View-Master januari 2020

View-Master, niet alleen een retro toy populair in de jaren ’70 en ’80, maar ook een rubriek met home release aankondigingen. Voor Cultzine TOTF is het een rubriek met de laatste aankondigingen en releases op het gebied van Streaming Services, VOD, DVD en Blu-Ray.

IT: Chapter 2

Het vervolg op de reboot van wellicht Stephen King’s meest iconische film IT is vanaf 15 januari verkrijgbaar op VOD, 4K Ultra HD, Blu-ray en DVD.

Zevenentwintig jaar na de gebeurtenissen uit IT wordt het stadje Derry opnieuw geteisterd door mysterieuze verdwijningen. Dat kan maar een ding betekenen: Pennywise is terug, bloeddorstiger dan ooit! De inmiddels volwassen Losers Club moet hun grootste en diepste angsten overwinnen om de monsterlijke clown voor eens en altijd te vernietigen.


Met onder andere Jessica Chastain, James McAvoy en Bill Hader beschikt de film over een geweldige cast. Bill Skarsgard laat opnieuw zijn demonische grijns zien als Pennywise de clown. 

Zevenentwintig jaar nadat de Losers Club Pennywise heeft verslagen, keert IT terug. De inmiddels volwassen Losers zijn allemaal hun eigen weg ingeslagen, maar als er weer mensen vermist raken in het stadje Derry, verzoekt Mike de clubleden om terug naar huis te komen. Beschadigd door hun verleden, moet elk van de Losers zijn diepste angsten overwinnen om Pennywise, moordlustiger dan ooit, voorgoed te verslaan.

Hiernaast zijn IT en IT: Chapter 2 ook vanaf 15 januari te verkrijgen in een boxset. Met vele extra’s bonusmateriaal voor de echte fan.

Universal Home Entertainment

Ook in 2020 komt Universal Home Entertainment weer met nieuwe releases op DVD en Blu-ray.

Good Boys

Wat kan er allemaal fout gaan op één dag? De makers van Superbad en Sausage Party komen met de originele, nieuwe komedie Good Boys.

Max (Jacob Tremblay, Room), Thor (Brady Noon, Boardwalk Empire) en Lucas (Keith L. Williams, The Last Man on Earth) spijbelen van school en een epische opeenstapeling van foute beslissingen volgt. Ze komen in aanraking met gestolen drugs, belanden in een paintball-gevecht en moeten vluchten voor zowel de politie als een stel angstaanjagende tienermeiden.

Good Boys is vanaf 22 januari verkrijgbaar op DVD en Blu-ray.

Paw Patrol V22: Pups Chase A Mystery

Ook heeft Universal Home Entertainment voor de jonge kijkers, of voor de ouders die inmiddels hopelijk immuun voor Paw Patrol, zijn wat wils.

Geen mysterie is te groot en geen aanwijzing is te klein in deze zeven spannende PAW Patrol zaken. Ga mee met Chase en de pups als ze een telefoondief opspeuren, ga op een spannende zoektocht in de bergen en vind nét op tijd een gestolen telescoop terug om een speciale komeet te spotten. Ook geven de pups een geheime surprise party voor de verjaardag van Chase en jij bent uitgenodigd!

Paw Patrol is vanaf 22 januari verkrijgbaar op DVD.

Twin Peaks: From Z to A

Ook de iconische serie Twin Peaks komt met een speciale editie

Twin Peaks: From Z to A is een luxe verzameling van 20 Blu-ray en 1 UHD discs met alles van Twin Peaks. Naast de complete series en A Limited Event Series bevat de box meer dan 20 uur speciale content, de film Twin Peaks: Fire Walk with Me, deleted scenes en exclusieve collectables. Er worden wereldwijd maar 25.000 exemplaren gemaakt, een must-have voor de echte Twin Peaks fan!

Deze speciale editie van Twin Peaks: From Z to A is vanaf 22 januari verkrijgbaar op Blu-ray.

Pokémon: Twilight Wings

Wie is er tegenwoordig niet mee opgegroeid; Pokémon is al jaren een fenomeen. Naast de oude series, trading card game, verschillende videogames, films en mobile games komt de gigantische franchise met een nieuwe serie: Pokémon: Twilight Wings

Pokémon fans die de afgelopen tijd de Galar regio hebben verkend kunnen het vanaf deze maand op een geheel nieuwe manier verkennen. The Pokémon International Company lanceert een 7-delige serie, Pokémon: Twilight Wings, op het officiële Pokémon Youtube kanaal.

