View-Master januari 2021

View-Master, niet alleen een retro toy populair in de jaren ’70 en ’80, maar ook een rubriek met home release aankondigingen. Voor Cultzine TOTF is het een rubriek met de laatste aankondigingen en releases op het gebied van Streaming Services, VOD, DVD en Blu-Ray.

Ook in januari komen er weer vele goede releases en premières uit evenals een aantal bioscooppremières.

The Searchers

The Personal History of David Copperfield

The Personal History of David Copperfield is gebaseerd op de wereldberoemde roman van Charles Dickens. De film speelt zich af in de negentiende eeuw en vertelt het levensverhaal van de jonge David Copperfield (Dev Patel). Nadat hij door zijn stiefvader uit huis wordt gezet, belandt David van het ene avontuur in het andere en ontmoet hij de meest excentrieke personages uit het Victoriaanse Engeland zoals zijn extravagante tante Betsy (Tilda Swinton). Zijn reis leidt hem van vodden naar rijkdom en weer terug, maar de leergierige Copperfield trotseert zowel voor- als tegenspoed met opgeheven hoofd.

The Personal History of David Copperfield is zowel tragisch als hilarisch en wordt kleurrijk verteld door regisseur Armando Iannucci (The Death of Stalin, Veep). De hoofdrollen worden gespeeld door een sterrencast: Dev Patel (Slumdog Millionaire, Lion), Tilda Swinton (We need to talk about Kevin, Avengers: Endgame), Hugh Laurie (House) en Ben Whishaw (Mary Poppins Returns en als Q te zien in de nieuwe James Bond film No Time To Die).

De film won meerdere prijzen tijdens de British Independent Film Awards van 2019.

The Personal History of David Copperfield is vanaf 20 januari verkrijgbaar op Blu-ray en DVD.

Archenemy

Max Fist, is een superheld uit een andere dimensie die per ongeluk op aarde terecht komt waar zijn superkrachten niet meer werken. Niemand gelooft zijn verhaal tot hij Hamster ontmoet, een lokale tiener. Samen gaan ze de strijd aan met enkele drugsbendes en hun baas genaamd de Manager.

Geregisseerd door Adam Egypt Mortimer met Joe Manganiello, Skylan Brooks en Zolee Griggs.

Archenemy is vanaf 20 januari verkrijgbaar op Blu-ray en DVD.

Warner Bros. Home Entertainment

Legacies – Season 2

Wanneer Hope Mikaelson in het tweede seizoen van Legacies wil terugkeren naar haar vrienden op Salvatore Boarding School For The Young And Gifted komt ze in een wereld terecht waarin zij niet langer  bestaat. Terwijl ze zich probeert te redden in de chaos die daarmee gepaard gaat komt ze oog in oog te staan met meer monsters en emotionele verrassingen dan ooit te voren.

Doordat het geheugen is gewist van alle leerlingen van de Salvatore Boarding School For The Young And Gifted, kan in seizoen 2 niemand zich Hope nog herinneren. Hope staat voor een moeilijke keuze: terugkeren naar haar dierbare vrienden en naar en naar de school waar ze zich thuis voelde, of alleen de strijd aangaan met de monsters in Malivore.

Het tweede seizoen van Legacies is vanaf 13 januari verkrijgbaar op DVD.

The Witches

Na het lezen van de klassieker van meesterverteller Roald Dahl kijkt menig kind wantrouwend nom naa dames in deftige mantelpakjes en met jeukende hoofdhuid. De gloednieuwe The Witches bewijst op een geniale manier dat die achterdocht meer dan terecht is.

Wanneer Luke (Jahzir Bruno) samen met zijn grootmoeder (Octavia Spencer) voor heksen wegvlucht en zij hun toevlucht zoeken in het luxueuze Grand Orleans Imperial Island Hotel blijkt dat precies hetzelfde hotel te zijn waar de opperheks (Anne Hathaway) met haar medeheksen snode plannen smeedt om mensenkinderen uit te roeien. Laat je door de nieuwe verfilming van dit meeslepende verhaal vol swarte humor meevoeren naar het Alabama van de jaren zestig en beleef hoe regisseur Robert Zemeckis heksen opnieuw tot elven laat komen.

Een hartverwarmend verhaal vol zwarte humor over een jonge weesjongen die bij zijn liefhebbende oma gaat wonen. Nadat de jongen en zijn grootmoeder ogenschijnlijk charmante, maar duivelse heksen ontmoeten, nemen ze hun toevlucht in een luxe hotel aan de kust. Helaas komen ze net op het moment dat de Opperheks haar handlangers undercover van over de hele wereld heeft laten komen omdaar haar demonische plannen uit te voeren.

The Witches is vanaf 25 januari te zien via VOD via Pathé Thuis, Ziggo en KPN

Arrow – Season 8

In het achtste en laatste seizoen van Arrow kijkt Oliver terug op zijn tijd als de Green Arrow en krijgt hij eindelijk antwoord op die ene, ultieme vraag: wat zijn de offers die een held moet brengen?

Het achtste en laatste seizoen van Arrow is vanaf 13 januari verkrijgbaar op DVD en Blu-ray.

Sony Pictures Home Entertainment

The Craft: Legacy

In de thriller The Craft: Legacy van Blumhouse Productions, vinden vier excentrieke tieners elkaar in een gemeenschappelijke interesse: hekserij. Als het viertal tienervriendinnen gaat experimenteren met donkere magie, komen zij er al snel achter dat zij hun eigen krachten niet kennen.

The Craft Legacy is vanaf 11 januari verkrijgbaar via digital download.

