View-Master oktober 2021

View-Master, niet alleen een retro toy populair in de jaren ’70 en ’80, maar ook een rubriek met home release aankondigingen. Voor Cultzine TOTF is het een rubriek met de laatste aankondigingen en releases op het gebied van Streaming Services, VOD, DVD en Blu-Ray.

Ook in oktober komen er weer vele goede releases en premières uit evenals een aantal bioscooppremières.

Gusto Entertainment

Songs of Repression

Aan de voet van het Chileense Andesgebergte ligt een idyllische Duitse kolonie. De pracht van de plek verbergt echter een afschuwelijk verleden. In 1961 emigreerden de Duitse prediker Paul Schaefer en zijn gemeenschap naar Chili om daar de armen te helpen. Ze richtten de Colonia Dignidad op, die al snel veranderde in een gesloten sekte waar waardigheid ver te zoeken was.

Songs of Repression, van de makers van The Act of Killing, onderzoekt hoe de overgebleven bewoners van de gemeenschap omgaan met 45 jaar kindermisbruik, collectieve afranselingen en slavernij-achtige taferelen. Ook wordt duidelijk dat de ooit idealistische geloofsgemeenschap het terreurbewind van Pinochet steunde door politieke gevangenen te martelen, te vermoorden en in massagraven te begraven op hun enorme landgoed. Met prachtige beelden en intieme gesprekken ontrafelen de documentairemakers een gruwelijke geschiedenis.

Songs of Repression is vanaf 21 oktober te zien in de bioscoop.

Songs of Repression

Mokum Filmdistributie

State Funeral

Op 5 maart 1953 overlijdt Josef Stalin. Via de bombastische bekendmaking door een omroepsysteem op straat krijgt de gehele Sovjet-Unie het nieuws te horen. In de komende vier dagen staat het land in het teken van rouw: overal hangen aaplakbiljetten, de stoet rouwende mensen die hun ‘rode tsaar’ snikkend een laatste eer komen bewijzen is eindeloos en de opkomst bij de ceremoniële bijzetting in het mausoleum is gigantisch. 

De veelal niet eerder vertoonde beelden tonen op unieke wijze het voor de gelegenheid versierde winterse Kremlin. De bloemen, linten en vlaggen steken af tegen het grauwe en sobere landschap. In de traditie van zijn films over de erfenis van de Sovjet-Unie put regisseur Sergei Loznitsa uit bestaand materiaal. Met al deze feitelijke en historische informatie doet Loznitsa recht aan deze groteske gebeurtenis, en toont hij hoe absurd de beleving van leven en dood is binnen een tiranniek regime. 

State Funeral is vanaf 7 oktober te zien in de bioscoop.

State Funeral

Universal Pictures Home Entertainment

Inglourious Bastards

Brad Pitt toont zich van zijn meest genadeloze kant in Quentin Tarantino’s explosieve wraakfantasie Inglourious Bastards, een oorlogsfilm die een alternatieve wending geeft aan WOII. Terwijl de oorlog door Europa raast, onderneemt een zootje ongeregeld, alias “The Basterds,” een gedurfde missie om de kopstukken van het Derde Rijk… een kopje kleiner te maken.

Inglourious Bastards is vanaf 20 oktober verkrijgbaar op 4K Ultra HD.

The Thing

Deze ijzingwekkende verfilming van de klassieker The Thing door de grootmeester van de horror John Carpenter wordt gedragen door de uitzonderlijke vertolking van Kurt Russell en de ijzersterke visuele effecten. In de winter van 1982 is een onderzoeksteam aan het werk in een afgelegen station op de zuidpool. Ze ontdekken er een alien die al 100.000 jaar onder de sneeuw begraven ligt. Zodra het buitenaards wezen ontdooid is, verandert het van vorm, zaait het vernieling en terreur en wordt het één van hen.

The Thing is vanaf 20 oktober verkrijgbaar op 4K Ultra HD.

Freaky

In deze spannende thriller van producent Jason Blum wisselt high school girl Millie (Kathryn Newton) van lichaam met de meedogenloze seriemoordenaar The Butcher (Vince Vaughn). Als de mystieke, oude dolk van The Butcher ervoor zorgt dat hij en Millie wakker worden in elkaars lichaam, ontdekt Millie dat ze slechts 24 uur de tijd heeft om te voorkomen dat ze permanent gevangen blijft in het lichaam van een moordlustige psychopaat.

