View-Master juli 2020

View-Master, niet alleen een retro toy populair in de jaren ’70 en ’80, maar ook een rubriek met home release aankondigingen. Voor Cultzine TOTF is het een rubriek met de laatste aankondigingen en releases op het gebied van Streaming Services, VOD, DVD en Blu-Ray.

Ook in juli komen er weer vele goede releases en premières uit evenals een aantal bioscooppremières.

Sony Pictures Home Entertainment

A Beautiful Day In The Neighborhood

Tom Hanks speelt Mister Rogers in A Beautiful Day In The Neighborhood, een verhaal waarin vriendelijkheid het wint van cynisme. Het verhaal is gebaseerd op de vriendschap tussen Fred Rogers en journalist Tom Junod.

Een verbitterde journalist (Matthew Rhys) moet voor een tijdschrift een stuk schrijven over Fred Rogers. Hij overwint zijn scepticisme en leert van de meest geliefde buurman van Amerika over vriendelijkheid, liefde en vergiffenis. Een hartverwarmende film over onverwachte vriendschappen en vol mooie levenslessen.

A Beautiful Day In The Neighborhood is vanaf 1 juli verkrijgbaar op DVD.

Bloodshot

In de film die gebaseerd is op het populaire gelijknamige stripboek, zien we Vin Diesel als Ray Garrison, een gesneuvelde slodaat die door de RST-organisatie weer tot leven werd gebracht als de superheld Bloodshot. Met een bijzondere hoeveelheid nanotechologie is zijn bloed is hij niet te stoppen, sterker dan ooit én in staat om zichzelf onmiddellijk te genezen. Maar om zijn lichaam te beheersen, heeft het bedrijf ook zijn geest en herinneringen weggevaagd. Ray weer nu niet meer wat echt is en wat niet, dus gaat hij op een missie om achter de waarheid te komen.

Met onder andere Vin Diesel, Eiza Gonzalez, Sam Heughan, Toby Kebbell en Guy Pearce.

Bloodshot is vanaf 1 juli verkrijgbaar zijn op 4K Ultra HD, Blu-ray en DVD.

Little Women

Schrijver/regisseur Greta Gerwig (Lady Bird) heeft een nieuwe versie gemaakt van Little Women die is gebaseerd op de klassieke roman en de geschriften van Louisa May Alcott. Hierin kijkt het alter ego van de auteur, Jo March, terug op haar fictieve leven,

In deze versie is het geliefde verhaal van de gezusters March – vier jonge vrouwen die bepalen dat zij op hun eigen voorwaarden leven – zowel tijdloos als tijdsgebonden. Jo, Meg, Amy en Beth March worden gespeeld door de sterren Saoirse Ronan, Emma Watson, Florence Pugh en Eliza Scanlen. Timothée Chalamet vertolkt de rol van hun buurjongen Laurie, Laura Dern speelt Marmee en we zien Meryl Streep in de rol van tante March.

Little Women is vanaf 1 juli verkrijgbaar op Blu-ray, DVD en On Demand.

Blumhouse’s Fantasy Island

In Blumhouse’s Fantasy Island zorgt de raadselachtige Mr. Roarke (Michael Peña) er in een luxe, afgelegen tropisch resort voor dat de geheime dromen van zijn gasten uitkomen. Maar de dromen slaan om in nachtmerries en de gasten moeten het mysterie van het eiland oplossen om heelhuids weg te komen. Verder in de hoofrollen: Maggie Q, Lucy Hale, Austin Stowell, Jimmy O. Yang en Ryan Hansen.

Deze versie is unrated met scènes die te angstaanjagend en te expliciet zijn voor de bioscoop.

Blumhouse’s Fantasy Island is vanaf 8 juli verkrijgbaar op Blu-ray, DVD en On Demand.

The Searchers

Unhinged

Filmdistributeur The Searchers brengt op 9 juli de spannende psychologische thriller Unhinged uit in de bioscoop. De film draait om “The Man” (Russel Crowe) die een vrouw achterna zit nadat zij een confrontatie hadden in het verkeer. Er volgt een angstaanjagend kat-en-muisspel…

Wanneer Rachel, een alleenstaande moeder, wordt opgehouden in het drukke verkeer door een trage chauffeur voor haar, laat ze toeterend haar onvrede blijken. Niks ongewoons in Los Angeles, waar gefrustreerde bestuurders zich maar al te vaak af reageren op anderen in het verkeer en zeker wanneer het verkeer muurvast zit. Rachel kan alleen niet vermoeden dat de man (Russel Crowe) waar ze zich net aan ergerde een gevaarlijke psychopaat is die haar niet zomaar zal laten gaan.

