View-Master mei 2022

View-Master, niet alleen een retro toy populair in de jaren ’70 en ’80, maar ook een rubriek met home release aankondigingen. Voor Cultzine TOTF is het een rubriek met de laatste aankondigingen en releases op het gebied van Streaming Services, VOD, DVD en Blu-Ray.

Ook in mei komen er weer vele goede releases en premières uit evenals een aantal bioscooppremières.

Gusto Entertainment

Nobody Has To Know

Filmdistributeur Gusto Entertainment brengt op 5 mei Nobody Has to Know uit, een ingetogen, liefdevol drama over twee geliefden die elkaar, na geheugenverlies van de één, weer tot elkaar moeten komen. Nobody Has to Know is het Engelstalige speelfilmdebuut van Belgisch regisseur Bouli Lanners (Les géants, Eldorado), die zelf ook de hoofdrol speelt. Games of Thrones-actrice Michelle Fairley speelt de vrouwelijke hoofdrol.

We vertrouwen op onze herinneringen om ons te vertellen wie we zijn. Maar wat als die herinneringen langzaamaan verdwijnen? Wiens verhalen komen daarvoor dan in de plaats? Dat is precies waar Phil (Bouli Lanners), een 55-jarige Belg die woont op een afgelegen Schots eiland, mee worstelt, nadat hij na een hersenbloeding wakker wordt met geheugenverlies. Millie (Michelle Fairley), de dochter van Phils baas, ontfermt zich over hem. Ze helpt hem om weer aan zijn eigen leven te wennen, vertelt hem waar hij vandaan komt, waar hij wel en niet van houdt, en dat zij een geheime verhouding hadden. Het is weer voorzichtig aftasten, maar gaandeweg geven ze zich aan elkaar over. Oude liefde roest immers niet. Maar was het wel oude liefde?

Nobody Has To Know is vanaf 5 mei te zien in de bioscoop.

Nobody Has To Know

M&N Media Group

The Saint Of The Impossible

Een moord, een politie-inval en een foto van een mysterieus meisje: een jonge immigrantenmoeder in New York moet het geheime romantische leven van haar tweelingzonen achterhalen om te ontdekken wat hen is gebeurd. The Saint of the Impossible is een deconstructie van de Amerikaanse droom en vanaf 19 mei in de bioscopen te zien.

De 20-jarige tweeling Adriano en Marcelo Durand maken hun speelfilmdebuut als de broers Paul & Tito. De rol van hun moeder wordt vertolkt door Magaly Solier (bekend uit Milk of Sorrow, waarvoor ze en Oscar nominatie ontving en een Gouden Beer won op het filmfestival van Berlijn). De Kroatische Tara Thaller (HBO’s Uspjeh / Success) speelt de rol van de mysterieuze Kristin.

The Saint Of The Impossible is vanaf 19 mei te zien in de bioscoop.

The Saint of the Impossible

Sony Pictures Home Entertainment

Who You Gonna Call?

De kans is groot dat als iemand Ray Parker Jr. niet onmiddellijk kent, men zijn monsterhit “Ghostbusters” wel kent. Dit is het verhaal van Ray Parker Jr. die ontsnapte aan het geweld van de rellen in 1967 in Detroit om een van de meest productieve sessiegitaristen, songwriters en sterren van de jaren ’70 en ’80 te worden.

Who You Gonna Call? is vanaf 9 mei digitaal verkrijgbaar.

Umma

Umma, het Koreaanse woord voor ‘moeder’, volgt Amanda (Sandra Oh) en haar dochter (Fivel Stewart) die een rustig leven leiden op een Amerikaanse boerderij, maar wanneer de stoffelijke resten van haar moeder, die geheel van haar vervreemd was, uit Korea arriveren, wordt Amanda achtervolgd door de angst net als haar moeder te worden.

Umma is vanaf 11 mei digitaal verkrijgbaar.

Uncharted

De bijdehante dief Nathan Drake (Tom Holland) wordt gerekruteerd door ervaren schattenjager Victor ‘Sully’ Sullivan (Mark Wahlberg) om een fortuin te bergen dat 500 jaar geleden is verloren door Ferdinand Magellaan. Wat begint als een overval voor het duo wordt een wereldwijde, spannende race om de prijs te bereiken vóór de meedogenloze Moncada (Antonio Banderas), die gelooft dat hij en zijn familie de rechtmatige eigenaars zijn. Als Nate en Sully de aanwijzingen kunnen ontcijferen en een van de oudste mysteries ter wereld kunnen oplossen, kunnen ze vijf miljard dollar aan schat vinden en misschien ook Nate’s lang verloren broer… maar alleen als ze leren samen te werken.