Freaky is vanaf 20 oktober verkrijgbaar op DVD en Blu-ray.

Chicago Fire Season 9 en Season 1 – 9

Weinig banen zijn zo stressvol, gevaarlijk en opwindend als die van de brandweerlieden, reddingswerkers en paramedici van Chicago Firehouse 51. Dit zijn de moedige mannen en vrouwen die zich zonder vrees in het gevaar storten wanneer de rest de andere kant oprent. Soms zijn de verantwoordelijkheid en prestatiedruk zo verpletterend dat de onderlinge spanningen hoog oplopen en hun persoonlijke tol eisen. Maar ondanks alle grote ego’s en kleine ergernissen blijven ze paraat om, als de nood het hoogst is, letterlijk en figuurlijk voor elkaar door het vuur te gaan. Van de befaamde Emmy Award®-winnaar Dick Wolf. Voor de volledige Chicago Fire ervaring verschijnt er op 6 oktober ook de boxset met seizoen 1 t/m 9.

Chicago Fire Season 9 en de boxset van season 1-9 zijn vanaf 6 oktober verkrijgbaar op DVD.

Sony Pictures Home Entertainment

Peter Rabbit 2

Pieter Konijn, de lieve boef, is terug met al zijn vrienden in een hilarisch nieuw avontuur dat de tuin verlaat!

In Peter Rabbit 2 zien we onze sympathieke deugniet terug. Bea, Thomas en de konijnen zijn een geïmproviseerd gezin geworden, maar Pieter kan zijn ondeugende reputatie maar niet van zich afschudden, ook al doet hij zijn uiterste best. Als hij op buiten de tuin op avontuur gaat, komt Pieter terecht in een wereld waar zijn kattenkwaad wel gewaardeerd wordt, maar als zijn familie alles op het spel zet om hem te vinden, moet Pieter er zelf achter komen wat voor soort konijn hij wil zijn.

Peter Rabbit 2 is vanaf 8 oktober digitaal verkrijgbaar.

Opération Portugal

Hakim, een Franse wijkagent uit Marokko, moet de Portugese gemeenschap infiltreren om een misdaadbaas te onderzoeken. Hakim moet in drie dagen een band creëren met de Frans-Portugees. Het is een grote uitdaging, aangezien hij extreem onhandig is en pech hem overal achtervolgt. Gevangen tussen zijn gevoelens en zijn missie, zal Hakim niet alleen een gemeenschap ontdekken, maar ook een familie die hij koestert.

Opération Portugal is vanaf 25 oktober digitaal verkrijgbaar.

Our Ladies

In het Schotland van de jaren 90 van de 20e eeuw krijgt een groep katholieke schoolmeisjes een kans om naar Edinburgh te gaan voor een koorwedstrijd, maar ze hebben meer interesse in drinken, feesten en mannen oppikken dan om de wedstrijd te winnen.

Our Ladies is vanaf 26 oktober digitaal verkrijgbaar.

Warner Bros Home Entertainment

The Nevers – Season 1

In de laatste jaren van het Victoriaanse tijdperk wordt de stad Londen geteisterd door de “Touched”: mesnen (voornamelijk vrouwen) die plotseling buitengewone gaven krijgen. Sommige zijn charmant, andere zeer verontrustend. Amalia True, een mysterieuze weduwe met een vlotte babbel, en Penance Adair, een briljante uitvinder, zijn de twee leiders van deze elitegroep. Zij creëren een thuis voor de “Touched”. Terwijl zij de krachten van het kwaad bestrijden, om plaats te maken voor hen die de geschiedenis, zoals wij die kennen, zou willen vergeten.

The Nevers Season 1 is vanaf 6 oktober verkrijgbaar op DVD en Blu-ray.

Reminiscence

Nick Bannister (Hugh Jackman) is een geheugendetective. Hij leidt zijn cliënten door het duistere, verleidelijke verleden en geeft ze toegang tot verloren herinneringen. Zijn leven aan de rand van de gezonken kust van Miami verandert voorgoed door Mae (Ferguson), een nieuwe cliënt. Maar in het verleden duiken kan een gevaarlijke obsessie worden. Als Bannister probeert te achterhalen hoe Mae is verdwenen, stuit hij op een gewelddadig complot dat hem uiteindelijk confronteert met de vraag: Hoe ver ga je voor een geliefde?

