View-Master juni 2020

View-Master, niet alleen een retro toy populair in de jaren ’70 en ’80, maar ook een rubriek met home release aankondigingen. Voor Cultzine TOTF is het een rubriek met de laatste aankondigingen en releases op het gebied van Streaming Services, VOD, DVD en Blu-Ray.

Ook in juni komen er weer vele goede releases en premières uit evenals een aantal bioscooppremières.

The Pokémon Company International

The Pokémon Company International heeft bekendgemaakt dat het 23e seizoen van de populaire Pokémon-animatieserie binnenkort te zien zal zijn via wereldwijd geselecteerde zenders. In het komende seizoen beleven Ash en zijn partner Pikachu weer een gloednieuw avontuur in alle bekende regio’s van de Pokémon-wereld, waarbij ze op hun tochten nieuwe personages tegenkomen en onbekende Pokémon ontdekken. Dit spannende nieuwe avontuur heet Pokémon Reizen: De Serie.

Pokémon Trainer Ash Ketchum heeft een nieuw plan opgevat: de wereld ingaan! Maar eerst gaan hij en zijn partner Pikachu op weg voor de opening van het Cerise Laboratory, een onderzoeksinstituut dat zich bezighoudt met het ontrafelen van de mysteries van Pokémon in elke regio. Ash ontmoet Goh, een jongen die ook een grenzeloze belangstelling voor Pokémon heeft. Beide jongens zijn dolblij wanneer Professor Cerise hun vraagt officiële onderzoekers te worden. Omdat Ash vastberadener dan ooit is om Pokémon Master te worden en Goh van elke Pokémon (inclusief de Mythical Mew) één exemplaar wil vangen, zijn onze helden klaar voor spannende avonturen tijdens hun verkenning van de wijde Pokémon-wereld!

In Nederland zal Pokémon Reizen: De Serie uitgezonden worden via RTL7/B.O.Z.. De nieuwe afleveringen zijn vanaf 28 juni elke zondag om 20.00 uur te zien.

Gusto Entertainment

The Wretched

Op 25 juni brengt Gusto Entertainment de horrorfilm The Wretched uit in de bioscoop. De film gaat over de opstandige tiener Ben, die als enige door lijkt te hebben dat zijn buurvrouw bezeten is door een eeuwenoude heks. Voor Ben zit er niets anders op dan zelf actie te ondernemen.

Ben, een opstandige tiener, moet na de scheiding van zijn ouders de zomer doorbrengen bij zijn vader en diens vreemde buren. Het is geen topvakantie: hij wordt aan het werk gezet in de jachthaven, krijgt het aan de stok met zijn leeftijdsgenoten en moet zien te dealen met zijn vaders nieuwe vriendin. Terwijl Ben steeds minder vrienden maakt in het dorp komt hij erachter dat zijn buurvrouw bezeten is door een eeuwenoude heks. Niemand die hem meer gelooft, dus hij zal zelf actie moeten ondernemen.

The Wretched is een retro-horrorfilm die doet denken aan The Lost Boys en Stranger Things. In 2019 was de film genomineerd voor “beste film” tijdens Fantasia Film Festival.

Warner Bros. Home Entertainment

Birds of Prey: And the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn

Ken je die grap van de agent, de zangvogel, de psychopaat en de maffia-prinses? Warner Bros. Home Entertainment en DC presenteren Birds of Prey, een verhaal verteld door Harley Quinn zoals alleen zij dat kan.

Wanneer Harley Quinn (Margot Robbie) besluit om zonder Joker aan haar zijde verder te gaan, merkt ze al snel dat haar acties wel degelijk consequenties hebben. In dit geval, Gotham’s Super-Villain Roman Sionis (Ewan McGregor), bekend onder de naam Black Mask. Als de jonge Cassandra “Cass” (Ella Jay Basco) een diamant steelt die aan Roman toebehoord, zetten hij en zijn ijverige rechterhand, Zsasz (Chris Messina) alles op alles om deze terug te winnen. De paden van Harley, Huntress (Mary Elizabeth Winstead), Black Canary (Jurnee Smollett-Bell), Renee Montoya (Rosie Perez) en Cass kruisen wanneer duidelijk wordt dat Roman het op hen allen heeft voorzien. Ze hebben geen andere keuze dan samen te werken om Roman neer te halen.

