “aparte”optrekje in New England onder de voet gelopen worden door trendy New Yorkers? Een freelance “bio-exorcist” inhuren om de indringers de stuipen op het lijf te jagen, natuurlijk. Onder regie van Tim Burton, is Michael Keaton volgens The Village Voice in zijn vertolking van Beetlejuice één van de grootste, gemeenste wolven die ooit in een spookfilm rondwaren, echt klopgeestig.

De Collectors Edition bevat de volgende items: de film in 4K UHD, de film in Blu-ray, een exclusieve verpakking, een stoffen patch en krijt.

Beetlejuice – Collectors Edition is vanaf 16 september verkrijgbaar.

The Goonies – Collectors Edition

The Goonies is de ultieme klassieker uit de creative koker van Steven Spielberg en Chris Columbus. We maken kennis met een hechte groep vrienden die uit alle macht proberen om hun huizen te redden uit de grijpgrage handjes van een projectontwikkelaar. Wanneer ze een mysterieuze schatkaart vinden, worden ze plots door een stel vluchtelingen op de hielen gezeten, door ondergrondse gangen vol kronkelende steegjes en valstrikken. Hun doel: het goud vinden van de legendarische piraat One-Eyed-Willy. En zelfs wanneer alles verloren lijkt in dit populaire avontuur voor alle leeftijden, zeggen The Goonies: Geef Nooit Op!

De Collectors Edition bevat de volgende items: de film in 4K UHD, de film in Blu-ray, een exclusieve verpakking, een exclusieve steelbook, een Goonies schatkaart, pins en een stoffen patch.

The Goonies – Collectors Edition is vanaf 16 september verkrijgbaar.

Sony Pictures Home Entertainment

21 Jump Street & 22 Jump Street

Twee voormalige highschool vijanden, werken nu als partners bij de politie. Ze vinden het niet echt uitdagend, tot ze moeten infiltreren op een middelbare school om een drugsbende op te pakken. Ze voelen zich weer helemaal de pubers die ze waren en gedragen zich daar ook naar. Met als rampzalig gevolg dat ze het onderzoek én hun vriendschap op het spel zetten. Jonah Hill, Channing Tatum en Ice Cube spelen de hoofdrollen in deze hilarische action-comedy.

21 Jump Street en 22 Jump Street zijn vanaf 16 september verkrijgbaar op 4K Ultra HD.

Outlander – Seizoen 5

In het vijfde seizoen van Outlander blijven Claire en James de mensen van wie ze houden beschermen in roerige tijden in het koloniale Amerika.

Het vijfde seizoen van Outlander is vanaf 16 september verkrijgbaar op DVD en Blu-ray.

De Smurfen – Seizoenen 3 & 4

Sony Pictures Home Entertainment Benelux heeft recent, in samenwerking met IMPS, de rechten van de klassieke Smurfen tekenfilms verkregen. Sinds kort brengt Sony Pictures Home Entertainment Benelux regelmatig seizoenen uit. Na de release van seizoenen 1 & 2 begin deze zomer, komen seizoen 3 & 4 vanaf september op de Nederlandse markt. In totaal bestaan de originele smurfen uit 9 seizoenen. Dit is goed voor 42 discs, 242 afleveringen en meer dan 100 uren kijkplezier voor de hele familie.

Seizoenen 3 en 4 zijn vanaf 16 september verkrijgbaar op DVD.

Picl

Ook voor de liefhebbers van arthouse zijn er weer nieuwe binnenkomers. Het VOD platform voor de artistieke en arthouse films, Picl, heeft een aantal nieuwe releases in de maand september.

El Principe

Chili, 1970. Tijdens een dronken bui steekt Jaime zijn beste vriend dood. Veroordeeld maakt hij al snel kennis met de mores van het gevangeniswezen.

