View-Master oktober 2020

View-Master, niet alleen een retro toy populair in de jaren ’70 en ’80, maar ook een rubriek met home release aankondigingen. Voor Cultzine TOTF is het een rubriek met de laatste aankondigingen en releases op het gebied van Streaming Services, VOD, DVD en Blu-Ray.

Ook in oktober komen er weer vele goede releases en premières uit evenals een aantal bioscooppremières.

Marionette

De spannende psychologische thriller Marionette beleefde afgelopen dinsdag 29 september, in aanwezigheid van cast, crew en speciale genodigden, z’n feestelijke première tijdens het NFF. Onder meer hoofdrolspeelster Thekla Reuten en regisseur Elbert van Strien kwamen over de rode loper in Kinepolis Jaarbeurs in Utrecht bij de officiële première. Daarnaast is Marionette maar liefst in drie categorieën genomineerd voor een Gouden Kalf: Beste Regie (Elbert van Strien), Beste Sound Design (Marco Vermaas) en Beste Production Design (Anne Winterink). Marionette is vanaf 1 oktober te zien in bioscopen door heel Nederland en vanaf 6 november exclusief bij Pathé Thuis.

Na de tragische dood van haar man verhuist de Amerikaanse kinderpsychiater Marianne Winter naar Schotland. Een van haar nieuwe patiënten is de tienjarige Manny, een gesloten en geheimzinnige jongen die tekeningen maakt van traumatische gebeurtenissen en beweert dat hij haar toekomst kan sturen. Al snel beginnen Manny’s tekeningen verontrustende details over Marianne’s toekomst te weerspiegelen. Manny speelt ‘mind games’ met zijn psychiater en suggereert dat er een pistool in Mariannes la ligt, maar ‘alleen als je kijkt’. Als Marianne kijkt ligt het pistool er daadwerkelijk… Kan Manny inderdaad de werkelijkheid controleren? Kan hij de toekomst beïnvloeden of ziet hij alleen de toekomst? Als Marianne ontdekt dat haar voorganger Dr McVittie (Peter Mullan) een morbide obsessie voor Manny had ontwikkeld, verliest Marianne langzaam maar zeker haar grip op de realiteit die haar leven zal laten ontsporen.

Warner Bros. Home Entertainment

Full Metal Jacket

Matthew Modine, Vincent D’Onofrio en R. Lee Emery, als de helse drillsergeant, spelen de sterren van de hemel in Stanley Kubrick’s aangrijpende kroniek over een groep jonge mariniers tijdens de Vietnamoorlog.

Full Metal Jacket is vanaf 7 oktober verkrijgbaar als een special edition 4K UHD + Blu-ray.

The Plot Against America

David Simon (The Wire) en Ed Burns maakten voor HBO de televisieserie The Plot Against America. De serie is gebaseerd op de veelgeprezen, gelijknamige roman van Philip Roth waarin een alternatieve Amerikaanse geschiedenis wordt geschetst ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Een Joodse familie uit de arbeidersklasse leert dat het geweld dat een bedreiging vormt voor de levens van gewone Amerikanen slechts een politieke provocatie van hen verwijderd is.

The Plot Against America is vanaf 28 oktober verkrijgbaar op DVD.

Krypton – Seizoen 2

Nu generaal Dru-Zod op een meedogenloze missie is om Krypton te herbouwen en het universum te veroveren om zo z’n toekomst veilig te stellen, willen Seg-El en Adam Strange een opstand beginnen. Maar DC Super-Villain Brainiac infiltreert Seg’s wereld op een heel persoonlijke manier. Ontmoet nieuwe personages zoals Lobo en Doomsdag, en ervaar deze spannende wereld in tien nieuwe mythologische avonturen.

Het tweede seizoen van Krypton is vanaf 28 oktober verkrijgbaar op DVD.

Strike Back – Seizoen 7

In de explosieve en bloedstollende Cinemax-actieserie Strike Back, volgt de kijker de geheime terreureenheid Section 20 bij hun levensgevaarlijke missie om de meest dodelijke terroristen ter wereld uit te schakelen.

Het zevende seizoen van Strike Back is vanaf 28 oktober verkrijgbaar op DVD.

The Searchers

Horizon Line

Filmdistributeur The Searchers kondigt de release aan van de survival thriller Horizon Line, met Allison Williams en Alexander Dreymon in de hoofdrollen. De film zal vanaf 29 oktober in de bioscoop draaien. Horizon Line gaat over Sara en Jackson die in een klein vliegtuig in een angstaanjagende storm terecht komen.

De landelijke persvoorstelling staat gepland op donderdag 22 oktober om 10:30 uur in het Ketelhuis.