Birds of Prey: And the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn is vanaf 17 juni verkrijgbaar op DVD en Blu-ray

Universal Pictures Home Entertainment

Jaws

Jaws is één van de onbetwiste toppers uit de roemrijke geschiedenis van de film. Nu we alweer de 45e verjaardag van de film vieren kan een schitterende heruitgave op 4K Ultra-HD niet uitblijven. Inclusief extra’s zoals The Restoration of Jaws, Deleted Scenes and Outtakes en The Shark is Still Working.

Een stoere politiecommissaris (Roy Scheider), een jonge, ambitieuze onderzoeker (Richard Dreyfuss) en een dronken haaienexpert (Robert Shaw) vormen een uniek trio. Samen zetten zij een genadeloze jacht in op een drie ton zware witte mensetende haai die de kusten van het eiland Amity onveilig maakt. Het wordt een strijd tussen mens en natuur met maar één winnaar….

De 4K Ultra-HD van Jaws is 10 juni overal verkrijgbaar.

The Blues Brothers

Deze filmklassieker heeft in de afgelopen 40 jaar een iconische status behaald en om dit te vieren zijn The Blues Brothers vanaf 10 juni ook te zien in 4K Ultra-HD. Met extra’s zoals Stories Behind the Making of The Blues Brothers, Transposing the Music en Remembering John.

Nooit eerder konden we de broers in deze hoge resolutie in hun missie volgen om met de Blues het weeshuis te redden waar ze door nonnen zijn grootgebracht. Maak je klaar om nog een keer mee te swingen met de grote muziekhelden uit deze film met onder andere: James Brown, Aretha Franklin en Ray Charles.

De 4K Ultra-HD van The Blues Brothers is 10 juni overal verkrijgbaar.

Sony Pictures Home Entertainment

Monty Python’s Flying Circus

Wat moeten we nog meer zeggen over de meest geslaagde comedy show uit de televisiegeschiedenis? John Cleese, Eric Idle, Michael Palin, Terry Jones, Terry Gilliam en Graham Chapman haalden de regels van humor en van sketches overhoop, en ook dat overhoop halen werd weer onderdeel van hun grappen: “and now for something completely different!

Verschillende sketches zijn legendarisch geworden en bekend gebleven onder eigen titels: de Dead Parrot-sketch met de man die een dode papegaai op de toonbank slaat, The Ministery of Silly Walks, The Lumberjack Song door een groep transseksuele houthakkers… Als je ze nu nog niet herkent, waar hebben we het dan nog over?

Alle 4 de seizoenen zijn in HD geremastered met bijna 8 uur aan bonusmateriaal op 8 discs.

Monty Python’s Flying Circus is vanaf 24 juni verkrijgbaar op DVD en Blu-ray

Blumhouse’s Fantasy Island

In Blumhouse’s Fantasy Island zorgt de raadselachtige Mr. Roarke (Michael Peña) er in een luxe, afgelegen tropisch resort voor dat de geheime dromen van zijn gasten uitkomen. Maar de dromen slaan om in nachtmerries en de gasten moeten het mysterie van het eiland oplossen om heelhuids weg te komen. Verder in de hoofrollen: Maggie Q, Lucy Hale, Austin Stowell, Jimmy O. Yang en Ryan Hansen.

Deze versie is unrated met scènes die te angstaanjagend en te expliciet zijn voor de bioscoop.

Blumhouse’s Fantasy Island is vanaf 12 juni verkrijgbaar als Digital Download.

Little Women

Schrijver/regisseur Greta Gerwig (Lady Bird) heeft een nieuwe versie gemaakt van Little Women die is gebaseerd op de klassieke roman en de geschriften van Louisa May Alcott. Hierin kijkt het alter ego van de auteur, Jo March, terug op haar fictieve leven,

In deze versie is het geliefde verhaal van de gezusters March – vier jonge vrouwen die bepalen dat zij op hun eigen voorwaarden leven – zowel tijdloos als tijdsgebonden. Jo, Meg, Amy en Beth March worden gespeeld door de sterren Saoirse Ronan, Emma Watson, Florence Pugh en Eliza Scanlen. Timothée Chalamet vertolkt de rol van hun buurjongen Laurie, Laura Dern speelt Marmee en we zien Meryl Streep in de rol van tante March.

Little Women is vanaf 11 juni verkrijgbaar als Digital Download.

