View-Master maart 2021

View-Master, niet alleen een retro toy populair in de jaren ’70 en ’80, maar ook een rubriek met home release aankondigingen. Voor Cultzine TOTF is het een rubriek met de laatste aankondigingen en releases op het gebied van Streaming Services, VOD, DVD en Blu-Ray.

Ook in maart komen er weer vele goede releases en premières uit evenals een aantal bioscooppremières.

The Searchers

Horizon Line

Twee ex-geliefden Sara (Allison Williams) en Jackson (Alexander Dreymon) zien elkaar na enige tijd terug wanneer ze uitgenodigd worden voor het huwelijk van hun beste vrienden op een tropisch eiland. Hun liefde voor elkaar begint weer aan te wakkeren, maar het lot is hen niet gunstig gezind. Wanneer ze als enige passagiers aan boord gaan van een klein vliegtuig, krijgt de piloot plotseling een hartaanval en komen ze terecht in één van de grootste stormen ooit. 

Horizon Line is een survival actie-thriller met in de hoofdrollen Allison Williams (Get Out, Girls) en Alexander Dreymon (The Last Kingdom).

Horizon Line is vanaf 17 maart verkrijgbaar op DVD en Blu-ray.

Hard Kill

Het werk van tech-ontwikkelaar en miljardair Donovan Chalmers (Bruce Willis) is zo kostbaar dat hij een team huurlingen onder leiding van Derek Miller (Jesse Metcalfe) in dienst heeft om het te beschermen. Wanneer een terroristische groepering zijn tech in handen krijgt en zijn dochter Eva (Lala Kent) kidnapt, moet Miller haar en Chalmers’ technologie uit de handen van The Pardoner zien te redden.

Hard Kill is vanaf 26 maart verkijgbaar op DVD en Blu-ray.

2067

Het is het jaar 2067 en de aarde lijdt onder een enorme klimaatcrisis en een wijdverspreide ziekte, veroorzaakt door bijwerkingen van een synthetische zuurstof. Wanneer arbeider Ethan Whyte (Kodi Smit-McPhee) een mysterieus radiosignaal uit de toekomst onderschept moet hij zijn doodzieke vrouw achterlaten en via een reis door de tijd zijn diepste angsten onder ogen zien in een poging de aarde te redden van de ondergang.

2067 is vanaf 31 maart verkrijgbaar op DVD en Blu-ray.

Sony Pictures Home Entertainment

Happiest Season

Abby (Kirsten Stewart) ontmoet in Happiest Season voor de eerste keer de familie van haar vriendin Harper (Mackenzie Davis). Tijdens het jaarlijkse kerstdiner wil Abby een huwelijksaanzoek doen, maar bij aankomst blijkt dat de familie nog niet weet dat hun dochter op vrouwen valt. Als Abby hoort dat Harper hun relatie geheim heeft gehouden voor haar familie, begint ze te twijfelen of ze haar vriendin wel echt zo goed kent als ze dacht. Deze romantische kerstkomedie legt op hilarische wijze een breed scala aan emoties en spanningen vast. Want. Hoe blijf je trouw aan jezelf zonder de kerstsfeer te verpesten?

Happiest Season is vanaf 3 maart verkrijgbaar op DVD.

The Last Vermeer

Claes Bang (The Square) schittert als Joseph Piller in deze boeiende thriller die zich net na de Tweede Wereldoorlog afspeelt. De film is gebaseerd op een bijna vergeten waargebeurd verhaal over een soldaat die onderzoek doet naar de bekende Nederlandse kunstenaar Han van Meegeren, gespeeld door Guy Pearce (LA Confidential), die wordt beschuldigd van samenzwering met de nazi’s. ondanks het toenemende aantal bewijzen raakt Piller steeds meer overtuigd van Han’s onschuld en bevindt hij zich in de onwaarschijnlijke positie dat hij vecht om het leven van de kleurrijke man met een mysterieus verleden te redden. In de film is ook Vicky Krieps (Phantom Thread) te zien.