Reminiscence is vanaf 11 oktober te bekijken op PVOD & PEST via Pathé Thuis, Ziggo, KPN, Apple TV, Amazon Prime Video, Google Play, YouTube, Microsoft Xbox & Rakuten TV.

Malignant

In deze film wordt Madison gekweld door schokkende visioenen van gruwelijke moorden, waarna ook nog eens blijkt dat deze angstaanjagende beelden daadwerkelijk plaatsvinden. Malignant is de nieuwste film van regisseur James Wan, de schepper van de Conjuring Universe. Met de originele horrorthriller keert Wan terug naar zijn roots.

Malignent is vanaf 4 oktober te bekijken op PVOD & PEST via Pathé Thuis, Ziggo, KPN, Apple TV, Amazon Prime Video, Google Play, YouTube, Microsoft Xbox & Rakuten TV.

Film 1

Our Friend

Waargebeurd romantisch drama met Jason Segel, Dakota Johnson en Casey Affleck waarin een journalist en zijn terminaal zieke vrouw onverwacht steun krijgen van hun beste vriend, die bi henintrekt en voor hun twee dochters zorgt.

Nadat journalist Matthew (Casey Affleck) hoort dat zijn vrouw Nicole (Dakota Johnson) nog maar zes maanden te leven heef, krijgt hij onverwacht de steun van hun beste vriend Dane (Jason Segel), die bij hen intrekt en zijn eigen leven in de wacht zet. Hij verlaat zijn werk en zijn vriendin om er te zijn voor Matthew, Nicole en hun dochters. Zijn impactop het hele gezin is veel groter en dieper dan iemand zich ooit had kunnen voorstellen. Dit buitengewone en waargebeurde verhaal is gebaseerd op Matthews artikel ”The Friend: Love is Not a Big Enough Word”. De Amerikaanse journalist Matthew Teague schreef voor tijdschrift Esquire over het ziektebed van zijn jonge vrouw en de hulp ie ze kregen van hun oude studievriend.

Our Friend is vanaf 16 oktober te zien op Film 1.

Onze Jongens in Miami

Jim Bakkum keert terug in het succesvolle vervolg op de komedie Onze Jongens. De strippende bouwvakkers vatten het plan op om een bouwval in Miami om te toveren tot een nachtclub waar ze te maken krijgen met stevige concurrentie. Een feelgood-film met energieke stripacts. Afgetrainde mannen en opzwepende muziek.

Sinds zijn escapade als stripper met de collega’s van het klusbedrijf Onze Jongens, is bouwvakker Jorrit (Jim Bakkum) weer single. Samen met zijn vriend Bas (Martijn Fischer) vat hij het plan op een stripclub te openen in Miami. Uiteraard vliegt ook Thijs (Juvat Westendorp) naar Miami samen met nieuwe stripper en collega-bouwvakker Boris (Malik Mohammed). Ze moeten flink aan de bak, want de club blijkt een enorme bouwval en de mannen komen er al snel achter dat ze te maken hebben met stevige concurrentie.

Onze Jongens in Miami is vanaf 30 oktober te zien op Film 1.

Baby Driver

Beeld en ijzersterke muziek smelten samen in dit originele en creatieve actiespektakel over de jonge en talentvolle Baby (Ansel Elgort).

Baby is chauffeur van vluchtwagens en door tinnitus leeft hij op de muziek van zijn iPod. Op het ritme van rocksongs vertoont hij zijn spectaculaire rijkunsten en kan hij de politie na een overval moeiteloos afschudden. Echter, het liefst wil hij dit leven vaarwel zeggen om bij zijn droomvrouw te kunnen zijn, maar zijn baas (Kevin Spacey) laat hem niet zo makkelijk gaan.

Baby Driver is vanaf 9 oktober te zien op Film 1.

Cosmic Sin

Sci-Fi actiefilm met filmster Bruce Willis en Frank Grillo waarin een groep van zeven elitesoldaten in het jaar 2524 alles op alles moet zetten om de uitroeiing van de mensheid te voorkomen.

In het jaar 2524. Vier eeuwen nadat de mensheid andere planeten begon te koloniseren, wordt generaal James Ford (Bruce Willis) teruggeroepen in dienst nadat soldaten zijn aangevallen door vijandige buitenaardse wezens. De dreiging tegen de mensheid escaleert en verander al snel in een interstellaire oorlog, waarna Ford samen met generaal Eron Ryle (Frank Grillo) en een team van elitesoldaten alles op alles moeten zetten om de uitroeiing van de mensheid te voorkomen.

