View-Master november 2020

View-Master, niet alleen een retro toy populair in de jaren ’70 en ’80, maar ook een rubriek met home release aankondigingen. Voor Cultzine TOTF is het een rubriek met de laatste aankondigingen en releases op het gebied van Streaming Services, VOD, DVD en Blu-Ray.

Ook in november komen er weer vele goede releases en premières uit evenals een aantal bioscooppremières.

Three Lines Pictures

Legacy of Lies

Adriaan Bol geniet bekendheid door zijn met diverse awards bekroonde film Blindspot (2008) met o.a. Micky Hoogendijk, Maike Moeller en Hugo Metsers. Ook Casting X (2005) met o.a. Ellen ten Damme en Hugo Metsers is van zijn hand. Met Legacy of Lies maakt Bol een keiharde actiethriller waarin Scott Adkins, Honor Kneafsey en Andrea Vasiliou de hoofdrollen spelen.

Martin (Adkins) is een voormalig geheim agent die tegenwoordig de kost verdient in het illegale vechtcircuit. Als de Russische geheime dienst zijn dochter Lisa gijzelt, wordt hij gedwongen terug te keren naar zijn oude leven. Om Lisa terug te krijgen moet Martin geheime documenten aanleveren, die in het bezit zijn van Sasha, een jonge journaliste. Martin en Sasha besluiten samen te werken om Lisa te redden. Als blijkt dat ook de CIA en MI6 achter de documenten aan zitten, zijn ze hun leven niet zeker.

Legacy of Lies is vanaf 23 november verkrijgbaar via Pathé Thuis, Ziggo, Videoland, iTunes en Amazon.

Legacy of Lies

The Searchers

Blood & Money

Besneeuwd bosgebied in Noord-Maine. Tijdens het jagen ontdekt Jim een dode vrouw en een tas vol geld. Hij maakt geen melding en is van plan het geld te houden. Maar dan komt hij de criminelen tegen die op zoek zijn naar het geld van hun casinoroof. Vanaf dat moment beginnen de zaken uit de hand te lopen en ontstaat er een kat-en-muisspel. In het grimmige en ijskoude landschap ontstaat een test van wilskracht en overleving voor zowel jager als prooi.

Blood & Money is vanaf 25 november verkrijgbaar op DVD en Blu-ray

Warner Bros. Home Entertainment

Scoob!

Scoob! neemt ons mee naar de dagen toen Scooby-Doo nog een puppy was en hij zijn toekomstige beste vriend Shaggy leerde kennen. Tal van Hollywoodsterren lenen hun stem aan één van de figuren uit de film, waaronder Mark Wahlberg, Zac Efron, Amanda Seyfried en Gina Rodriguez. In de Nederlandse versie herkennen we onder andere Huub Dijkstaal, Tara Hetharia, Roos van Erkel en Jeske van de Staak. De regie is in de bekwame handen van Tony Cervone, bekend van Space Jam en de Nederlandse componist Tom Holkenborg (Junkie XL), bekend van onder andere Tomb Raider en Batman v Superman: Dawn of Justice, verzorgt de muziek.

In Scooby-Doo’s grootste avontuur ooit, komen we er eindelijk achter hoe Scooby-Doo en Shaggy elkaar hebben ontmoet en ontdekken we waarom de beroemde spokenjagersclub Mystery Inc. werd opgericht.

Scoob! is vanaf 10 november verkrijgbaar op DVD en Blu-ray.

Universal Pictures Home Entertainment

The King of Staten Island

Van de veelgeprezen komedie regisseur Judd Apatow (Trainwreck, Knocked Up, 40 Year Old Virgin) met Pete Davidson, bekend van Saturday Night Live. Een film over liefde, verlies en humor op Staten Island.

The King of Staten Island is vanaf 11 november verkrijgbaar op DVD en Blu-ray.

The High Note

Het verhaal van Grace Davis (Tracee Ellis Ross), een superster wiens talent en ego ongelooflijke hoogten hebben bereikt, speelt zich af in de oogverblindende wereld van de LA-muziekscene. Maggie (Dakota Johnson) is Grace’s overwerkte persoonlijke assistente die vastzit in een sleur, maar nog steeds haar jeugddroom om muziekproducent te worden nastreeft. Wanneer Grace’s manager (Ice Cube) haar een keuze voorlegt die het verloop van haar carrière kan veranderen, komen Maggie en Grace met een plan dat hun leven voorgoed kan veranderen.

The High Note is vanaf 11 november verkrijgbaar op DVD.

Killing Eve Season 3

Na de gebeurtenissen in Rome heeft Villanelle zich gesetteld in Spanje en staat op het punt om te gaan trouwen. De bruiloft wordt echter verstoord door de voormalige huurmoordenaar Dasha, die haar probeert terug te krijgen voor The Twelve. Ondertussen heeft Eve MI6 verlaten en probeert zij een normaal leven te leiden. Dit wordt moeilijk wanneer ze het lichaam van Kenny ontdekt.

Het derde seizoen van Killing Eve is vanaf 11 november verkrijgbaar op DVD.

Sony Pictures Home Entertainment

Best of Comedy

Al decennia lang maar BBC komische series die tot de beste ter wereld behoren. Deze “Best of Comedy” DVD bevat een verzameling van niet eerder vertoonde afleveringen én een collectie van de door het publiek uitgeroepen meest populaire afleveringen uit de periode van 1968 tot en met 1996.

Best of Comedy is vanaf 4 november verkrijgbaar op DVD.

