View-Master februari 2022

View-Master, niet alleen een retro toy populair in de jaren ’70 en ’80, maar ook een rubriek met home release aankondigingen. Voor Cultzine TOTF is het een rubriek met de laatste aankondigingen en releases op het gebied van Streaming Services, VOD, DVD en Blu-Ray.

Ook in februari komen er weer vele goede releases en premières uit evenals een aantal bioscooppremières.

Gusto Entertainment

The Last Ride of the Wolves

Pasquale, een oude boef die zijn fortuin verloor aan een gokverslaving, beraamt zijn laatste grote overval. Hiervoor herenigt hij De Wolven, een bende van Noord-Italiaanse kermisexploitanten die bijbeunen als criminelen. Met de overval op een geldwagen die 12 miljoen euro vervoert, hopen ze zichzelf van een goed pensioen te voorzien en kunnen ze hun clandestiene beroep een laatste eer bewijzen. Pasquale is zich er echter niet van bewust dat dit niet de enige roof is die plaatsvindt. Based on a true crime.  

The Last Ride of the Wolves is dit jaar geselecteerd voor IFFR’s Bright Future. “In mijn werk infiltreer ik in duistere criminele werelden met de kennis van een insider. Ik ‘steel’ verhalen van ‘andere’ dieven en gebruik ze voor mijn eigen doeleinden. Dit is zonder twijfel de grootste overval van mijn leven tot nu toe”, aldus De Michele.

The Last Ride of the Wolves is vanaf 10 februari in de bioscopen te zien.

The Last Ride of the Wolves

M&N Mediagroup

Wolf

Het is niemand ontgaan: de wolf is terug in Nederland. Zeer bijzonder, aangezien de wolf 150 jaar geleden uit Nederland verdween. Volgend jaar februari komt regisseur Cees van Kempen met een opzienbarende natuurfilm die geheel in het teken staat van de terugkeer van de wolf. Niemand minder dan Matthijs van Nieuwkerk verzorgt de voice-over. De film Wolf is vanaf 3 februari 2022 in de bioscopen te zien.

Tijdens het maken van de driedelige TV serie De Terugkeer Van – De IJsvogel/Bever/Torenvalk besefte Cees van Kempen dat er een andere, heel bijzondere terugkeer aanstaande was. In samenwerking met BNNVARA startte hij de research of ook de terugkeer van de wolf verfilmd zou kunnen worden. Deze researchfase mondde in 2017 uit in het plan een heuse bioscoopfilm te maken. Door vroege steun vanuit Natuurmonumenten, het IFAW en de provincie Gelderland was het mogelijk om direct te beginnen met filmen voordat een wolvenpaar zich definitief in Nederland gevestigd had.

Wolf is vanaf 3 februari in de bioscopen te zien.

Wolf

In The Air Family Entertainment

Mamma Boe – Op Zoek naar Thuis

Wanneer Ooievaar, na een lange reis vanuit Zuid-Afrika op de boerderij verschijnt en een nest begint te bouwen stelt Mamma Boe zichzelf de vraag; wat is een thuis eigenlijk? Hoe weet ze nou zeker dat de weide en boerderij waar ze nu woont ook echt haar thuis is? Wat als er ergens anders iets beters is in deze grote, wijde wereld? Haar beste vriend Kraai worstelt om Mamma Boe te laten zien dat het gras niet groener is aan de overkant – maar dat je soms moet verdwalen om de weg naar huis te vinden…

Mamma Boe – Op zoek naar Thuis is vanaf 17 februari te zien in de bioscopen.

Mamma Boe – Op Zoek naar Thuis

Sony Pictures Home Entertainment

Venom: Let There Be Carnage

Tom Hardy keert terug naar het grote scherm als de dodelijke beschermer Venom, een van MARVELS meest gruwelijke antihelden. Werkend aan zijn volgende grote verhaal, krijgt journalist Eddie Brock een exclusief interview met de ter dood veroordeelde moordenaar Cletus Kasady (Woody Harrelson), die Eddies geheim ontdekt en gastheer wordt voor Carnage, een dreigende en angstaanjagende symbiont. Eddie en Venom moeten hun controversiële relatie doorbreken en samenwerken om Carnage te verslaan. In de film, geregisseerd door Andy Serkis (Mowgli: Legend of the Jungle), zijn ook rollen weggelegd voor Michelle Williams en Naomie Harris als Shriek.