De Smurfen

Sony Pictures Home Entertainment Benelux kondigt met trots aan dat zij sinds kort, in samenwerking met IMPS, de rechten van de klassieke Smurfen tekenfilms hebben. Vanaf 24 juni 2020 zal Sony Pictures Home Entertainment Benelux op regelmatige basis seizoenen van de Smurfen uitbrengen. De negen seizoenen zijn goed voor 42 discs, 242 afleveringen en meer dan 100 uur kijkplezier voor de hele familie. Daarnaast wordt ook de film De Fluit Met De Zes Smurfen opnieuw uitgebracht.

Na decennia van voortdurende succesvolle uitzendingen is de door Hanna Barbera in de jaren ’80 ontwikkelde animatieserie de Smurfen een echte klassieker geworden. De recente digitale remastering brengt de spannende en magische avonturen van de vrolijke kleine blauwe karakters naar het hedendaagse publiek. De klassieke Smurfen tv-serie biedt urenlang vermaak voor het hele gezin.

De succesvolle live action animatiefilms De Smurfen en De Smurfen 2 uit respectievelijk 2011 en 2013 en ook de animatiefilm De Smurfen en het Verloren Dorp uit 2017 werden geproduceerd door Columbia Pictures en Sony Pictures Animation. De licentie voor deze klassieke cartoons is dan ook een mooie uitbreiding van de Smurfen catalogus van Sony Pictures Home Entertainment Benelux.

Elk seizoen wordt gereleased in een frisse verpakking die elk kinderhart en dat van hun ouders sneller laat kloppen. De producten zullen beschikbaar zijn in Nederland en België via traditionele entertainment retail, maar ook in speelgoedwinkels en supermarkten met een entertainment aanbod.

Seizoen 1 en 2 zijn vanaf 24 juni verkrijgbaar op DVD, evenals de film De Fluit Met De Zes Smurfen.

Picl

Ook voor de liefhebbers van arthouse zijn er weer nieuwe binnenkomers. Het VOD platform voor de artistieke en arthouse films, Picl, heeft een aantal nieuwe releases in de maand juni.

La Llorona

Dertig jaar na de burgeroorlog in Guatemala wordt oud-legeraanvoerder Enrique Monteverde schuldig bevonden voor zijn aandeel in de genocide, maar door een vormfout gaat de inmiddels bejaarde man vrijuit.

Terwijl de protesten van de bevolking op straat steeds luider klinken, trekt hij zich met zijn familie en personeel terug in zijn luxueuze woning. Met de komst van de mysterieuze Alma, een nieuwe Indiaanse bediende, beginnen de gruweldaden uit het verleden de familie te teisteren.

La Llorona is onderdeel van een drieluik (Ixcanul, 2015, Temblores, 2019), waarmee regisseur Jayro Bustamante de problemen in zijn thuisland Guatemala aankaart.

Ghost Tropic

Na een lange werkdag valt de 58-jarige Khadija in slaap in de laatste metro. Wanneer ze wakker wordt aan de eindhalte, ziet ze geen andere optie dan te voet naar huis terug te keren.

Op haar nachtelijke dwaaltocht door Brussel wordt Khadija gedwongen om hulp te vragen, en hulp te bieden, aan de andere bewoners van de nacht.

La Vérité

Het Franse filmicoon Fabienne wordt door iedereen in haar omgeving op handen gedragen. Voor de uitbreng van haar memoires keert haar dochter Lumir vanuit New York samen met haar gezin terug naar Parijs.

Het is voor Lumir geen verrassing dat alles in haar ouderlijk huis nog altijd om haar moeder draait. Vol verbazing leest ze de fantasierijke biografie van haar moeder. Fabienne heeft echter geen tijd om stil te staan bij de vragen die Lumir hierover heeft. Ze is druk bezig met de voorbereidingen van een nieuw filmproject. De reünie tussen moeder en dochter verandert in een hevige confrontatie, waarbij weggestopte trauma’s worden opgerakeld en de waarheid eindelijk boven tafel komt.

La Vérité is de nieuwe film van de Japanse regisseur Hirokazu Kore-eda, een van de grootmeesters van het gezinsdrama (Shoplifters).

Een intiem portret van een van de meest vernieuwende en invloedrijke modeontwerpers.

Martin Margiela: In His Own Words

In twintig jaar tijd en met 41 collecties zorgde Margiela voor oproer en verbazing in de modewereld. Dat alles zonder ooit een woord te wisselen met de pers of zijn gezicht aan het publiek te tonen. De kleding stond centraal, niet zijn persoon. Margiela verafschuwde het idee om als ‘celebrity’ door het leven te gaan. Voor het eerst geeft Margiela een kijkje in zijn leven, zijn werk en zijn jeugd.