Twee ex-geliefden Sara (Allison Williams) en Jackson (Alexander Dreymon) zien elkaar na enige tijd terug wanneer ze uitgenodigd worden voor het huwelijk van hun beste vrienden op een tropisch eiland. Hun liefde voor elkaar begint weer aan te wakkeren, maar het lot is hen niet gunstig gezind. Wanneer ze als enige passagiers aan boord gaan van een klein vliegtuig, krijgt de piloot plotseling een hartaanval en komen ze terecht in één van de grootste stormen ooit. 

Horizon Line is een survival thriller met in de hoofdrollen Allison Williams (Get Out, Girls) en Alexander Dreymon (The Last Kingdom).

Capone

Capone vertelt het verhaal van de Amerikaanse gangster Al Capone (Tom Hardy) in zijn laatste maanden. Nu hij op vrije voeten is na zijn celstraf van tien jaar te hebben uitgezeten, begint de 47-jarige Capone te lijden aan dementie. Zijn gewelddadige verleden laat hem niet met rust en steeds meer verteert de ziekte zijn geest. Hij zal uiteindelijk sterven in 1947, op slechts 48-jarige leeftijd.

Capone is vanaf 14 oktober verkrijgbaar op Blu-ray en DVD.

The Current War

The Current War speelt zich af aan het einde van de negentiende eeuw en volgt de uitvinders Thomas Edison (Benedict Cumberbatch) en George Westinghouse (Michael Shannon). De twee heren raken verwikkeld in een machtsstrijd over de distributie van elektriciteit. Edison is een uitgesproken voorstander van gelijkstroomdistributie in plaats van het wisselstroomsysteem, dat door Westinghouse Electric en andere Europese bedrijven wordt ondersteund.

The Current War is vanaf 21 oktober verkrijgbaar op Blu-ray en DVD.

The Operative

Tijdens het bijwonen van de begrafenis van haar vader verdwijnt spion Rachel (Diane Kruger) spoorloos. De enige aanwijzing die ze heeft achtergelaten is een cryptisch telefoontje naar haar voormalige baas Thomas (Martin Freeman), die vervolgens door de inlichtingendienst Mossad uit Duitsland naar Israël wordt gestuurd om haar stappen te achterhalen. Zo moet hij uitzoeken of ze een gevaar is voor hun missie, terwijl hij haar tegelijkertijd probeert te beschermen.

The Operative is vanaf 28 oktober verkrijgbaar op Blu-ray en DVD.

Universal Pictures Home Entertainment

The Hunt

In deze rebelse, satirische komedie komt een groep rijkelui bij elkaar om voor de kick op mensen te jagen. Het plan van deze elite loopt goed mis als Crystal (Betty Gilpin, GLOW), één van de personen waar ze op jagen, het keiharde en genadeloze spel beter blijkt te beheersen dan de jagers. Zij draait de rollen om en maakt de moordenaars één voor één onschadelijk, terwijl ze steeds dichterbij de mysterieuze vrouw (tweevoudig Oscar®-winnares Hilary Swank) komt, die de spil van dit alles vormt.

The Hunt is vanaf 7 oktober verkrijgbaar op Blu-ray en DVD

Back To The Future Trilogy

Herbeleef één van de populairste filmfranchises aller tijden met Back to the Future: The Complete Trilogy! Neem plaats naast Marty McFly (Michael J. Fox) en Doc Brown (Christopher Lloyd) in een gepimpte, tijdreizende DeLorean waarmee ze door verleden, heden en toekomst razen en zo een kettingreactie veroorzaken die het tijd-ruimtecontinuüm op zijn kop zet! Filmmakers Steven Spielberg, Robert Zemeckis en Bob Gale presenteren letterlijk en figuurlijk de meest tijdloze trilogie ooit in deze onvergetelijke boxset met uren aan bonusmateriaal!

De Back To The Future Trilogy is vanaf 21 oktober verkrijgbaar op Blu-ray en DVD

You Should Have Left

In deze psychologische thriller spelen Kevin Bacon en Amanda Seyfried een koppel dat verlangt naar een rustgevende vakantie op het afgelegen platteland van Wales. Wat begint als een droomvakantie verandert plotseling in een nachtmerrie waar de realiteit begint te ontrafelen, duistere herinneringen terug beginnen te komen en een sinistere kracht hen niet wil laten gaan. Van Blumhouse Productions en legendarische scenario schrijver David Koepp (Jurassic Park, Mission: Impossible, Panic Room).

You Should Have Left is vanaf 21 oktober verkrijgbaar op DVD en Blu-ray.