Unhinged is vanaf 9 juli te zien in de bioscoop.

The Rental

Filmdistributeur The Searchers brengt op 23 juli de horrorfilm The Rental uit in de bioscoop. In de film hebben twee koppels een huisje gehuurd voor een gezellig weekendje weg. Maar dan beginnen er vreemde dingen te gebeuren…

Twee jonge koppels trekken voor een weekendje naar een schijnbaar perfect huisje dat ze online hebben geboekt. Wat begint als een gezellig, feestelijk weekend slaat al snel om in een aaneenschakeling van sinistere gebeurtenissen. Stukje bij beetje komt het viertal tot het inzicht dat ze niet zo alleen zijn als eerder gedacht. 

The Rental is het huiveringwekkende regiedebuut van Dave Franco, die als acteur al te zien was in films als 21 Jump Street en The Disaster Artist. De hoofdrollen worden vertolkt door Alison Brie, Dan Stevens, Sheila Vand en Jeremy Allen White.

The Rental is vanaf 23 juli te zien in de bioscoop.

Warner Bros. Home Entertainment

Achter elke sterke man staat een sterke vrouw, of in het geval van Batman, een sterke butler! In de splinternieuwe DC-reeks Pennyworth maken we kennis met de jonge Alfred Penntworth, de man die zich jaren later zal ontfermen over de kleine Bruce Wayne.

In zijn beginjaren start hij als voormalige Britse SAS-soldaat een beveiligingsdienst op en gaat hij onder andere samenwerken met ene Thomas Wayne. De reeks, van de makers van Gotham, ademt de sfeer uit van de klassieke spionagefilms. Een tweede seizoen is inmiddels in de maak!

Het eerste seizoen van Pennyworth is vanaf 22 juli beschikbaar op DVD.

Picl

Ook voor de liefhebbers van arthouse zijn er weer nieuwe binnenkomers. Het VOD platform voor de artistieke en arthouse films, Picl, heeft een aantal nieuwe releases in de maand april.

In De Armen Van Morpheus

Alleen de slaap kun je ontsnappen aan de logica van het dagelijks leven. Door te vergeten en te dromen. Maar wat als je slaap zo heftig is dat het je leven overdag ontwricht?

Roselien is altijd moe en valt overal in slaap. Emily wordt geplaagd door apocalyptische nachtmerries en agressie tijdens slaapwandelen. Een ritueel lijkt uitkomst te bieden. Hun verhalen raken verweven met een dichteres die hele nachten door Brussel dwaalt, een moeder met levensechte slaapverlamming en een muzikant met luide explosies in zijn hoofd.  Ben je degene in je slaap, of de persoon als je wakker bent? En is je dagelijkse leven een gevolg van hoe je de nacht bent door gekomen of is je nachtleven een verwerking van je dagelijkse bestaan?

Un Homme Et Une Femme

Ruim vijftig jaar geleden vormden Jean-Louis Trintignant en Anouk Aimée een hartstochtelijk liefdespaar in de klassieker Un homme et une femme (1966). Onlangs is de film gerestaureerd en vanaf nu weer te zien in het filmtheater en op Picl.

Hij is autocoureur, zij werkt als scriptgirl. Als ze elkaar ontmoeten op de kostschool voor hun kinderen is dat het startpunt van een romance. Voorzichtig, want beiden hebben hun eerdere partners verloren. Kan de liefde opnieuw ontbranden?

Bacurau

Na de dood van haar oma Carmelita, keert kleindochter Teresa voor de begrafenis terug naar het geboortedorp Bacurau in het afgelegen droge Noord Oosten van Brazilië.

De lokale bewoners vormen een hechte en kleurrijke gemeenschap. Als ze er achter komen dat hun woonplaats is verdwenen van alle navigatiesystemen en ook de telefoonverbinding niet meer werkt, ontstaat er veel onrust. Het blijkt de voorbode van vreemde gebeurtenissen, bedoeld om onder de radar te blijven.