The Crown Season 3

In seizoen 3 volgen we het leven van de Britse koningin Elizabeth II in de periode tussen 1964 en 1977 met een uitstekende nieuwe cast onder leiding van Olivia Colman en Tobias Menzies.

Het derde seizoen van The Crown is vanaf 4 november verkrijgbaar op DVD en Blu-ray.

Outlander Season 1 – 5

De serie Outlander omvat de genres romantiek, Science Fiction, geschiedenis en avontuur. In de afleveringen volg je Claire Randall, een getrouwde gevechtsverpleger uit de Tweede Wereldoorlog die per ongeluk terugvalt in de tijd tot 1743.

Outlander seizoen 1 t/m 5 is vanaf 4 november verkrijgbaar op DVD.

Resident Evil

Een speciale militaire eenheid vecht teven een krachtige, uit de hand gelopen supercomputer en honderden wetenschappers die na een laboratoriumongeval zijn gemuteerd tot vleesetende wezens.

Resident Evil: Apocalypse

Alice is terug en moet het opnemen tegen een niet te stoppen bio-ontworpen moordmachine in het actievolle vervolg op de Sci-Fi hit Resident Evil

Resident Evil: Retribution

Het T-virus van de Umbrella Corporation verspreidt zich over de wereld en verandert gewone mensen in een zombie-legioen. Er is nog maar één hoop voor de mensheid: Alice (Milla Jovovich). In de research faciliteit van Umbrella knokt ze zich een weg door steden en continenten. Oude vrienden worden nieuwe vijanden en alles waar ze in gelooft, lijkt niet waar te zijn.

Resident Evil, Resident Evil: Apocalypse en Resident Evil: Retribution zijn vanaf 4 november verkrijgbaar op 4K UltraHD.

De Smurfen seizoen 5 en 6

Sony Pictures Home Entertainment Benelux heeft recent, in samenwerking met IMPS, de rechten van de klassieke Smurfen tekenfilms verworven. Zo brengt Sony Pictures Home Entertainment Benelux op regelmatige basis seizoenen uit van deze legendarische 9-delige animatie serie. Goed voor 42 discs, 242 afleveringen en meer dan 100 uren kijkplezier voor de hele familie. In november is het de beurt aan seizoenen 5 en 6

De seizoenen 5 en 6 zijn vanaf 4 november verkrijgbaar op DVD.

Picl

Ook voor de liefhebbers van arthouse zijn er weer nieuwe binnenkomers. Het VOD platform voor de artistieke en arthouse films, Picl, heeft een aantal nieuwe releases in de maand november.

Just 6.5

In Iran leven 6,5 miljoen drugsgebruikers. Deze bizar spannende misdaadthriller neemt ons mee in de wereld van agenten die jagen op een grote drugsbaas.

Just 6.5 laat een kant van Iran zien die nog niet vaak in de Iraanse cinema aan bod kwam. Het aantal drugsverslaafden in het land loopt in rap tempo op. Voor de narcoticabrigade is het dweilen met de kraan open, laat Roustaee zien, in een politiefilm waarin ieder personage gelaagd en geloofwaardig is – ook de slechterik van het verhaal.

True Mothers

De gerenommeerde Japanse regisseur Naomi Kawase keert na An en Radiance terug met een ontroerend verhaal over familie en moederschap. Warm, menselijk, genuanceerd en met een perfect gevoel voor dat wat ons leven waarde geeft.

Satoko en haar man hebben problemen met zwanger te worden. Ze besluiten te adopteren en worden zo de ouders van Asato, een jongetje geboren uit een onstuimige puberliefde. Jaren later komt het gelukkige gezin onder spanning te staan als plots zijn biologische moeder op de stoep staat. Wie is deze vrouw en wat is er destijds gebeurd?

True Mothers is gebaseerd op een roman van Mizuki Tsujimora en was onderdeel van de officiële selectie van Cannes 2020.

Hope

Anja (Andrea Bræin Hovig) en Tomas (Stellan Skarsgård) adoreren hun carrières in dans en theater. Hun gemengde familiestructuur is gecompliceerd, met twee jonge zoons en een adolescente dochter uit hun eigen huwelijk en twee volwassen kinderen uit een eerder huwelijk van Tomas. Wanneer Anja terugkomt van een internationaal balletdebuut wat zij heeft geregisseerd, vindt ze Tomas nog laat aan het werk. De relatie tussen Anja en Tomas komt onder spanning te staan wanneer Anja een levensbedreigende diagnose te horen krijgt.

White Cube

Het verhaal van een onwaarschijnlijke poging de waardeketen van kunst te herstructureren. Een groep plantagearbeiders besluit kunst te gaan maken. Ze verenigen zich in de Circle d’Art des Travailleurs de Plantation Congolaise (CATPC) en maken zelfportretten van rivierklei, die met 3D technologie worden gereproduceerd in chocolade. Als plantagearbeider Matthieu Kasiama naar New York reist om daar de eerste solo-expositie van CATPC te openen, roept de New York Times de expositie uit tot best art of the year. Met de opbrengsten van hun kunst kopen de plantagearbeiders hun eigen land terug – het land waar Unilever in 1911 in Leverville zijn eerste plantage vestigde en dat na honderd jaar monocultuur volledig vernietigd is. Samen met hun leider, milieuactivist René Ngongo, ontwikkelen ze er een bloeiende, inclusieve en ecologische postplantage. Op hun land bouwen ze een eigen, door OMA ontworpen museum, een white cube, om hun toekomst veilig te stellen.

Houd ook regelmatig de site van Picl in de gaten voor meer nieuwe releases.