Uncharted is vanaf 16 mei digitaal verkrijgbaar.

Studio 666

De Amerikaanse rockband ‘Foo Fighters‘ trekt naar een landhuis in Encino om een nieuw album op te nemen. Dit landhuis kent een eigenaardige geschiedenis gerelateerd aan rock-‘n-roll. Zodra ze in het huis zijn aangekomen staat de rockband al snel lijnrecht tegenover bovennatuurlijke machten die niet alleen hun levens, maar ook hun album in gevaar brengen.

Studio 666 is vanaf 20 mei digitaal verkrijgbaar.

Agent Game

De CIA-agent Harris houdt zich bezig met staatsburgers in het buitenland aan te houden voor verhoor. Wanneer Harris door een politieke omwenteling in Washington D.C. niet meer op zijn bondgenoten kan rekenen, wordt hem de moord van een gevangene in de schoenen geschoven. Hij slaat op de vlucht en wordt achterna gezeten door enkele collega’s onder leiding van de genadeloze dubbelagent Visser.

Agent Game is vanaf 23 mei digitaal verkrijgbaar.

Father Stu

Wanneer hij na een blessure zijn carrière als amateurbokser moet beëindigen, verhuist Stuart Long naar Los Angeles, ervan dromend om een ster te worden. Om de eindjes aan elkaar te kunnen kopen, heeft hij een bijbaantje als supermarktmedewerker. Tijdens zijn werk aldaar ontmoet hij Carmen, een lerares op de katholieke zondagsschool. Zij lijkt immuun te zijn voor zijn charmes. Vastbesloten om haar voor zich te winnen, begint de agnostische Stuart naar de kerkdiensten te gaan om indruk op Carmen te maken. Wanneer hij ternauwernood een ongeluk met zijn motorfiets overleeft, vraagt Stuart zich af of hij deze tweede kans in het leven kan gebruiken om andere mensen in soortgelijke situaties hun weg te helpen vinden. Dan realiseert Stuart zich dat hij voorbestemd is om priester te worden.

Father Stu is vanaf 30 mei digitaal verkrijgbaar.

Billy Joel: In Black And White

In Billy Joel: In Black & White praat Billy Joel voor een intiem publiek in het Faena Theater in Miami over zijn muzikale inspiratie, zijn vak, zijn familie, en dat hij een jongen is die er nooit naar streefde om een rockster te worden. Billy trakteert het publiek ook op optredens uit zijn iconische catalogus, samen met een aantal klassieke covers.

Billy Joel: In Black & White is vanaf 31 mei digitaal verkrijgbaar.

Billy Joel in Black & White

Warner Bros. Home Entertainment

Fantastic Beasts – The Secrets of Dumbledore

Professor Albus Dumbledore (Jude Law) weet dat de duistere tovenaar Gellert Grindlewald (Mads Mikkelsen) de macht over de tovenaarswereld wil overnemen. In zijn eentje kan hij hem echter niet tegenhouden, dus schakelt hij de hulp in van magiezoöloog Newt Scamander (Eddie Redmayne). Die gaat samen met een team van tovenaars, heksen en een dappere Muggle-bakker een gevaarlijke missie aan waarbij ze oude en nieuwe fabeldieren tegenkomen en tegenover Grindlewalds groeiende leger van volgers komen te staan. Maar hoe lang kan Dumbledore zich afzijdig houden als er zoveel op het spel staat?

Fantastic Beasts – The Secrets of Dumbledore is vanaf 30 mei te bekijken via Pathé Thuis, Ziggo, Apple TV, Amazon Prime Video, Google Play, Microsoft Xbox & Rakuten TV te zien.

Fantastic Beasts – The Secrets of Dumbledore

Film Events

De Openbaring

De overbezorgde Jacob (Victor Löw) raakt zijn baan kwijt en trekt aan het begin van de eerste coronalockdown in bij zijn alleenstaande moeder (Leny Breederveld). Hij wil haar koste wat kost beschermen tegen het virus. Beiden zijn nog in rouw na het recente overlijden van Jacobs vader. Al snel blijkt echter dat de geobsedeerde zoon waarschijnlijk een groter gevaar voor zijn moeder is dan het virus. Terwijl zijn zus Magda (Monic Hendrickx) met lede ogen toekijkt, raakt Jacob onder invloed van een online complottheoreticus en draait langzaam maar zeker volledig door.

De Openbaring is vanaf 26 mei verkrijgbaar op VOD.

De Openbaring