The Last Vermeer is vanaf 3 maart verkrijgbaar op DVD.

Nederlands Film Erfgoed WW II

Nederlands Film Erfgoed WW II bevat 6 bijzondere oorlogsfilms (1940 – 1945) van Nederlandse bodem. Deze collectie biedt een uniek overzicht van de Nederlandse filmgeschiedenis.

  • In de Schaduw van de Overwinning
  • De IJssalon
  • Het Meisje met het Rode Haar
  • Pastorale
  • Voor een Verloren Staat
  • De Overval

Nederlands Film Erfgoed WW II is vanaf 3 maart verkrijgbaar op DVD.

The Craft: Legacy

In de thriller The Craft: Legacy van Blumhouse Productions vinden vier excentrieke tieners elkaar in een gemeenschappelijke interesse: hekserij. Als het viertal vriendinnen gaat experimenteren met donkere magie, komen ze er al snel achter dat ze hun eigen krachten nog niet kennen.

The Craft: Legacy is vanaf 3 maart verkrijgbaar op DVD en Blu-ray.

De Smurfen Seizoen 9

Sony Pictures Home Entertainment Benelux heeft recent, in samenwerking met IMPS, de rechten van de klassieke Smurfen tekenfilms verkregen. Sony Pictures Home Entertainment Benelux brengt één-voor-één de 9 seizoenen uit. Goed voor 42 discs, 242 afleveringen en meer dan 100 uren kijkplezier voor de hele familie. In maart is het de beurt aan het laatste seizoen: seizoen 9!

De Smurfen Seizoen 9 is vanaf 3 maart verkrijgbaar op DVD.

Saint Maud

In Saint Maud begint privé verpleegster Maud (Morfydd Clark) in het huis van Amanda (Jennifer Ehle). Amanda is een beroemde danseres die ziek is geworden en gevangen zit in haar grote, afgelegen huis. Aanvankelijk is Amanda geïntrigeerd door deze religieuze jonge vrouw, die haar afleiding biedt van haar alsmaar slechtere gezondheid. Maud, op haar beurt, is betoverd door haar nieuwe patiënte. Maar er is iets meer aan de hand met Maud… Ze wordt gekweld door een gewelddadig geheim uit haar verleden en door boodschappen waarvan ze gelooft dat ze rechtstreeks van God komen. Ze raakt ervan overtuigd dat ze niet zomaar naar Amanda is gestuurd als verpleegster, maar om een goddelijk doel te dienen. Terwijl ze de greep op de realiteit verlies, verander Maud’s zorg in een dodelijke missie om Amanda’s ziel te redden, met welke middelen dan ook.

Saint Maud is vanaf 29 maart verkrijgbaar via Digital Download en On Demand.

Warner Bros. Home Entertainment

The Witches

Na het lezen van de klassieker van meesterverteller Roald Dahl kijkt menig kind wantrouwend nom naa dames in deftige mantelpakjes en met jeukende hoofdhuid. De gloednieuwe The Witches bewijst op een geniale manier dat die achterdocht meer dan terecht is.

Wanneer Luke (Jahzir Bruno) samen met zijn grootmoeder (Octavia Spencer) voor heksen wegvlucht en zij hun toevlucht zoeken in het luxueuze Grand Orleans Imperial Island Hotel blijkt dat precies hetzelfde hotel te zijn waar de opperheks (Anne Hathaway) met haar medeheksen snode plannen smeedt om mensenkinderen uit te roeien. Laat je door de nieuwe verfilming van dit meeslepende verhaal vol swarte humor meevoeren naar het Alabama van de jaren zestig en beleef hoe regisseur Robert Zemeckis heksen opnieuw tot elven laat komen.

Een hartverwarmend verhaal vol zwarte humor over een jonge weesjongen die bij zijn liefhebbende oma gaat wonen. Nadat de jongen en zijn grootmoeder ogenschijnlijk charmante, maar duivelse heksen ontmoeten, nemen ze hun toevlucht in een luxe hotel aan de kust. Helaas komen ze net op het moment dat de Opperheks haar handlangers undercover van over de hele wereld heeft laten komen omdaar haar demonische plannen uit te voeren.