Deze bijzondere mix van western, horror en sciencefiction won de juryprijs in Cannes.

Ema

De jonge Ema danst in het experimentele dansgezelschap van haar man: choreograaf Gastón. Na een schokkende gebeurtenis besluit het stel hun 7-jarige adoptiezoon Polo af te staan.

In de nasleep hiervan wordt hun huwelijk hevig op de proef gesteld, terwijl Ema een plan smeedt om haar zoon terug te krijgen. Uitgerust met een vlammenwerper, en met hulp van haar vriendinnen, zwoegt ze dag en nacht om haar gezin te redden.

De Chileense regisseur Pablo Larraín werd bekend bij het grote publiek door zijn film Jackie (met Natalie Portman), die genomineerd werd voor drie Oscars.

A Perfectly Normal Family

Het omgaan met haar ‘nieuwe vader’ valt Emma zwaar. Nu hij niet meer Thomas is maar Agnete, is de gezinsdynamiek totaal veranderd. 

Wanneer Emma’s vader vertelt dat hij voortaan als vrouw door het leven wil gaan, is zijn jongste dochter totaal uit het lood geslagen. Thomas verandert daarna snel in Agnete: een vrouw met zwierige jurken die opeens niet meer van voetbal lijkt te houden. Wie is deze nieuwe vader? Kan Emma deze Agnete überhaupt nog zo noemen? Het veilige gezinsleven dat ze kende, komt op losse schroeven te staan en de hechte vader-dochterband verandert voorgoed.

Nasir

Nasir is een zachtaardige man met een zwaar leven. Hij moet schrapen om de dagelijkse boodschappen te bekostigen en slaat noodgedwongen maaltijden over.

Adoptiezoon Iqbal heeft het lichaam van een volwassene, maar het verstand en de kwetsbaarheid van een kleuter. Ondanks alles blijft Nasir optimistisch. Maar zijn omgeving maakt het hem niet makkelijk. Nasir is namelijk moslim in Tamil Nadu, een zuidelijke deelstaat van India, waar het hindoenationalisme de afgelopen decennia steeds virulentere vormen heeft aangenomen. Overal op straat wordt hij geconfronteerd met propaganda, zijn baas doet weinig om zijn afkeer jegens moslims te verbergen en klanten in de textielwinkel behandelen hem als voetveeg.

Adam

In Casablanca gaat de zwangere, ongetrouwde Samia van deur naar deur op zoek naar een dak boven haar hoofd.

Wanneer ze aanklopt bij Abla blijft ook haar deur in eerste instantie gesloten. Maar als weduwe en alleenstaande moeder van de 8-jarige Warda, weet Abla hoe moeilijk het leven in Marokko kan zijn en laat de jonge vrouw uiteindelijk toch toe. Geleidelijk vinden ze steeds meer steun bij elkaar en gaat Samia aan de slag in Abla’s bakkerij.

Adam is het speelfilmdebuut van regisseur Maryam Touzani, die ook het script schreef.

God Exists, Her Name Is Petrunya

In deze satire duikt een Macedonische vrouw naar een kruisbeeld dat door een priester in de rivier is gegooid – een ritueel dat alleen bestemd is voor mannen. Haar concurrenten zijn woedend – hoe durft een vrouw deel te nemen aan hun ritueel?

God Exists, Her Name is Petrunya is een bijtend sociaal commentaar en daagt op hilarische wijze het patriarchaat uit. De film won de Lux-prijs van het Europees Parlement, Beste Europese film van 2019, en werd geselecteerd voor de Gouden Beer-competitie van de Berlinale.

Air

De zeventienjarige Manja woont in een hoogbouwproject aan de rand van de stad. De rebelse Louk, die ook zeventien jaar is, woont verderop in een bos.

De twee meisjes ontmoeten elkaar en worden verliefd. Wanneer Manja ontdekt dat Louk door het verlies van haar moeder emotionele problemen heeft, wil ze niets liever dan haar vriendin helpen.

Last Ferry

Een jonge, homoseksuele advocaat reist af naar Fire Island. Hij wordt echter gedrogeerd en is getuige van een moord.

Een vreemdeling schiet de advocaat te hulp. Maar de advocaat ontdekt al snel dat zijn redder bevriend is met de moordenaar.

Houd ook regelmatig de site van Picl in de gaten voor meer nieuwe releases.