View-Master juli 2022

View-Master, niet alleen een retro toy populair in de jaren ’70 en ’80, maar ook een rubriek met home release aankondigingen. Voor Cultzine TOTF is het een rubriek met de laatste aankondigingen en releases op het gebied van Streaming Services, VOD, DVD en Blu-Ray.

Ook in juli komen er weer vele goede releases en premières uit evenals een aantal bioscooppremières.

Gusto Entertainment

KNOR

Namens Gusto Entertainment en Viking Film nodigen we je van harte uit voor de eerste persvoorstelling van de Nederlandse stopmotionspeelfilm KNOR van Mascha Halberstad (De Grote Hummimummi Kerstspecial, Munya in Mij). Dit jaar was KNOR, als eerste lange Nederlandse animatiefilm ooit, geselecteerd voor het filmfestival van Berlijn en had de eer de hoog aangeschreven kinderfilmcompetitie Generation Kplus te openen. Op 4 maart opent de unieke familiefilm het New York International Children’s Film Festival

Het charmante en geestige KNOR is de eerste lange animatiefilm van regisseur Mascha Halberstad. Samen met producent Marleen Slot werkte Halberstad zo’n 7,5 jaar aan KNOR. Met een team van animatoren creëerden ze in een animatieperiode van 2 jaar een typisch Nederlandse wijk waar de 9-jarige Babs met haar familie en beste vriendje Tijn woont.

De speelfilm is gebaseerd op het populaire boek ‘De Wraak van Knor’ van Tosca Menten (Dummie de Mummie). Fiona van Heemstra verwerkte Mentens Roald Dahl-achtige humor, scherpe observaties en ongebreidelde fantasie in het filmscript.

Voor haar negende verjaardag krijgt Babs van haar opa uit Amerika het varkentje Knor cadeau. Haar ouders zijn daar niet zo blij mee. Babs mag hem alleen houden van haar ouders als Knor op puppycursus gaat. Maar opa blijkt stiekem andere plannen te hebben met Knor. Hij doet mee met de worstenwedstrijd van de Vereniging voor Vleeswaren van Verse Varkens…

KNOR is vanaf 13 juli in de bioscoop te zien.

La Ruche

Al zolang ze zich kunnen herinneren hebben tienerzussen Marion, Claire en Louise geleefd op het ritme van de buien van hun moeder Alice, vertolkt door Ludivine Sagnier (Lupin, Swimming Pool): dan weer prettig gestoord en ondernemend, dan weer depressief en giftig. Vooral de oudste, Marion, doet er alles aan om het gezin bij elkaar te houden. Liever zou ze haar vleugels uitslaan en naar Brazilië vertrekken om te dansen. Maar hoe kan ze haar zussen achterlaten in de destructieve spiraal waarin hun moeder elke dag verder wegzakt? 

Voor de cinematografie werkte Christophe Hermans samen met fotograaf Lara Gasparotto, die bekend staat om haar intieme benadering van het vrouwelijk lichaam en de adolescentie. Samen met de acteurs brengen ze de liefdevolle en explosieve relatie tussen moeder en dochters  – waarvan de jongste de échte dochter van Ludivine Sagnier is – indrukwekkend tot leven.

In The Air

Strijder

In Strijder volgen we de 12-jarige vrienden Dylan (Maik Cillekens) en Youssef (Anouar Kasmi) in hun reis om van hun droom werkelijkheid te maken, namelijk; profvoetballer worden. Dylan is al hard op weg, totdat hij na een ongeluk in een rolstoel belandt. Hij ziet zijn voetbaldroom uiteenspatten, maar is vastberaden om samen met zijn beste vriend Youssef de Touzani Cup te winnen. Dylan stort zich vol overgave op zijn revalidatie: hij moet en zal weer de beste speler van zijn team worden. Daarbij krijgt hij hulp van zijn grote voetbalheld Soufiane Touzani, een ras-optimist die zegt dat alles mogelijk is, als je maar doorzet. Met skatemeisje Maya, op wie Dylan een oogje heeft, leert hij op zijn handen voetballen in zijn rolstoel. Nu heeft Dylan een extra doel: terugkomen in het voetbalteam om samen met zijn vrienden de Touzani Cup te winnen – rolstoel of niet! Zal het de jongens lukken om nog één keer samen op het veld te staan?

Strijder

Universal Pictures

Belfast

Geregisseerd en geschreven door Oscar®- winnaar Kenneth Branagh. Belfast is een verhaal over liefde, vreugde en verlies in een jongen zijn jeugd tijdens een sociaal tumultueuze periode van de jaren ’60. Buddy’s familie woont in een grotendeels protestantse wijk met enkele katholieke families. Plotseling staat zijn buurt en alles wat hij dacht te weten over het leven op zijn kop. Zijn familie moet kiezen om te blijven of weg te gaan uit de enige plek die hij kent. Zijn ouders (Caitríona Balfe en Jamie Dornan) en gevatte grootouders (Judi Dench en Ciarán Hinds) houden het plezier in leven met muziek en de magie van films. Dit verhaal herinnert ons eraan dat hoe ver je ook komt, je nooit vergeet waar je vandaan komt.

Belfast is vanaf 6 juli verkrijgbaar op Blu-ray, DVD en digitaal.

Belfast

Warner Bros. Home Entertainment

Supergirl – Season 6

Nadat Supergirl Leviathan heeft verslagen, ondekt ze dat Lex Luthor het Obsidian-platform wil gebruiken om de mensheid te hersenspoelen. Er is wel een manier om hem te verslaan, maar de overwinning levert Kara automatisch een verbanning op naar de Phantom Zone. Daar treft ze één van haar meest geduchte tegenstanders, de meedogenloze dwerg Nyxl, die op zoek is naar zeven magische totems die haar de wereldoverheersing zullen bezorgen.

Het zesde seizoen van Supergirl is vanaf 6 juli beschikbaar op DVD en Blu-ray.

The Batman

Wanneer een moordenaar het op sadistische wijze gemunt heeft op de elite van Gotham, leidt een spoor van cryptische aanwijzingen “World Greatest Detective” naar de onderwereld, waar hij in contact komt met Catwoman, de Penguin, Carmine Falcone en de Riddler. Als het bewijs duidelijkere vormen begint aan te nemen, komen de grootste plannen van zijn tegenstander aan het licht. Batman moet nieuwe samenwerkingen aangaan, de dader ontmaskeren en afrekenen met het machtsmisbruik en de corruptie waar Gotham City al zo lang onder lijdt.

The Batman is vanaf 6 juli te verkrijgen op 4K Ultra HD, Blu-ray en DVD. The Batman is tevens digitaal verkrijgbaar op Pathé Thuis, Ziggo, Apple TV, Amazon Prime Video, Google Play, Microsoft Xbox & Rakuten TV.