View-Master maart 2020

View-Master, niet alleen een retro toy populair in de jaren ’70 en ’80, maar ook een rubriek met home release aankondigingen. Voor Cultzine TOTF is het een rubriek met de laatste aankondigingen en releases op het gebied van Streaming Services, VOD, DVD en Blu-Ray.

Ook in maart komen er weer vele goede releases en premières uit.

Gusto Entertainment

Guns Akimbo

Op 5 maart brengt Gusto Entertainment de gitzwarte actiekomedie Guns Akimbo uit in de Nederlandse bioscopen. De film, geregisseerd door Jason Lei Howden, was eerder al te zien op het Toronto Film Festival. Guns Akimbo volgt Miles (Daniel Radcliffe, Harry Potter), terwijl hij onbedoeld deelnemer wordt van een illegaal spel op leven en dood.

In de gitzwarte action comedy Guns Akimbo wordt de nerdy videogame-ontwikkelaar Miles (Daniel Radcliffe, Harry Potter) onbedoeld deelnemer in een illegaal spel op leven en dood. Terwijl miljoenen mensen hem via de livestream volgen moet Miles zich in zijn eentje uit deze benarde positie zien te redden.

Warner Bros. Home Entertainment

Dr. Sleep

De kleine Danny Torrance uit The Shining is inmiddels een volwassen man die kampt met een alcoholprobleem om zijn demonen te onderdrukken. Wanneer hij de jonge Abra ontmoet, die net als hij over telepathische krachten beschikt, en geconfronteerd wordt met een mysterieuze sekte moet Dan noodgedwongen terugkeren naar het Overlook hotel…

De film is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Stephen King, in wiens Shining – universum de film zich situeert. Ewan McGregor kruipt op magistrale wijze in de huid van Dan – Danny – Torrance en Rebecca Ferguson (Life, Mission Impossible, The White Queen) schittert als de huiveringwekkende Rose the Hat.

Getekend door het trauma dat hij als kind in het Overlook Hotel heeft doorstaan, komt Dan Torrance oog in oog met geesten uit het verleden wanneer hij Abra ontmoet, een moedige tiener die zijn hulp hard nodig heeft en die een krachtige, buitenzintuigelijke eigenschap bezit die de “shine” genoemd wordt.

Doctor Sleep is vanaf 11 maart beschikbaar op 4K UHD, Blu-ray™, DVD en Video on Demand. Ook zijn The Shining en Doctor Sleep in een verzamelbox te koop.

Sony Pictures Home Entertainment

Zombieland: Double Tap

Sony Pictures Home Entertainment brengt in maart Zombieland: Double Tap uit op dvd, Blu-ray, 4K Ultra HD, digitaal en On Demand. Het vervolg op Welcome to Zombieland herenigt Woody Harrelson, Jesse Eisenberg, Abigail Breslin en Emma Stone na ruim tien jaar. Naast de nieuwe film wordt ook een duopakket uitgebracht met beide films. 

Ruim 10 jaar nadat de film Zombieland een grote hit én cultklassieker werd, wordt de sterrencast (Woody Harrelson, Jesse Eisenberg, Abigail Breslin en Emma Stone) herenigd in Zombieland: Double Tap. In dit vervolg spelen de chaotische en komische avonturen zich af in het Witte Huis en andere delen van de post-apocalyptische Verenigde Staten. 

De vier zombiejagers krijgen te maken met een nieuwe soort zombies, die sinds de eerste film zijn ontstaan. Ook ontmoeten ze enkele andere overlevenden, maar bovenal worden ze geconfronteerd met issues en toestanden binnen hun eigen, merkwaardige familie.

Zombieland: Double Tap is vanaf 16 maart digitaal te verkrijgen, vanaf 20 maart op Video On Demand en vanaf 25 maart op DVD, Blu-ray, 4K UltraHD.

PICL

Ook voor de liefhebbers van arthouse zijn er weer nieuwe binnenkomers. Het VOD platform voor de artistieke en arthouse films, Picl, heeft een aantal nieuwe releases in de maand maart.

Punt Uit – Schluss Aus – Full Stop

De documentaire Punt Uit – Schluss Aus – Full Stop geeft een gevoelig, intiem en intrigerend kijkje in een van de meest ingrijpende momenten in iemands leven: het leven willen verlaten omdat de levenspijn de levensvreugde verdrijft.

Documentairemaker Rosemarie Blank volgt haar levenspartner van zeer dichtbij en samen maakten ze deze film over zijn laatste dagen. Het dilemma, de strijd: in cinematografisch fascinerende scenes en met humor weet ze het leven in zijn meest naakte en pure vorm te raken. Punt Uit – Schluss Aus – Full Stop is een ode aan een levensgenieter die tot het einde voor zijn leven blijft vechten, tot zijn laatste besluit valt.
 

Mokum Filmdistributie brengt Punt Uit – Schluss Aus – Full Stop op 12 maart 2020 uit in de filmtheaters en via Picl.

Citizen K

Een onthullende blik op de recente geschiedenis van Rusland en de wurggreep van het Kremlin.

Michail Chodorkovski wist een fortuin te vergaren waardoor hij een van de rijkste mannen in Rusland werd. Samen met de andere rijke oligarchen bezat hij niet alleen kapitaal maar ook macht en invloed binnen de Russische politiek. Toen Poetin aan de macht kwam veranderde dit echter in korte tijd en werd Chodorkovski van corruptie beschuldigd en gearresteerd. Hij moest een gevangenisstraf van tien jaar in Siberië uitzitten.

Nu leeft de Rus in ballingschap in Londen en spreekt hij zich ferm uit tegen het Poetin-regime dat intussen al meer dan twee decennia de volledige macht in handen heeft.

Sibel

De 25-jarige Sibel woont met haar vader en zuster in een afgelegen dorp in de bergen van de Turkse Zwarte Zee regio. Ze is doofstom en kan alleen communiceren via een oeroude gefloten taal.

Verafschuwd door de andere dorpelingen jaagt ze op een wolf in het nabijgelegen woud. Daar ontmoet ze een gewonde en kwetsbare vluchteling die de eerste is die haar in een geheel ander licht ziet.

Greta

Pedro, een 70-jarige homoseksuele verpleger zorgt voor Daniela, zijn zieke transgender vriend. Om een bed in het ziekenhuis voor zijn vriend te kunnen regelen besluit hij om een gearresteerde en gewonde crimineel te helpen ontsnappen.

Atlantis

Het is 2025 en de Oekraïne-Rusland oorlog is ten einde. Ex-soldaat Sergey is mentaal beschadigd door het geweld, maar probeert de draad weer op te pakken. Na ontslag bij de plaatselijke staalfabriek vindt hij een nieuwe baan; het rondrijden van schoon drinkwater naar de weinig overgebleven bewoners van de vervuild geraakte regio.
Hij komt in contact met Black Tulip, een organisatie die de lichamen van omgekomen soldaten opspoort om die een waardige begrafenis te geven. Sergey meldt zich aan als vrijwilliger. Het werk is afschuwelijk, maar biedt hem een zekere rust en verlossing. Als er tussen hem en collega vrijwilliger Katya een klein vonkje overspringt, lijkt dat zelfs een sprankje hoop.

In contrast met de thematiek van de film is Atlantis een lust voor het oog. Vasyanovych heeft een ongekend oog voor compositie en kleur en creëert uit de waanzin van de oorlog een monumentaal en indringend epos.

Atlantis is vanaf 17 september te zien in Nederlandse filmtheaters en via PICL

Houd ook regelmatig de site van Picl in de gaten voor meer nieuwe releases.