View-Master mei 2020

View-Master, niet alleen een retro toy populair in de jaren ’70 en ’80, maar ook een rubriek met home release aankondigingen. Voor Cultzine TOTF is het een rubriek met de laatste aankondigingen en releases op het gebied van Streaming Services, VOD, DVD en Blu-Ray.

Ook in mei komen er weer vele goede releases en premières uit.

Vanwege de pandemie die het Corona-virus COVID-19 worden vele releases op VOD en streaming services vervroegd.

Sony Pictures Home Entertainment

Bad Boys For Life

De originele Bad Boys, Mike Lowrey (Will Smith) en Marcus Burnett (Martin Lawrence) zijn terug van weggeweest! Na een golf van moorden en een aanslag op zijn leven, overtuigt Mike de onwillige Marcus om nog even te wachten met zijn pensioen en nog één keer met hem samen te werken. Samen met AMMO, de nieuwe elite-eenheid van de politie van Miami, gaan ze achter de meedogenloze leider van het beruchte Aretas-kartel aan.

Dit derde deel in de Bad Boys-reeks werd geregisseerd door het talent van Belgische bodem, Adil El Arbi en Bilall Fallah en beschikt over een topcast die, naast Will Smith en Martin Lawrence, aangevuld wordt door onder andere Vanessa Hudgens (Spring Breakers), Alexander Ludwig (Vikings), Charles Melton (Riverdale), Paola Nuñez (The Purge) Kate del Castillo (The Book of Life), de bekroonde muziekartiest Nicky Jam en Joe Pantoliano.

Bad Boys For Life is vanaf 22 mei digitaal te koop en download via iTunes, Pathé Thuis, Xbox, Google en Rakuten TV. Tevens is Bad Boys For Life vanaf 29 mei On Demand verkrijgbaar via iTunes, Pathé Thuis, Ziggo, KPN, MovieMax, Rakuten TV, VOO, Google en Xbox.

Charlie’s Angels

Kristen Stewart, Naomi Scott en Ella Balinska vertolken in deze nieuwe Charlie’s Angels de drie angels onder leiding van de mysterieuze Charles “Charlie” Townsend. Het detectivebureau opereert tegenwoordig internationaal; de nieuwe Angels behoren tot de slimste, moedigste en best getrainde vrouwen ter wereld. Aangestuurd door Bosley (Elizabeth Banks) moeten de Angels zorgen dat een revolutionaire technologie niet als wapen wordt ingezet.

Charlie’s Angels is vanaf 8 mei digitaal te koop en download via iTunes, Pathé Thuis, Xbox, Google en Rakuten TV. Tevens is Charlie’s Angels vanaf 20 mei On Demand verkrijgbaar via iTunes, Pathé Thuis, Ziggo, KPN, MovieMax, Rakuten TV, VOO, Google en Xbox.

Charlie’s Angels is vanaf 29 mei verkrijgbaar op 4K Ultra HD, Blu-ray en DVD.

The Grudge

Een vloek die wordt uitgesproken in Japan wordt tegelijkertijd ontketend in de VS. De vervloekten worden verteerd door razernij en komen op gewelddadige wijze aan hun eind. Producent Sam Raimi vertelt dit onbekende hoofdstuk van de horrorklassieker. De hoofdrollen in de duisterste, engste en schokkende film van de reeks gaan naar Andrea Riseborough, Demián Bichir, John Cho, Betty Gilpin, horrorfilmlegende Lin Shaye (Insidious, Ouija) en Jacki Weaver.

The Grudge is vanaf 8 mei digitaal te koop en download via iTunes, Xbox, Google en Rakuten TV. Tevens is The Grudge vanaf 20 mei On Demand verkrijgbaar via iTunes, Proximus, Telenet, Rakuten TV, VOO, Google en Xbox.

The Grudge is vanaf 29 mei verkrijgbaar op Blu-ray en DVD.