Welcome To Sudden Death

Jesse Freeman is een voormalig special forces lid en explosieven expert, nu werkt hij als beveiliger voor een nieuw hypermodern basketbalstadion. Tijdens de opening van het stadion ontstaat er chaos als een groep terroristen de eigenaar en Jesse’s dochter gevangennemen. De klok tikt en de kansen zijn nihiel, maar het is aan Jesse om niet alleen hen te redden, maar ook alle fans! Een gegarandeerd spektakel in deze actie thriller.

Welcome to Sudden Death is vanaf 21 oktober verkrijgbaar op DVD.

The Purge Seizoen 2

The Purge, een serie die gebaseerd is op de populaire filmfranchise, draait rond een periode van 12 uur waarin elke misdaad, met inbegrip van moord, legaal is. Seizoen Twee analyseert hoe één Purge Night een jaar lang de levens van vier onderling verbonden personages beïnvloedt, terwijl de volgende Purge onafwendbaar naderbij sluipt. De tweede jaargang van de anthologiereeks, een productie van Blumhouse Television en UCP, begint weliswaar op Purge Night zelf, maar duikt daarna dieper dan ooit tevoren in hoe de wereld er tijdens de 364 dagen na de Purge uitziet.

Het tweede seizoen van The Purge is vanaf 21 oktober verkrijgbaar op DVD.

The Alfred Hitchcock Collection

De Master of Suspense, de legendarische Alfred Hitchcock, regisseerde enkele van de meest opwindende en onvergetelijke klassiekers uit de filmgeschiedenis. The Alfred Hitchcock Classics Collection bevat vier iconische films uit de roemrijke carrière van de veelgeprezen regisseur, Rear Window, Vertigo, Psycho en The Birds, in verbluffende 4K-resolutie. Met Hollywood-favorieten zoals James Stewart, Grace Kelly, Anthony Perkins, Janet Leigh, Tippi Hedren, Kim Novak en Rod Taylor. Deze onmisbare collectie bevat voor het eerst uren aan onvertoond bonusmateriaal en de originele, uncut versie van Psycho.

The Alfred Hitchcock Collection is vanaf 7 oktober verkrijgbaar op 4K Ultra HD.

Sony Pictures Home Entertainment

El Camino: A Breaking Bad Story

El Camino: A Breaking Bad movie herenigt fans met Jesse Pinkman (Emmy-winnaar Aaron Paul). Na zijn spectaculaire ontsnapping moet Jesse zijn verleden verwerken om iets van een toekomst te kunnen opbouwen. Deze meeslepende thriller is geschreven door Vince Gilligan, de bedenker van Breaking Bad.

El Camino: A Breaking Bad Story is vanaf 14 oktober verkrijgbaar op DVD en Blu-ray.

District 9

Producer Peter Jackson (The Lord of the Rings trilogie) en regisseur Neill Blomkamp realiseerden deze verbazend originele Science-Fiction thriller met sensationele Special Effects en keihard realisme. Deze film laat een wereld zien waarin buitenaardse wezens op onze planeet terechtkomen… in een sloppenwijk nabij Johannesburg. De controle over de buitenaardse wezens wordt uitbesteed aan Muli-National United (MNU), een privébedrijf dat onverschillig is als het gaar om het welzijn van de wezens. Als een terreinarbeider van MNU, Wikus van de Merwe, een mysterieus virus oploopt, bereikt de spanning tussen de buitenaardse wezens en de mensen een hoogtepunt. Achtervolgd en opgejaagd dor de straten van het lugubere Alien Ghetto, ontdekt Wikus hoe het voelt om een buitenstaander te zijn op je eigen planeet.

District 9 is vanaf 14 oktober verkrijgbaar als 4K UHD.

Whiplash

Andrew Neiman (Miles Teller) is een ambitieuze jonge jazzdrummer, die graag de beste wil worden op het elite muziekconservatorium waar hij studeert. Terence Fletcher (J.K. Simmons), een docent die bekend staat om zijn afschrikwekkende manier van lesgeven ontdekt Andrew. Hij plaatst de aankomende drummer in het beste Jazzensemble, waardoor het leven van de jongeman voor altijd verandert. Maar wanneer zijn genadeloze leraar Andrew tot het uiterste drijft, wordt zijn drang naar perfectie al gauw een obsessie.

Whiplash is vanaf 14 oktober verkrijgbaar als 4K UHD.

Just Entertainment

The Host

The Host verkent de donkere hoeken van de menselijke psyche door de ogen van Robert en Vera, beiden hebben geheimen die tot hun ondergang leiden. Een Nederlandse speelfilm op wereldniveau.