The Witches is vanaf 17 maart verkrijgbaar op DVD en Blu-ray.

Wonder Woman 1984

Het geduld van de fans wordt beloond! Na de grensverleggende superheldinnenfilm uit 2017 is daar nu eindelijk Wonder Woman 1984 waar je opnieuw kunt bewonderen hoe Diana Prince als Wonder Woman de wereld probeert te redden. Reis terug in de tijd naar de jaren ’80 waar de superheldin wordt geconfronteerd met de Koude Oorlog en oog in oog komt te staan met de levensgevaarlijke “Cheetah” en de geflopte zakenman Max Lord.

Gal Gadot kruipt wederom in de huid van de powervrouw en Kristen Wiig neemt de rol van Cheetah op zich. Daarnaast zorgt de regie in de bekwame handen van Patty Jenkins voor een ijzersterk visueel spektakel.

Wonder Woman 1984 is vanaf 31 maart te zien via Pathé Thuis, iTunes, AppleTV, Amazon Prime, Google Play, YouTube, Microsoft Xbox 7 Rakuten TV.

Picl

Ook voor de liefhebbers van arthouse zijn er weer nieuwe binnenkomers. Het VOD platform voor de artistieke en arthouse films, Picl, heeft een aantal nieuwe releases in de maand maart.

The New Gospel

De Zwitserse regisseur Milo Rau, artistiek leider van het Belgische theater NTGent, trekt met zijn filmploeg naar het Italiaanse Matera, om er het Nieuwe Testament of ruwweg ‘het leven van Jezus’ te verfilmen. De plek in de zuidelijke regio Basilicata is om verschillende redenen gekozen: niet alleen verfilmde ook Pasolini (Il Vangelo secondo Matteo, 1964) en Mel Gibson (The Passion of the Christ, 2004) er hun respectievelijke versies – waarmee Rau zich weinig bescheiden in een historische traditie van grote filmmakers plaatst – maar in Matera vindt Rau ook de sociale en politieke grondstof om van het bijbel verhaal een verhaal van nu te maken. In Rau’s verfilming is Jezus niet zozeer een religieuze voorman als wel de (zwarte) aanvoerder van een sociale strijd die opkomt voor waardige arbeidsomstandigheden: La rivoltà della dignità. Zijn volgelingen zijn een gemeenschap van uitgebuite, vernederde, veelal gekleurde arbeiders. ‘Het gevecht voor waardigheid is het gevecht van deze tijd’, roept een van de actievoerders tijdens een betoging. Maar we weten allemaal hoe het de onruststoker Jezus uiteindelijk verging.’

Un pays qui se tient sage

In een tijd waarin de onvrede over sociale ongelijkheid in Frankrijk toeneemt, wordt er bij demonstraties steeds vaker en steeds harder ingegrepen door de politie.

In Un pays qui se tient sage (Een land dat zich goed gedraagt) onderzoekt journalist en filmmaker David Dufresne hoeveel macht de politie eigenlijk heeft en inzet. En hoe rechtvaardigt de Franse overheid het politiegeweld tegen eigen inwoners? Om antwoorden te vinden op die vraag, confronteert Dufresne een panel van Franse burgers met gewelddadige beelden van de gele hesjes-demonstraties. Het panel reflecteert op de heersende sociale onrust en het gebruik van geweld op straat. Een schokkende documentaire die alle kanten van het recht, of onrecht, van politiegeweld verkent.

The Lawyer

Marius is een succesvolle advocaat in Vilnius. Ali een Syrische vluchteling in Belgrado. De twee ontmoeten elkaar in een chatroom en al gauw ontstaat er een hevige liefde, maar lukt het hun de obstakels en afstanden te overbruggen?