The Kid Detective

Een ooit bekende kinddetective is inmiddels 32 jaar en lost vandaag de dag triviale mysteries op in een leven dat verder bestaat uit katers en diepe dalen van zelfmedelijden. Tot een naïeve klant hem op zijn eerste échte “volwassen” zaak brengt. Kan hij antwoorden geven op de vraag wie haar vriendje op brute wijze vermoord heeft?

The Kid Detective is vanaf 18 januari verkrijgbaar via digital download.

The Glorias

Journaliste, strijder en feministe Glori Steinem is een onuitwisbaar icoon en staat bekend om haar wereldvormend activisme, de ontwikkeling van een revolutionaire vrouwenbeweging en haar schrijven dat vrouwen wereldwijd ook vandaag de dag nog weet te inspireren.

In The Glorias brengt Julie Taymore het complexe verhaal van een van de meest inspirerende en legendarische figuren uit de moderne geschiedenis tot leven, gebaseerd op Steinem’s eigen memoires My Life on the Road. The Glorias, met glansrollen van Julianne Moore, Alicia Vikander, Lulu Wilson en Ryan Keira Armstrong, beschrijft Steinem’s invloedrijke reis naar bekendheid. Zo komt haar tijd in India als jonge vrouw aan bod, de p[richting van Ms. Magazine in New York, haar rol in de opkomst van de vrouwenrechtenbeweging in de jaren zestig en de historische National Women’s Conference van 1977.

The Glorias is vanad 25 januari verkrijgbaar via digital download.

Picl

Ook voor de liefhebbers van arthouse zijn er weer nieuwe binnenkomers. Het VOD platform voor de artistieke en arthouse films, Picl, heeft een aantal nieuwe releases in de maand januari.

True Mothers

De gerenommeerde Japanse regisseur Naomi Kawase keert na An en Radiance terug met een ontroerend verhaal over familie en moederschap. Warm, menselijk, genuanceerd en met een perfect gevoel voor dat wat ons leven waarde geeft.

Satoko en haar man hebben problemen met zwanger te worden. Ze besluiten te adopteren en worden zo de ouders van Asato, een jongetje geboren uit een onstuimige puberliefde. Jaren later komt het gelukkige gezin onder spanning te staan als plots zijn biologische moeder op de stoep staat. Wie is deze vrouw en wat is er destijds gebeurd?

True Mothers is gebaseerd op een roman van Mizuki Tsujimora en was onderdeel van de officiële selectie van Cannes 2020.

Pari

In dit aangrijpend familiedrama, waarin de Iraanse Pari en haar man naar Athene reizen op zoek naar hun vermiste zoon Babak, komt het aan op de innerlijke kracht en het doorzettingsvermogen van Pari.

Wanneer Pari en haar man hun studerende zoon in Athene opzoeken, stranden ze al gelijk op de luchthaven, tevergeefs wachtend op Babak die hen zou komen ophalen. In deze voor hen vreemde omgeving is het traditionele moslimkoppel aangewezen op het beetje Engels dat Pari spreekt. Al hun pogingen om te achterhalen waar hun zoon zich bevindt eindigen in een dood spoor, maar Pari voelt instinctief dat opgeven geen optie is. In haar zoektocht volgt ze de voetsporen van het rebelse leven van haar verdwenen zoon, waarin Pari niet alleen haar kind probeert te vinden maar ook zichzelf.

The Burnt Orange Heresy

In deze stijlvolle crime thriller probeert een kunstcriticus tegen elke prijs een werk van een legendarische kunstenaar te bemachtigen. Met een sterrencast die bestaat uit Claes Bang (The Square), Elizabeth Debicki (Widows, Tenet), Donald Sutherland en Mick Jagger.

Nadat de charmante kunstcriticus James Figueras de extroverte Berenice Hollis ontmoet, reizen de nieuwe geliefden af naar het landgoed van kunstverzamelaar Cassidy. Hun gastheer onthult dat hij Jerome Debney, een van de meest raadselachtige schilders aller tijden, onderdak verleent. Debney leidt een teruggetrokken bestaan op het landgoed. Cassidy stelt de ambitieuze James in de gelegenheid Debney te interviewen. Een unieke kans. Maar Cassidy stelt wel een voorwaarde – wat leidt tot een web van leugens en hebzucht.

The Burnt Orange Heresy ging in première op het Filmfestival van Venetië, waar de film bekroond werd met de Mimmo Rotella Award. De film is gebaseerd op de spannende, gelijknamige roman van Charles Willeford.

Deux

De gepensioneerde Madeleine en Nina zijn al tientallen jaren elkaars grote liefde, maar niemand die dat weet. Voor hun naasten zijn ze simpelweg buurvrouwen die dezelfde gang delen.

In werkelijkheid biedt deze gang een portaal tussen twee compleet verschillende werelden: die van een zorgzame moeder en oma die haar kinderen maar niet durft te vertellen dat ze een geheim liefdesleven heeft, en die van een vrijzinnige onafhankelijke vrouw die ernaar smacht haar leven met haar geliefde door te brengen in het openbaar. Madeleine en Nina genieten van de dingen van alledag en bewegen zich vrijelijk tussen de appartementen. Tot hun portaal door een onverwachte gebeurtenis plotseling gesloten wordt en ze elkaar niet meer kunnen bereiken.

Het gevoelige Deux werd geregisseerd door Filippo Meneghetti en beleefde de wereldpremière op het Toronto Filmfestival. Voor zijn debuut wist hij acteerkanonnen Martine Chevallier (grande dame van de Franse theaterwereld) en Barbara Sukowa (muze van Rainer Werner Fassbinder en Margarethe von Trotta) te strikken.

Houd ook regelmatig de site van Picl in de gaten voor meer nieuwe releases.