View-Master juli 2019

View-Master, niet alleen een retro toy populair in de jaren ’70 en ’80, maar ook een rubriek met home release aankondigingen. Het mag dan wel een aankomende komkommertijd zijn, maar er zijn genoeg leuke aankondigingen.

Shazam heeft het misschien niet al te best gedaan in de bioscoop, onterecht als je vele genre recensenten wil geloven, maar 7 augustus komt deze ook uit op home media.

Zie hoe een hoop superpowers in combinatie met weinig ervaring kan leiden tot een hilarisch spektakel in DC Entertainment’s Shazam!, geregisseerd door David F. Sandberg (Annabelle: Creations, Lights Out). Deze actiekomedie met Zachary Levi in de hoofdrol is vanaf 31 juli te zien via VOD en vanaf 7 augustus te koop op DVD en Blu-ray.

Het is een aankondiging voor in de toekomst, maar deze wil je als echte fan niet missen want reserveren is al mogelijk. 3 december komt namelijk het laatste seizoen van Game of Thrones uit en een prachtige collectors edition met alle seizoenen.

Game of Thrones, een cultureel fenomeen zo groot als zeven koninkrijken, is vanaf 3 december in Nederland beschikbaar op dvd, blu-ray en VOD. Geniet opnieuw of voor de eerste keer van een van de meest besproken televisieseries aller tijden. Naast het laatste achtste seizoen op dvd en blu-ray is tevens de Game of Thrones®: The Complete Collection verkrijgbaar, een ultra premium, limited edition Blu-ray boxset.

Sony brengt deze maand een aantal horror releases uit die je de zomermaanden door weet te brengen begin juli met Escape Room en Slaughterhouse Rules

Zes vreemden ontvangen elk een mysterieuze uitnodiging voor een escape room die ze besluiten aan te gaan. Ze bevinden zich vervolgens in een doolhof van dodelijke escape rooms. Om te kunnen ontsnappen zullen ze hun verstand moeten gebruiken en op zoek moeten gaan naar aanwijzingen.

Welkom op Slaughterhouse, een elitaire Britse kostschool waar jongens en meisjes worden opgeleid om de macht in handen te krijgen. De oude, vertrouwde wereld staat letterlijk op zijn kop, als er door controversiële gaswinning op het schoolterrein een mysterieus zinkgat ontstaat en het voor bizarre situaties zorgt. Al snel ontstaat er een nieuwe rangorde en moeten de opgesloten leerlingen, leraren en directrice een bloederige strijd aangaan om te overleven.

Voor Horror moet je ook kijken naar Universal, want de reboot van Pet Semetary komt daar op 21 augustus uit.

Dokter Louis Creed (Jason Clarke) is net samen met zijn vrouw Rachel (Amy Seimetz) en hun twee jonge kinderen van Boston naar het platteland van Maine verhuisd. Dan ontdekt hij een mysterieuze begraafplaats in het bos vlakbij hun nieuwe huis. Het noodlot slaat toe en er volgt een reeks angstaanjagende en afgrijselijke gebeurtenissen. Pet Sematary is gebaseerd op de gelijknamige baanbrekende horror-roman van Stephen King (It, The Shining, The Green Mile).

Netflix staat ook niet stil met diverse releases waar je wel of niet op zit te wachten. Na een teleurstellend zesde seizoen komt vanaf 27 juli het zevende en laatste seizoen van Orange is the New Black.

Orange is the New Black luidde een monumentaal tijdperk van televisie in. De zes seizoenen belichten moeilijke, relevante en menselijke hedendaagse verhalen. In het laatste seizoen komen de dames van Litchfield tot de conclusie dat de gevangenis hen voor altijd heeft veranderd. Piper worstelt met het leven terwijl het leven in de gevangenis, net zo corrupt en onrechtvaardig als altijd, zonder haar doorgaat. Taystee’s vriendschap met Cindy is nog steeds onzeker terwijl ze wacht op haar vonnis. Gloria en haar keukenpersoneel worden geconfronteerd met de harde waarheid van de nieuwste winststroom van Polycon. Anderen jagen weer op drugs of dromen en worstelen met de gedachten over hun plek op deze wereld.

Wil je een andere genre, arthouse, animation of gewoon een goede thriller, kijk dan ook naar Picl, daar kun je deze maand de volgenden onder andere zien.

CAT STORIES

In Cat Stories onderzoekt filmmaker Carmen Cobos de emotionele redenen van miljoenen Nederlandse families om een kat als huisdier te houden. Middels een verzameling portretten, waarin de relatie tussen katten en hun baasjes centraal staat, probeert de Spaanse regisseur op een luchtige en humoristische wijze te begrijpen waarom we menselijke gevoelens toekennen aan onze katten, we vaak meer om hen geven dan om onze eigen familieleden en wat dit uiteindelijk over onszelf zegt.

The Green Fog

Guy Maddin maakte een surrealistisch, speels eerbetoon aan Vertigo van Alfred Hitchcock – bedwelmend, uitbundig, en onweerstaanbaar grappig. In deze beeldenmix speelt Chuck Norris zomaar de rol van James Stewart.

Ruben Brandt, Collector

Geweldige animatie en snelle actie gaan perfect samen in deze zeer vermakelijke ode aan film en kunst. Psychiater Ruben Brandt wordt gekweld door de beroemde schilderijen die opduiken in zijn nachtmerries. Met de hulp van meesterdievegge Mimi lukt het hem ze te ‘verzamelen’. Hun acties worden op de voet gevolgd door privédetective Mike, terwijl ook andere dubieuze figuren een oogje in het zeil houden. Geweldige animatie en snelle actie gaan perfect samen in deze zeer vermakelijke ode aan film en kunst.

Vanuit de Underground zijn er de volgende aankondigingen

Beyond Rescue… Beyond Reason… Beyond Salvation: THE DARK SIDE OF THE MOON. De tweede titel op de classics divisie van Unearthed (bekend van o.a. American Guinea Pig)

Het jaar is 2022. Een reparatieploeg krijgt de opdracht om een defecte satelliet met een kernwapen aan boord te repareren. Wanneer ze echter aankomen, blijkt het een kille plek te zijn. Ze zijn duidelijk niet alleen. Het enige aanknopingspunt is een mysterieus en bebloed lijk met een driehoekige wond dat zich aan boord bevindt.

Vanuit Wakaliwood is er ook een nieuwe aankondiging. De geweldenaren achter Who Killed Captain Alex komen met een nieuwe release, Bad Black. Deze nieuwe release is verkrijgbaar samen met Who Killed Captain Alex en 15 uur aan bonus materiaal.