Diverse kopstukken uit de modewereld komen aan het woord, van Jean-Paul Gaultier tot Lidewij Edelkoort.

About Endlessness

Een zachte sprookjesstem vertelt ons het eeuwige verhaal van de levens en het streven van de mensheid.

Geleid door deze stem, zien we de handelingen van de mens en het leven in al zijn banaliteit en grootsheid door een reeks schijnbaar triviale momenten die de pracht van het leven weerspiegelen: een meisje grijpt voor de eerste keer de hand van een geliefde jongen; een vader bindt de veters van zijn dochter in de stromende regen; een jonge vrouw wacht op haar afspraak. Maar ook momenten waarin menselijke wreedheid in al haar banaliteit wordt getoond: een man sleept een kruis; een kreupele oorlogsveteraan zit aan de kant van de weg; een vader houdt zijn dode zoon in zijn armen – als de hoorn des overvloeds van het leven zelf.

Bombshell

Een onthullende kijk in het meest krachtige en controversiële media-imperium wat Amerika ooit gekend heeft; Fox News.

Gebaseerd op het waargebeurde schandaal vertelt Bombshell het explosieve verhaal van de vrouwen die het zwijgen doorbraken en het hoofd van Fox News, Roger Ailes, beschuldigden van seksuele intimidatie.

Knives Out

Wanneer de bekende misdaadschrijver Harlan Thrombey vlak na zijn 85e verjaardag dood op zijn landgoed wordt gevonden, wordt de nieuwsgierige en charmante rechercheur Benoit Blanc ingeschakeld om zijn dood te onderzoeken.

Van de complexe familie van Harlan tot zijn toegewijde staf, Blanc baant zich een weg door een web van leugens en bedrog om de waarheid achter de vroegtijdige dood van Harlan te achterhalen.

The Miseducation of Cameron Post

Na de dood van haar ouders komt Cameron Post bij haar conservatieve tante terecht. Wanneer ze op een schoolfeest zoenend met een meisje wordt betrapt, wordt ze linea recta naar een christelijk instituut gestuurd.

Hier zou Cameron, samen met een groep lotgenoten, moeten genezen van haar homoseksualiteit. Als ze Jane en Adam leert kennen, groeit er een bijzondere vriendschap en fantaseren ze samen over hoe hun toekomst er ook uit zou kunnen zien.

La Bonne Épouse

Samen met haar echtgenoot runt Paulette van der Beck in de jaren 60 een traditionele huishoudschool in de Elzas.

Wanneer plotseling haar man overlijdt, ontdekt ze tot haar schrik dat de school zo goed als failliet is. Ondertussen barsten er in Frankrijk protesten uit tegen de conservatieve maatschappij. Als Paulette merkt dat haar leerlingen steeds meer voelen voor vrouwenemancipatie, en helemaal niets voor een leven als perfecte huisvrouw, begint bij haar ook de twijfel toe te slaan.

Matthias et Maxime

Matthias en Maxime maken deel uit van een hechte vriendengroep die, nu ze allen de dertig naderen, uit elkaar begint te vallen.

Maxime, wiens leven een stuk minder soepel verlopen is dan dat van de ambitieuze advocaat Matthias, besluit zijn geluk te gaan zoeken in Australië. In de dagen voor zijn vertrek komen er echter onverwachte emoties boven als ze tijdens een feest worden gestrikt voor een kusscène in een project van een filmstudent. De kus wekt gevoelens op waar ze zich geen raad mee weten en veroorzaakt een dramatische kloof tussen de vrienden als gevolg.

Heimat ist ein Raum aus Zeit

In dit meeslepende filmessay duikt meester-documentairemaker Thomas Heise (Vaterland) in zijn familiearchieven die vier generaties omspannen.

Deze weerspiegelen de diepgaande culturele en politieke omwentelingen in het Duitsland van de vorige eeuw, die Heise op even subtiele als indrukwekkende wijze laat zien. Heise’s briljante essayfilm bevat brieven en dagboeken die hij in voice-over voorleest, aangevuld met zwart-witbeelden van Duitse landschappen, alledaagse plekken en beladen locaties. De intieme verhalen van zijn familie onthullen de grotere culturele en politieke gebeurtenissen die Duitsland de afgelopen honderd jaar hebben gevormd.

Houd ook regelmatig de site van Picl in de gaten voor meer nieuwe releases.