Cosmic Sin is vanaf 23 oktober te zien op Film 1.

Valley Girl

Muzikale bewerking van de gelijknamige rom-com uit 1983, waarin een meisje uit Los Angeles haar veilige leven in de San Fernando Valley verruilt voor een spannede romance met een Sunset Strip-punkrocker.

In de jaren tachtig is Julie Richman uit Los Angeles een ultieme “Valley Gril”: ze brengt al haar vrije tijd door in het Galleria-winkelcentrum en maakt samen met haar vriendinnen continu plannen voor het belangrijke examenfeest. Alles verandert wanneer Julie verliefd wordt op Randy, een Sunset Strip punkrocker uit West Holleywood. Hoewel haar vrienden en haar familie deze romance niet zien zitten, besluit ze de grenzen van de veilige San Fernando Valley te doorbreken en haar hart te volgen.

Valley Girl is vanaf 2 oktober te zien op Film 1.

FilmBox

Tulipani

Sprookjeachtige tragikomedie met kleurrijke beelden van Mike van Diem (De Surprise) over een Zeeuwse boer die het Nederlandse klimaat beu is en zijn geluk in het zuiden zoekt.

Boer Gauke (Gijs Naber) reist na de watersnoodramp in 1953 naar het zonnige Italië, maar wordt daar een levende legende nadat hij vervolgens spoorloos verdwijnt. Dertig jaar later probeert een politie-inspecteur met hulp van de dochter van de boer te achterhalen wat er eigenlijk is gebeurd.

Tulipani is vanaf 11 oktober te zien op FilmBox.

20th Century Women

Santa Barbara, 1979. De vijftienjarige Jamie groeit op bij zijn alleenstaande moeder Dorothea in een groot pand waar verschillende huurders hun toevlucht hebben gevonden. Dorothea is 55 en duidelijk van een andere generatie, maar ze doet haar best om haar zoon te begrijpen. Hulp – ook bij de opvoeding – krijgt ze van Abbie en Julie, twee jonge vrouwen die een grote impact hebben op het leven van de gevoelige, slimme Jamie. Regisseur Mike Mills gebruikte in deze ontroerende en grappige film zijn eigen moeder als inspiratiebron. De getalenteerde Annette Bening speelt een prachtige rol als het personage Dorothea Fields.

20th Century Women is vanaf 18 oktober te zien op FilmBox.

Finding Steve McQueen

Misdaadfilm naar een waargebeurd verhaal met Travis Fimmel als een groentje in de onderwereld die er geen geheim van maakt betrokken te zijn bij de plannen voor een grootscheepse overval van een ervaren bende dieven.

Een bende ervaren dieven plant de overval van 30 miljoen dollar. Harry Barber (Travis Fimmel), het groetje van de groep, is zonder twijfel de beste coureur die er is. Maar hij is ook blij met de spanning en het incidentele geweld dat komt kijken bij het leven van een bankovervaller. Het liefst schreeuwt Harry het van de daken en naarmate de planning vordert, wordt het steeds moeilijker om het stil te houden. Politiechef Howard Lambert zit al jaren achter de bende aan, maar ze blijven hem altijd een stap voor. Wanneer hij achter de plannen voor deze ultieme overval komt, denkt hij de groep eindelijk achter de tralies te krijgen.

Finding Steve McQueen is vanaf 25 oktober te zien op FilmBox.

Assassination Island

Actiefilm waarin een beveiliger als laatste opdracht voor zijn pensioen de taak krijgt om een jong stel te beschermen, niet wetende dat zij acht miljoen dollar hebben gestolen van een meedogenloze crimineel.

Voordat beveiliger Mickey Rome (Ed Morrone) met pensioen kan gaan, moet hij nog één laatste opdracht vervullen: toezien op de veiligheid van een jong koppel. Wat Mickey echter niet weet, is dat het stel acht miljoen dollar heeft gestolen van een meedogenloze crimineel. Dit maakt zijn missie een stuk lastiger dan hij had verwacht.

Assassination Island is vanaf 4 oktober te zien op FilmBox.

Picl

Ook voor de liefhebbers van arthouse zijn er weer nieuwe binnenkomers. Het VOD platform voor de artistieke en arthouse films, Picl, heeft een aantal nieuwe releases in de maand oktober.