Hij komt onder bescherming van “The Stallion”, een oudere en gerespecteerde man die alle informele regels in de gevangenis bepaalt. Binnen de tralies leert hij alles over loyaliteit en ‘zwarte liefde’, zoals het in de gevangenis wordt genoemd…

Cunningham

De legendarische Amerikaanse choreograaf en danser Merce Cunningham (1919-2009) wilde geen avant-gardist genoemd worden, maar gewoon “danser”. De interpretatie ervan liet hij aan de toeschouwer.

Met intense energie en nieuwsgierigheid onderzocht hij de grenzen en mogelijkheden van het menselijk lichaam, met elementen uit klassieke en moderne dans. In nauwe samenwerking met componist John Cage (ook zijn levenspartner) en kunstenaars Robert Rauschenberg en Andy Warhol wilde hij verschillende kunstvormen in een nieuwe context plaatsen. Nog steeds beïnvloedt hij nieuwe generaties dansers, kunstenaars en choreografen.

Sidik en de Panter

In het ruige berglandschap van Koerdistan (Noord-Irak) speurt Sidik Barzani als een pilgrim naar bewijzen voor de aanwezigheid van de Perzische panter. Sidik is er van overtuigd dat de panter, na lange tijd van oorlog en vernietiging, terugkeert naar dit gebied. Mocht de panter inderdaad hier gesignaleerd worden, dan zou dat betekenen dat het hele gebied als beschermde natuur wordt aangemerkt. Hiermee zou zijn geboortegrond eindelijk beschermd zijn.

Op zijn tochten door het ongetemde berglandschap ontmoet Sidik bewoners, stropers, oorlogsweduwen, en overlevenden. Hij deelt herinneringen en noteert hun verhalen in zijn dagboek. Een gesprek met een jongere landgenoot die graag naar Europa wil vertrekken, laat de spanning tussen de verschillende generaties zien en maakt duidelijk dat niet iedereen even verknocht is aan zijn wortels als Sidik.

Barn

Lykke (13), de dochter van een vooraanstaande politicus, heeft per ongeluk haar klasgenoot Jamie, de zoon vaneen lokale rechtse politicus dood geslagen. Lykke beweert dat Jamie’s dood een ongeluk was, maar niemand gelooft haar. De directrice van de school, Liv, is een idealist die, geheel tegen haar politieke overtuigingen, een geheime relatie heeft met Karl Erik, Jamie’s vader. Wanneer ze hun relatie niet meer geheim kunnen houden reageert de omgeving vol ongeloof. Liv’s broer Anders is de leraar van Lykke en Jamie. Hij zou op het schoolplein moeten zijn wanneer het ongeluk plaats heeft gevonden, en is overweldigd door schuldgevoel omdat hij het niet tegen heeft kunnen houden.

Net als water in een onderstroming ervaren we hoe de samenleving reageert op het ongeval en de gevolgen ervan. Hoe heeft het kunnen gebeuren, en hoe is het mogelijk om verder te gaan met het leven naderhand.

Atlantis

Het is 2025 en de Oekraïne-Rusland oorlog is ten einde. Ex-soldaat Sergey is mentaal beschadigd door het geweld, maar probeert de draad weer op te pakken. Na ontslag bij de plaatselijke staalfabriek vindt hij een nieuwe baan; het rondrijden van schoon drinkwater naar de weinig overgebleven bewoners van de vervuild geraakte regio.
Hij komt in contact met Black Tulip, een organisatie die de lichamen van omgekomen soldaten opspoort om die een waardige begrafenis te geven. Sergey meldt zich aan als vrijwilliger. Het werk is afschuwelijk, maar biedt hem een zekere rust en verlossing. Als er tussen hem en collega vrijwilliger Katya een klein vonkje overspringt, lijkt dat zelfs een sprankje hoop.

In contrast met de thematiek van de film is Atlantis een lust voor het oog. Vasyanovych heeft een ongekend oog voor compositie en kleur en creëert uit de waanzin van de oorlog een monumentaal en indringend epos.

Atlantis is vanaf 17 september te zien in Nederlandse filmtheaters en via Picl.

Houd ook regelmatig de site van Picl in de gaten voor meer nieuwe releases.