View-Master juni 2021

View-Master, niet alleen een retro toy populair in de jaren ’70 en ’80, maar ook een rubriek met home release aankondigingen. Voor Cultzine TOTF is het een rubriek met de laatste aankondigingen en releases op het gebied van Streaming Services, VOD, DVD en Blu-Ray.

Ook in juni komen er weer vele goede releases en premières uit evenals een aantal bioscooppremières.

Gusto Entertainment

I Don’t Wanna Dance

Na twee jaar bij hun tante Rita (Aisa Winter) gewoond te hebben worden de vijftienjarige Joey (Yfendo van Praag) en zijn jongere broertje (Eliyah de Randamie) tot hun grote vreugde teruggeplaatst bij hun moeder Daphne (Romana Vrede). Aanvankelijk gaat alles goed: het huis is opgeruimd, de koelkast gevuld, Daphne heeft werk en Joey vindt zijn draai bij een dansgroep. Het belooft een mooie zomer te worden. Maar het gezinsgeluk komt al snel onder druk te staan wanneer Daphne terugvalt in haar oude patronen. Joey zet alles op alles om jeugdzorg buiten de deur te houden, maar hoe lang houdt hij deze destructieve dans met zijn moeder nog vol, ten koste van zijn eigen geluk?

I Don’t Want To Dance is vanaf 10 juni te zien in de bioscoop.

Mandibules

Jean-Gab en Manu, beiden niet het grootste licht, vinden in de kofferbak van hun auto een gigantische vlieg. Het duurt niet lang voordat ze op het lumineuze idee komen het beest te trainen, in de hoop er bakken met geld mee te verdienen. Mandibules is de nieuwste film van Quentin Dupieux (Deerskin), koning van het absurdisme.

Mandibules is vanaf 26 juni te zien in de bioscoop.

Warner Bros. Home Entertainment

The Flash – Seizoen 6

Hoe snel hij ook is, Barry Allen oftewel The Flash, kan zijn lot niet ontlopen. Of toch wel? Terwijl een dreigende crisis de stad Central City nadert,verwerken Barry en zijn vrouw Iris West-Allen het verlies van hun dochter Nora, die ook een speedster was. Ondertussen probeert Barry om Team Flash voor te bereiden op een toekomst zonder hem.

Het zesde seizoen van The Flash is vanaf 9 juni verkrijgbaar op Blu-ray en DVD. De boxset met alle seizoenen tot nu toe zijn eveneens verkrijgbaar vanaf 9 juni op DVD.

Those Who Wish Me Dead

In Those Who Wish Me Dead word je meegenomen in een zenuwslopend verhaal door de Montana wildernis. Deze Amerikaanse wersternthriller met Oscar-winnares Angelina Jolie in de hoofdrol is gebasseerd op de gelijknamige roman van Koryta.

De film vertelt het verhaal over Hannah Faber die werkt bij de speciale eenheid van de brandweer. Hannah kan het haarzelf niet vergeven dat zij drie mannen niet heeft kunnen redden bij een brand. Tot op een dag dat Hannah een 12-jarig jongetje ontmoet die op de vlucht is voor twee wraakzuchtige moordenaars

Een jonge tiener is getuige van de moord op zijn vader in de buurt van een groot nationaal bos. Achtervolgd door huurmoordenaars die hem het zwijgen op willen leggen, ontmoet hij in de wildernis al snel een ervaren brandwacht en overlevingsdeskundige die hem onderdak biedt in haar uitkijktoren. Wanneer de huurmoordenaars het bos in brand steken om hun sporen uit te wissen, moet het paar een dodelijke brand overleven die hen dreigt te verteren en de moordenaars te slim af te zijn.

Those Who Want Me Dead is vanaf 24 juni verkrijgbaar via digitale aankoop bij Pathé Thuis, iTunes, Apple TV, Amazon Prime Video, Google Play, Youtube, Microsoft Xbox en Rakuten TV.

Sony Pictures Home Entertainment

Together Together

Wanneer de jonge einzelganger Anna (Patti Harrison) wordt ingehuurd als draagmoedersurrogaat voor Matt (Ed Helms), een alleenstaande man van in de veertig die een kind wil, beseffen de twee vreemden dat deze onverwachte relatie hun perceptie van verbondenheid, grenzen en de bijzonderheden van liefde flink zal uitdagen.

Together Together is vanaf 21 juni digitaal verkrijgbaar via EST en VOD.

Bob Dylan: MTV Unplugged

Bob Dylan put uit zijn uitgebreide oeuvre met klassiekers en laat de zaal versteld staan met uitgeklede vertolkingen van zijn grootste hits op deze MTV Unplugged-show uit 1994.

Bob Dylan: MTV Unplugged is vanaf 22 juni digitaal verkrijgbaar via EST en VOD.

Bob Dylan: Trouble No More – A Musical Film

Trouble No More – A Musical Film, zet de gepassioneerde, op geloof gebaseerde muziek van Bob Dylan in de schijnwerpers met opwindende beelden van concerten uit 1980 in Toronto en Buffalo. Tussen de nummers door zie je nieuw materiaal geschreven door Luc Sante en uitgevoerd door de voor een Academy Award genomineerde Michael Shannon, in de rol van een evangelische predikant.

Bob Dylan: Trouble No More – A Musical Film is vanaf 22 juni digitaal verkrijgbaar via EST en VOD.