Jumanji: The Next Level

In Jumanji: The Next Level is de groep weer bij elkaar, maar de spelregels zijn veranderd. Wanneer ze teruggaan naar Jumanji om één van hen te redden, is niets wat het lijkt. Op een reis vol actie en verrassingen moeten de spelers onbekend terrein trotseren, van dorre woestijnen tot besneeuwde bergen, om te kunnen ontsnappen.

Met onder andere Dwayne Johnson, Jack Black, Kevin Hart en Karen Gillan.

Jumanji: The Next Level is vanaf 29 mei verkrijgbaar op 4K Ultra HD, Blu-ray en DVD. Jumanji: The Next Level is dan tevens verkrijgbaar in een Limited Edition Steelbox en als duopack op Blu-ray en DVD.

A24

The Farewell

Op 20 mei verschijnt de met een Golden Globe bekroonde film The Farewell op DVD en Blu-ray. Scenariste/regisseuse Lulu Wang neemt je mee in een opmerkelijk familieportret over een innige familie die elk op hun eigen manier het naderende verlies een plek weten te geven. The Farewell ging begin 2019 in première op het Sundance Film Festival en kreeg wereldwijd positieve kritieken van de filmcritici. De film werd genomineerd voor diverse prijzen, zoals een Golden Globe en een BAFTA Award. Awkwafina ontving dit jaar de Golden Globe voor beste actrice in een komische of muzikale film voor haar hoofdrol.

Wanneer de familie van Billi (Awkwafina) erachter komt dat hun geliefde grootmoeder terminale longkanker heeft, besluiten ze om haar niet in te lichten. In plaats daarvan plannen ze een ge-improviseerde bruiloft in hun moederland China. Als Billi, tegen haar principes in, toch besluit om te gaan komt ze in aanraking met het leven dat ze als 6-jarige gedwongen moest opgeven, haar sterkzinnige grootmoeder en de kracht van onuitgesproken liefde.

The Farewell is vanaf 20 mei verkrijgbaar op DVD en Blu-ray.

Warner Bros. Home Entertainment

Motherless Brooklyn

Van de Oscar genomineerde regisseur, schrijver en producent Edward Norton (Birdman, American History X, Primal Fear) komt het meeslepende drama Motherless Brooklyn. Geïnspireerd door de gelijknamige roman van Jonathan Lethem, positioneert Norton de hedendaagse personages van Lethem in het New York van de jaren vijftig: een roerige tijd met grote veranderingen.

Lionel Essrog (Edward Norton), een eenzame privédetective die met het Tourette-syndroom leeft, waagt zich aan de moord op zijn mentor en enige vriend, Frank Minna (Bruce Willis). Gewapend met slechts een paar aanwijzingen en de motor van zijn obsessieve geest, ontrafelt Lionel nauwkeurig bewaakte geheimen die het lot van New York op het spel zetten. In een mysterie dat hem van met gin-doordrenkte jazzclubs in Harlem naar de harde sloppenwijken van Brooklyn en ten slotte naar de vergulde zalen van de machtsmakelaars in New York voert, worstelt Lionel met misdadigers, corruptie en de gevaarlijkste man in de stad om zijn vriend te eren en de vrouw te redden die misschien wel zijn eigen redding is.

Motherless Brooklyn is vanaf 27 mei verkrijgbaar op Blu-ray en DVD

Just Mercy

Just Mercy vertelt het waargebeurde verhaal van Walter McMillian, die met behulp van de jonge advocaat Bryan Stevenson in beroep gaat tegen zijn moord veroordeling. De film is gebaseerd op de gelijknamige memoires, geschreven door Stevenson.

In 1989 reist de idealistische, pas aan Harvard afgestudeerde advocaat Bryan Stevenson (Michael B. Jordan), naar Alabama in de hoop te helpen vechten voor arme mensen die zich geen goede juridische vertegenwoordiging kunnen veroorloven. Samen met Eva Ansley (Brie Larson) richt hij het Equal Justice Initiative op. Als Stevenson naar een gevangenis afreist om zijn ter dood veroordeelde gevangenen te ontmoeten, ontmoet hij Walter McMillian (Jamie Foxx). Met Walter’s veroordeling voor moord blijkt al snel van alles mis te zijn.