Robert Atkinson is een bankier uit Londen. Hij krijgt een kans om het alledaagse achter zich te laten en een nieuw leven te beginnen. Robert besluit voor een Chinees kartel een koffer naar Amsterdam te vervoeren. Al snel blijkt dat niets is wat het lijkt te zijn.

The Host is vanaf 13 oktober verkrijgbaar op Ziggo, KPN, Pathé thuis, iTunes, Google Play, Amazon en Movie Max.

Trick

Deze film brengt de ondergrondse, cult-achtige mentaliteit naar de oppervlakteEen ongrijpbare seriemoordenaar, “Trick“, keert elke Halloween terug om onschuldige slachtoffers te doden. Detective Mike Denver stond al eens eerder tegenover Trick en schoot hem van een gebouw met vijf verdiepingen. Als Tricks lichaam in de stadsrivier verdwijnt, denkt iedereen dat hij dood is. Alleen Denver gelooft dat hij nog leeft. Nu vreemde gebeurtenissen de vrede in de stad verstoren, kan niemand meer ontkennen dat Trick is teruggekeerd. Geobsedeerd door het vangen van de moordenaar, zal Denver er alles aan doen om hem te vinden.

Trick is vanaf 27 oktober verkrijgbaar op Ziggo, KPN, Pathé Thuis en Movie Max.

Picl

Ook voor de liefhebbers van arthouse zijn er weer nieuwe binnenkomers. Het VOD platform voor de artistieke en arthouse films, Picl, heeft een aantal nieuwe releases in de maand oktober.

Lara

Vandaag is het Lara’s zestigste verjaardag. Ook is het de dag waarop haar zoon Viktor een pianorecital zal geven met een eigen compositie.

Maar Viktor is het huis en zijn veeleisende moeder ontvlucht en laat ook die speciale dag niets van zich horen. Lara’s pogingen tot contact worden tegengewerkt door familieleden die haar duidelijk maken dat ze Viktor met rust moet laten. Uit wanhoop koopt ze de laatste concertkaarten op en deelt die uit aan oude bekenden. Het wordt een dag en avond vol bijzondere ontmoetingen en verrassingen.

Corpus Christi

De twintigjarige jeugddelinquent Daniel droomt ervan om priester te worden. Vanwege zijn strafblad maakt hij alleen geen schijn van kans.

Zijn leven krijgt echter een onverwachte draai als hij tijdens werkverlof in een dorpskapel wordt aangezien voor een jonge priester. De lokale gemeenschap kan hem goed gebruiken en Daniel besluit in zijn rol te blijven om het dorp te helpen met een onverwerkt trauma. Maar terwijl hij steeds zelfzekerder wordt als charismatische, onorthodoxe priester, ligt ontmaskering op de loer en wordt de angst dat zijn criminele verleden hem inhaalt steeds groter.

Het verhaal van Corpus Christi is gebaseerd op ware gebeurtenissen. De film werd genomineerd voor een Oscar en heeft wereldwijd zo’n 50 prijzen gewonnen.

Allen Tegen Allen

Allen Tegen Allen schetst een tot nu toe onbekend beeld van hoe het fascisme geleidelijk terrein won in Nederland.

Te zien is hoe een veelvoud van nationalistische organisaties al in de jaren twintig de kop opstak en aan populariteit won. Kopstukken uit de Nederlandse fascistische beweging lieten zich inspireren door het gedachtegoed van Mussolini en Hitler. Het volk werd gezien als stemvee, dat door sterke leiders moet worden beschermd tegen buitenstaanders.

Aan de hand van uniek archiefmateriaal toont de film hoe in Nederland een vruchtbare bodem werd gelegd voor de Duitse bezetting in de jaren ’40.

Jeanne D’Arc

In de 15e eeuw zijn Engeland en Frankrijk verwikkeld in een bitter oorlog om de Franse troon. Er in gelovend dat God haar gekozen heeft leidt de jonge Jeanne D’Arc het leger van de Franse koning. Wanneer ze gevangen wordt genomen wordt ze door de Kerk beschuldigd van ketterij. Onwelwillend om de beschuldigingen te aanvaarden, houdt de sierlijke Jeanne haar overtuiging vast.

Prison For Profit

Klokkenluiders, gevangenen en een onderzoeksjournalist schilderen een schokkend beeld van de eerste geprivatiseerde gevangenis in Zuid-Afrika. Winst is de prioriteit; met onderbetaalde cipiers en geweld tegen de gevangenen als een onvermijdelijke uitkomst.

Houd ook regelmatig de site van Picl in de gaten voor meer nieuwe releases.