De rijke Marius heeft een bruisend sociaal leven, struint evenementen af en is omringd door zijn vrienden. Ondanks alle voorspoed voelt hij een leegte en een groot gemis in zijn leven. Na een etentje met vrienden, videobelt hij met Ali. Zou hij de leegte kunnen vullen? Litouwen en Servië liggen niet ver van elkaar, maar kunnen ze een weg vinden door alle obstakels die tussen hen in staan?

In The Lawyer schetst Romas Zabarauskas een zeer genuanceerd verhaal over de liefde tussen twee mannen, die niet alleen hun eigen kwetsbaarheden moeten overkomen, maar ook samen strijden voor een eigen veilige plek in de maatschappij.

House of Hummingbird

“Als je het gevoel hebt dat je niets kunt, kijk dan naar je handen en beweeg je vingers een voor een. Dan weet je dat je dát in elk geval kunt.”

Dat is het advies van de 14-jarige Eunhee aan haarzelf. De introverte tiener heeft het niet makkelijk op de middelbare school. Ze moet hard werken voor goede cijfers en voelt zich verloren. Thuis is het ook niet echt gezellig. Eunhee’s ouders werken zich een slag in de rondte. Het ene moment vliegen ze elkaar in de haren, het andere moment zitten ze gezellig voor de televisie te lachen. Ook eisen het opgroeien en de zoektocht naar houvast zijn tol als puber. Pas als Eunhee een nieuwe docente krijgt en daarmee een onverwachte vriendschap opbouwt, lijkt er licht aan het einde van de tunnel te zijn.

House of Hummingbird is het regiedebuut van de Bora Kim en speelt zich af in het Korea van de jaren negentig. Het drama viel onder meer in de prijzen op het Tribeca Film Festival, het Berlin International Film Festival en de Blue Dragon Film Awards.

Été 85

Als een schijnbaar eindeloze zomer vol plezier toch tot zijn eind komt, maken Alexis en David de balans op. Zal hun liefde langer duren dan de zomer?

Het zijn de jaren tachtig en de zomervakantie is net van start gegaan. De onbezorgde sfeer geeft het gevoel dat alles nog mogelijk is en overal is vrolijke discomuziek te horen. Maar dan kapseist het bootje van de 16-jarige Alexis. Hij wordt gelukkig op tijd gered door David en deze ontmoeting blijkt het begin van een bijzondere vriendschap. Al gauw hebben ze de tijd van hun leven samen en zijn ze binnen de kortse keren innig verliefd. De zomerse weken komen aan hun einde, maar zal hun liefdesdroom standhouden als het weer kouder wordt?

Shirley

Rose en Fred verhuizen naar een dorp in Vermont in de hoop voor een baan voor Fred. Dan krijgen ze een aanbod om in te trekken bij professor Stanley Hyman en zijn echtgenote, de beruchte horrorauteur Shirley Jackson. Onder een voorwaarde, Rose helpt mee in het huishouden en verzorgt de misantropische, kettingrokende en door depressies geplaagde Shirley.

Terwijl Fred ambitieus aam de slag gaat als Stanleys onderwijsassistent in Bennington, voelt Rose zich aan haar lot overgelaten. Ze is ineens huishoudster, een rol die haar niet in dank wordt afgenomen door Shirley. Met afgrijzen vervult ze haar dagelijkse taken als er opeens toch een bijzondere vriendschap ontstaat tussen haar en Shirley, die soms meer dan vriendschappelijk lijkt te zijn. Deze band stelt het huwelijk van het jonge echtpaar flink op de proef.

Een drama gebaseerd op het leven van Shirley Jackson (1916-1965), een geroemde Amerikaanse schrijver van horror en mysterie fictie zoals The Lottery (1948). Met Call me by your name-acteur Michael Stuhlbarg en Elizabeth Moss, bekend van de mega populaire series The Handmaid’s Tale en Mad Men. The Haindmaid’s Tale leverde haar een Golden Globe op voor Beste Actrice in een televisieserie.

Houd ook regelmatig de site van Picl in de gaten voor meer nieuwe releases.