Mijn Moeder is een Gorilla

Al zolang ze zich kan herinneren woont Jonna in een weeshuis, wachtend op de dag dat ze wordt geadopteerd. Als er tijdens de ‘open dag’ van het Weeshuis een oude auto het terrein oprijdt is iedereen blij en vol verwachting, maar wanneer daar een stevige Gorilla uitstapt slaat de schrik toe.

Van die schrik bekomen blijkt er direct een klik te zijn tussen Jonna en de Gorilla en al snel worden de adoptiepapieren getekend. Het is natuurlijk wel even wennen aan zo’n Apenmoeder en niet alles gaat van een leien dakje. Toch worden de twee beste maatjes en genieten ze volop van elkaars talenten en het feit dat ze zo verschillend zijn. Maar precies wanneer alles op rolletjes loopt, dreigt Jonna door de burgemeester teruggestuurd te worden naar het kindertehuis…

Naar het gelijknamige boek van de Zweedse kinderboekenschrijver Frida Nilsson, die vele internationale prijzen voor jeugdliteratuur won en vaak vergeleken wordt met Roald Dahl.

Drijfzand

Suze woont met haar man en dochtertje op Texel en heeft een gelukkig en overzichtelijk leven op het eiland. Als haar moeder Helena, een gevierd theateractrice, hun een onverwachts bezoek brengt, begint haar zorgvuldig opgebouwde bestaan te wankelen.

Nadat Helena aan Suze vertelt dat ze een hersentumor heeft, besluit Suze om voor haar moeder in Amsterdam te zorgen. Haar terugkeer naar de stad, de prikkelende theaterwereld en de oude patronen in de relatie met haar moeder, zetten haar op scherp. Te scherp. De onrust vreet zich langzaam maar zeker een weg naar binnen, dwars door haar gezinsleven heen. Verscheurd tussen de loyaliteit voor haar moeder, en die voor haar gezin, staat ze voor een emotionele keuze.

Drijfzand is het speelfilmdebuut van Margot Schaap. Hoofdrolspeelster Hanna van Vliet was eerder te zien in de queer hitserie ANNE+, waarvoor ze een Gouden Kalf nominatie voor Beste Actrice ontving.

Here We Are

De gescheiden vijftiger Aharon is gestopt met werken om zich volledig te wijden aan de zorg voor zijn autistische zoon. Samen leiden ze een harmonisch leven, maar Uri is bijna volwassen en zijn moeder vindt dat het tijd is dat hij begeleid gaat wonen om onafhankelijker te leren leven.

Aharon gelooft niet dat een ander zijn zoon beter zal begrijpen en wil zelf fulltime voogd blijven. Onder toenemende druk van zijn ex-vrouw en een maatschappelijk werker stemt hij uiteindelijk toch in. Op weg naar het instituut krijgt Uri echter een driftbui, waarop Aharon besluit er met Uri vandoor te gaan. Uri is immers duidelijk nog niet klaar voor een scheiding, of is het Aharon die zijn zoon niet kan loslaten?

My Darling Vivian

Vivian Liberto was de eerste vrouw van countrylegende Johnny Cash en de moeder van zijn vier dochters. Maar in de media staat ze bekend als niets meer dan een niet-betrokken zeur in het leven van Cash. Met nooit eerder vertoonde beelden en de vier dochters aan het woord wordt dat beeld nu rechtgezet.

In 2005 werd in de biopic Walk the Line het turbulente leven van countrylegende Johnny Cash verfilmd, met een focus op zijn relatie met June Carter. Om haar neer te kunnen zetten als de redder van Cash, de vrouw die hem van zijn drugsverslaving afhielp, werd een zeer onflatteus beeld geschetst van Vivian. Omdat er weinig bekend was over haar, werd Vivian in de media weggezet als iemand die er niet toe deed en Cash gevangenhield in een liefdeloos huwelijk.

In My Darling Vivian worden deze fouten rechtgezet en vertellen de vier dochters van Cash – uit de eerste hand en voor het eerst – het gehele en eerlijke verhaal van liefde, isolatie, angst, liefdesverdriet en overleven.

Saint-Narcisse

Dominic heeft één grote obsessie en dat is hijzelf. Nergens wordt hij zo opgewonden van, als van zijn eigen spiegelbeeld. De ontdekking dat hij een identieke tweelingbroer heeft, zet een reeks gecompliceerde gevoelens in werking.