Galar is een regio waar de Pokémon gevechten zijn geëvolueerd tot een culturele sensatie. Uitgespreid over seven afleveringen zal Pokémon: Twilight Wings een beeld geven van de dromen van de inwoners van Galan, de realiteit die zij ondervinden en verschillende uitdagingen en conflicten die zij moeten overkomen. Ook zullen de kijkers kennis maken met de verschillende pokémon die inheems zijn voor de Galan regio.

De eerste aflevering van Pokémon: Twilight Wings zal vanaf 15 januari te zien zijn.

Warner Bros. Home Entertainment

Ook Warner Bros. Home Entertainment komt in januari weer met een aantal nieuwe releases.

Big Little Lies Season 2

Het  is opnieuw onrustig in het ogenschijnlijk idyllische Monterey, Californië. Relaties lopen stuk, loyaliteit neemt af en de kans op emotionele en lichamelijke schade ligt nog altijd op de loer. De HBO® hitserie Big Little Lies, met in de hoofdrollen Oscarwinnaressen Reese Witherspoon, Nicole Kidman en Meryl Streep, is terug. In seizoen 2 proberen de ‘Monterey Five’ de draad weer op te pakken nadat hun levens volledig overhoop zijn geraakt. Maar dan arriveert Perry’s moeder in Monterey, en zij is op zoek naar antwoorden…

Big Little Lies Seizoen 2 en de boxset van Seizoen 1 & 2 zijn vanaf 8 januari te verkrijgen op DVD.

DC’s Legends of Tomorrow Season 4

Sara en haar team sluiten zich aan bij Ava Sharpe en het Tijdbureau om de laatste paar overgeblevenen anachronismen op te ruimen. Maar wanneer de legenden een fout maken met de tijd raakt de geschiedenis besmet met ‘Fugitives’ – magische wezens uit mythen, sprookjes en legendes. Het is het bekende plezier van de Legends tijdreizen door historische gebeurtenissen met een extra shot magie. 

Het vierde seizoen van Legends of Tomorrow is vanaf 15 januari beschikbaar op Blu-ray en DVD.

The 100 Season 6

Deze show vindt plaats 100 jaar in de toekomst, wanneer de aarde is verlaten wegens radioactiviteit. De laatste overlevende mensen leven in de Ark in een baan om de planeet, maar de Ark heeft niet het eeuwige leven. Dus pakt het repressieve regime 100 overbodige jeugddelinquenten op en stuurt ze naar de Aarde om te zien of de planeet nog bewoonbaar is.

Het zesde seizoen  van The 100 is vanaf 15 januari verkrijgbaar op DVD.

PICL

Ook voor de liefhebbers van arthouse zijn er weer nieuwe binnenkomers. Het VOD platform voor de artistieke en arthouse films, Picl, heeft een aantal nieuwe releases in de maand januari.

Divino Amor

Hoe ziet de wereld er over acht jaar uit?

De Braziliaanse regisseur Gabriel Mascaro, hier vooral bekend van zijn rodeodrama Neon Bull (2015), schetst een intrigerend beeld in zijn nieuwe film Divino Amor, een mix van sciencefiction en een sensueel relatiedrama met een Bijbelse draai.

Ook al lijkt er op het eerste gezicht niet veel veranderd, sommige dingen zijn toch echt anders; vooral de rol van de staat in het leven van alledag is veel groter geworden. Zo is in dit heden elk gebouw uitgerust met een detectorpoortje dat elke burger onmiddellijk kan identificeren – het apparaat weet alles van je.

Honeylands

Hatidze speurt duizelingwekkend steile bergflanken af op zoek naar bijenkolonies die zich verschanst hebben in de rotsen.

Ze woont in een stenen huisje in Noord-Macedonië, samen met haar zieke moeder. Haar leven, haar passie en haar inkomen zijn de wilde bijen die ze met veel zorg, en volgens oude tradities teelt. “Neem de helft van de honing, en laat de andere helft voor de bijen” – is haar gouden regel.

De honing verkoopt ze op een marktje op zo’n vier uur loopafstand. Tot op een dag een rumoerige familie arriveert met een oude caravan, zeven onhandelbare kinderen en een kudde koeien, de voorbode voor het naderende einde van Hatidze’s oude leven.

De documentaire van Tamara Kotevska en Ljubomir Stefanov werd bekroond met drie prijzen en bedolven onder lovende kritieken op het vermaarde Sundance Festival.

Il Testimone Invisibile

Adriano wordt wakker in een hotelkamer en ziet het levenloze lichaam van zijn minnares Laura liggen. De deur is van binnenuit afgesloten en Adriano claimt onschuld. Samen met een ervaren advocate moet hij op zoek naar ontlastend bewijs. Zij dwingt hem tot volledige openheid waarna zich een vernuftig psychologisch steekspel ontspint.

Houd ook regelmatig de site van Picl in de gaten voor meer nieuwe releases.