Just Mercy is vanaf 27 mei verkrijgbaar op Blu-ray en DVD

Picl

Ook voor de liefhebbers van arthouse zijn er weer nieuwe binnenkomers. Het VOD platform voor de artistieke en arthouse films, Picl, heeft een aantal nieuwe releases in de maand mei.

Charter

Al maanden heeft Alice haar kinderen niet meer gezien. Haar ex-man houdt ze bij haar weg totdat besloten wordt wie de voogdij krijgt.

In een wanhopige poging haar kinderen te zien besluit te hen te ontvoeren naar de Canarische Eilanden. Maar het is een kwestie van tijd totdat haar roekeloze actie ontdekt wordt.

De Vliegende Hond

Johannes Hogebrink is een kunstenaar met een droom: geïnspireerd door Laika en Otto Lilienthal wil hij zijn hond leren vliegen.

Door er een film over te maken, hoopt hij zijn dochtertje en vriendin te kunnen onderhouden. Maar zijn hond Chayka heeft hoogtevrees. Chayka zelf vertelt over zijn straathondenbestaan in Bosnië. In de hoop zijn droom te verwezenlijken, besluit Johannes dat de beste manier om Chayka over zijn trauma heen te helpen, is hem te leren vliegen.

The Burnt Orange Heresy

Een amibitieuze kunsthandelaar wordt ingehuurd om een zeldzame schilderij te stelen van één van de meest enigmatische schilders. Wanneer de diefstal uit de hand loopt wordt de kunsthandelaar overmand door zijn hebzucht en zijn onzekerheid.

Gloria Bell

De zoektocht naar liefde brengt Gloria van club naar club, na jarenlang alleen te zijn geweest. Maar is het wel zo makkelijk om een nieuwe liefde toe te laten?

Gloria is 58 maar voelt zich nog elke dag een prille dertiger op zoek naar de liefde van haar leven. Haar dagen brengt ze misschien door op kantoor, maar haar avonden is ze steevast te vinden op de dansvloer van clubs in Los Angeles. Wanneer ze op een avond Arnold ontmoet, lijkt er een einde te komen aan haar dagen als vrijgezel. Maar hoe ga je om met zo’n nieuwe relatie en met alle bagage van je partner?

The Peanutbutter Falcon

Wanneer twee jongens elkaar tegenkomen tijdens hun vlucht, blijkt de band onverwacht sterk en beleven ze samen wilde avonturen als bondgenoten.

Zak, een jongen met het syndroom van Down, heeft slechts één droom: een professionele worstelaar worden! Wanneer hij op een dag wegloopt uit het verpleegtehuis wil hij niks liever dan die droom waarmaken. Al snel ontmoet hij Tyler, die ook op de vlucht is. Als twee ongewone bondgenoten weten ze te ontsnappen en beleven ze de wildste avonturen.

Tampopo

De jonge weduwe Tampopo runt een eetcafé dat zich specialiseert in Ramen, een soort Japanse noedelsoep – al is die niet al te best. Een rondtrekkende vrachtwagenchauffeur en zijn hulpje hebben met haar te doen en denken Tampopo te kunnen helpen. Samen beginnen ze aan een epische zoektocht naar de perfecte Ramen.

In deze culinaire klassieker geeft Itami een kijkje in de Japanse street food-cultuur. Hij weet het populaire gerecht op hilarische wijze te verbinden aan seks, liefde en de dood. Onvergetelijk zijn de avonturen van de jonge gourmet-gangster en zijn lief. Zo demonstreren ze graag de erotische kracht van garnalen, slagroom, oesters, champagne en allerhande delicatessen.

De Japanse satire op de spaghettiwestern is een raamvertelling over alles wat het leven de moeite waard maakt, met eten in de sensuele hoofdrol.

Houd ook regelmatig de site van Picl in de gaten voor meer nieuwe releases.