Bob Dylan: The 30th Anniversary Concert Celebration

Op 16 oktober 1992 kwam een indrukwekkende en eclectische groep artiesten bijeen om de 30e verjaardag van de muziek van Bob Dylan te vieren. De show bracht muzikale grootheden samen die zo uiteenlopend waren als Johnny Cash, Eddie Vedder, The Clancy Brothers en Lou Reed. De show bevatte een opmerkelijk optreden van Dylans liedjes die werden opgevoerd voor een uitverkocht publiek in Madison Square Garden in New York.

Bob Dylan: The 30th Anniversary Concert Celebration is vanaf 22 juni digitaal verkrijgbaar via EST en VOD.

Gattaca

Ethan Hawke en Uma Thurman vertolken de hoofdrollen in deze futuristische sci-fiklassieker over een wereld waarin het menselijke ras met genetische manipulatie geperfectioneerd wordt.

Gattaca is vanaf 16 juni verkrijgbaar op UHD.

In The Line Of Fire

Een aangrijpende, hartverscheurende thriller die spanning levert in bijna ondraaglijke doses. In The Line Of Fire toont Clint Eastwood op zijn best. In een uitvoering die alom geprezen werd speelt Eastwood de rol van Frank Horrigan, een ervaren agent van de geheime dienst die wordt achtervolgd door zijn falen om John F. Kennedy te beschermen tegen moord. Dertig jaar later krijgt hij de kans om zichzelf te verlossen wanneer een briljante psychopaat dreigt de huidige president te vermoorden en Horrigan ook. De moordenaar (John Malkovich) daagt hem uit via de telefoon, kwelt hem met aanwijzingen en lokt Horrigan in een opwindende strijd tussen verstand en wil dat slechts één man kan overleven. Met Rene Russo in de rol van Horrigans riskante veldchef, is In The Line Of Fire een hoogdravende evenwichtsoefening van verzengende spanning, explosieve actie en verrassende romantiek.

In The Line Of Fire is vanaf 16 juni verkrijgbaar op UHD.

Last Action Hero

Superster Arnold Schwarzenegger, bekend van actie- en avonturenfilms, breekt door het scherm als flamboyante filmheld in dit uitzinnige avontuur van de bekroonde regisseur John McTiernan (Predator, Die Hard).

Last Action Hero is vanaf 16 juni verkrijgbaar op UHD.

The Boys – Seizoen 2

The Boys is een oneerbiedige kijk op wat er gebeurt als superhelden, die zo populair zijn als beroemdheden, zo invloedrijk als politici en zo vereerd als goden, hun superkrachten misbruiken in plaats van ze voor het grote goed te gebruiken. Het zijn de machtelozen tegen de supermachtigen, terwijl The Boys beginnen aan een heroïsche zoektocht om de waarheid over ‘The Seven’ aan het licht te brengen.

Het tweede seizoen van The Boys is vanaf 30 juni verkrijgbaar op DVD.

The Karate Kid 1, 2 & 3

Karate is meer dan vechten. Dat is de les die Daniel (Macchio), een tiener uit de San Fernando Valley, leert van Mr Miyagi (Morita), een oudere klusjesman van wie je nooit zou denken dat hij een karatemeester is. Als Daniel door Miyagi wordt gered van de Cobra Kai, een gemene karatebende, leert hij Daniel wat het belang is van eer, zelfvertrouwen en zelfverdediging. En als Daniel meedoet aan de lokale karate kampioenschappen en het moet opnemen tegen Johnny, de sadistische aanvoerder van de Cobra Kai, blijkt hij heel veel baat te hebben bij de lessen van Miyagi.

The Karate Kid 1, 2 & 3 is vanaf 30 juni verkrijgbaar op DVD.

Pathé Thuis

Mortal Kombat

Cole Young verdient zijn geld als MMA-vechter en wordt achtervolgd door Sub-Zero en een groep huurmoordenaars. Samen met de sterkste vechters op aarde moet hij het opnemen tegen hun vijanden uit Outworld in een ultieme strijd om het universum. Kijk Mortal Kombat vanaf €5,99 op Pathé Thuis.

Trip To Greece

Toen Odysseus Troje verliet, duurde het tien jaar voordat hij weer thuis was in Ithaca. Steve en Rob hebben slechts zes dagen voor hun eigen Odyssee. Onderweg maken ze ruzie over van alles en komen ze op verschillende locaties. Kijk Trip to Greece vanaf €4,99 op Pathé Thuis.

Yes, God, Yes

De zestienjarige Alice is katholiek opgevoed. Door een internetchat begint ze met masturberen. Alice voelt zich schuldig en trekt zich terug in een religieus oord om haar nieuwe drang te onderdrukken. Kijk Yes, God, Yes vanaf €4,99 op Pathé Thuis. 

Gli Indifferenti

Wanneer haar man overlijdt, staat de welgestelde Italiaanse Mary er ineens slecht voor. Niet alleen moet ze de dood van haar geliefde verwerken, maar de kersverse weduwe komt na jaren welvaart en weelde op zwart zaad te zitten. Kijk Gli Indifferenti vanaf €4,99 op Pathé Thuis.

Farming

Een Nigeriaanse jongen is geadopteerd door een wit gezin in het Verenigd Koninkrijk om hem een beter leven te geven. Het tegenovergestelde gebeurt en de jongen wordt de slaaf van de gevreesde leider van een racistische skinheadbende. Kijk Farming vanaf €4,99 op Pathé Thuis.