Het is het jaar 1972 in Quebec, Canada. De 22-jarige Dominic komt erachter dat zijn overleden moeder misschien nog in leven is en besluit naar haar op zoek te gaan. Zijn zoektocht brengt hem niet alleen in contact met zijn vervreemde moeder en stiefzus, ook ontdekt hij een identieke tweelingbroer te hebben die opgesloten zit in een klooster op het Canadese platteland.

Dominic besluit zijn familie voor eens en voor altijd te verenigen, maar de banden tussen de gezinsleden worden getest door seks, wraak en het verlangen naar verlossing.

Beruchte filmmaker Bruce LaBruce doet eer aan zijn reputatie en verlegt opnieuw de grenzen van seksuele taboes.

Crazy Days

Najaar 2020. Op Schiphol landt een internationale cast voor de repetities bij De Nationale Opera van Mozart Le nozze di Figaro. Drie jaar lang is hier door honderden mensen aan gewerkt en de voorstellingen zijn uitverkocht. Zelfs een pandemie kan deze operatrein niet meer stoppen.

Maar als het operahuis moet sluiten vanwege nieuwe COVID-regels, wordt ieders grootste angst werkelijkheid. Wat zijn nu de opties? Wat is een opera zonder publiek? Hoe zorgen ze ervoor dat al het harde werk niet voor niets is geweest? In de stijl van de opera buffa (komische opera) wordt gezocht naar antwoorden.

Le nozze di Figaro is een opera vol sociale chaos en absurde plotwisselingen, begeleid door lichtvoetige en briljante muziek. Het is in deze geest dat regisseur Sanne Rovers, samen met de hoofdpersonen van De Nationale Opera, ons laat zien wat hun werk waard is en hoe opera levend blijft. Zelfs, of misschien, tijdens een lockdown.

Crazy Days werd geselecteerd voor de Gouden Kalf Competitie 2021 en ging op 28 september in première op het Nederlands Film Festival.

The Photograph

Regisseur Sherman De Jesus vertrekt met één doel naar New York: hij wil weten welk verhaal er schuilgaat achter de enige foto die hij van zijn grootvader, Juan de Jesus, heeft.

Op deze zwart-witfoto is Juan trots en statig vastgelegd, een echte heer anno 1920. Belangrijk detail: Juan De Jesus was een zwarte man. En zwarte mensen werden aan het begin van de vorige eeuw niet vaak zo mooi en plechtig vastgelegd als door fotograaf James Van Der Zee (1886-1983) in Harlem, New York. Van Der Zee’s werk werd beroemd omdat hij zwarte mensen fotografeerde zoals zij zichzelf zagen.

In The Photograph zien we hoe raciale ongelijkheid en geweld nog altijd doorwerken in het heden en hoe in Harlem ook nu nog verwoed wordt gestreden voor erkenning van de zwarte identiteit. De veerkracht en hoop van de zwarte mens staat centraal en er wordt pijnlijk voelbaar gemaakt wat het betekent om deel uit te maken van een traditie waarin voorouders die werden onderdrukt zichzelf eindelijk op een voetstuk konden plaatsen.

The Photograph is een filmisch monument, een eerbetoon aan de kracht van fotografie en een verhaal van trots en traditie. En bovenal een ode aan de mensen die voor de camera van Van Der Zee plaatsnamen.

Songs of Repression

Aan de voet van het Chileense Andesgebergte ligt een idyllische Duitse kolonie. De pracht van de plek verbergt echter een afschuwelijk verleden. In 1961 emigreerden de Duitse prediker Paul Schaefer en zijn gemeenschap naar Chili om daar de armen te helpen. Ze richtten de Colonia Dignidad op, die al snel veranderde in een gesloten sekte waar waardigheid ver te zoeken was.

Songs of Repression, van de makers van The Act of Killing, onderzoekt hoe de overgebleven bewoners van de gemeenschap omgaan met 45 jaar kindermisbruik, collectieve afranselingen en slavernij-achtige taferelen. Ook wordt duidelijk dat de ooit idealistische geloofsgemeenschap het terreurbewind van Pinochet steunde door politieke gevangenen te martelen, te vermoorden en in massagraven te begraven op hun enorme landgoed. Met prachtige beelden en intieme gesprekken ontrafelen de documentairemakers een gruwelijke geschiedenis.

 Houd ook regelmatig de site van Picl in de gaten voor meer nieuwe releases.