Venom: Let There Be Carnage is vanaf 9 februari te verkrijgen via On Demand of te huur.

Julia

Deze documentaire vertelt het verhaal van de legendarische kookboekauteur en televisiesuperster Julia Child. Ze veranderde de manier waarop Amerikanen over eten, televisie en zelfs vrouwen dachten. Met behulp van nooit eerder vertoonde archiefbeelden, persoonlijke foto’s en hypermoderne, verrukkelijke opnames van gerechten, onthult de film het verrassende pad van Julia Child. Van haar strijd om het revolutionaire ‘Mastering the Art of French Cooking’ te creëren en te publiceren, tot haar bemoedigende verhaal van een vrouw die beroemd werd als onwaarschijnlijke televisiesensatie toen ze in de vijftig was.

Julia is vanaf 1 februari digitaal verkrijgbaar en On Demand of te huur.

Nine Days

Will (Winston Duke) brengt zijn dagen in een buitenpost door met het kijken naar het live Point of View (POV) op tv over mensen die hun leven leiden, tot een van hen omkomt en een plek vrijmaakt voor een nieuw leven op aarde. Al snel komen meerdere kandidaten – ongeboren zielen – bij Will om tests te ondergaan wat betreft hun geschiktheid en ze riskeren de vergetelheid als ze ongeschikt verklaard worden. Maar Will heeft zijn eigen existentiële crisis in de vorm van de vrijgevochten Emma (Zazie Beetz), een kandidaat die niet zo is als de andere, waardoor hij gedwongen wordt om in zichzelf te kijken en met zijn eigen tumultueuze verleden af te rekenen. Gevoed door onverwachte kracht ontdekt hij een riskante, nieuwe richting in zijn eigen leven. Japans-Braziliaanse regisseur Edson Oda, die zijn filmdebuut maakt na een reeks hoog gewaardeerde en prijswinnende korte films en muziekvideo’s, levert een gevoelige, meditatieve visie op de menselijke zielen in het voorgeborcht die geboren willen worden, ondanks de onvoorstelbare kansen, maar tegengewerkt worden door krachten buiten hun wil.

Nine Days is vanaf 28 februari digitaal verkrijgbaar en On Demand of te huur.

Universal Pictures Home Entertainment

No Time To Die

In No Time To Die keert Daniel Craig terug als Ian Fleming’s James Bond naast OSCAR® winnaar Rami Malek. Bond heeft de actieve dienst verlaten en geniet van een rustig leven op Jamaica. Zijn rust is van korte duur als zijn oude vriend Felix Leiter van de CIA opduikt en om hulp vraagt. De missie om een ontvoerde wetenschapper te redden, blijkt veel verraderlijker dan verwacht, waardoor Bond op het spoor komt van een mysterieuze schurk gewapend met gevaarlijke nieuwe technologie.

No Time To Die is vanaf 16 februari verkrijgbaar op 4K Ultra HD, Blu-ray en DVD Collector’s Edition.

No Time To Die

Picl

Ook voor de liefhebbers van arthouse zijn er weer nieuwe binnenkomers. Het VOD platform voor de artistieke en arthouse films, Picl, heeft een aantal nieuwe releases in de maand februari.

Riders of Justice

Als blijkt dat de vrouw van beroepsmilitair Markus is omgekomen tijdens een tragisch treinongeluk, keert hij noodgedwongen naar huis om voor hun dochter Mathilde te zorgen.

Terwijl ze nog in diepe rouw verkeren, wordt er aangebeld door data-analist Otto. Hij heeft het treinongeluk overleefd en heeft samen met zijn excentrieke collega Lennart en hun nog zonderlinger maat Emmenthaler geconcludeerd dat de trein niet zomaar is verongelukt. Wanneer ze besluiten verder op onderzoek uit te gaan, wordt het ook voor Markus duidelijk dat er sprake is geweest van een aanslag. De mannen ontpoppen zich tot engelen der wrake en de missie leidt tot resultaten. Al zijn het misschien niet de gewenste…

Riders of Justice is de nieuwste film van de Deense scenarioschrijver en regisseur Anders Thomas Jensen. Hij staat bekend om zijn zwarte komedies als Flickering Lights (2000) en Adam’s Apples (2005) die hij steeds weer met dezelfde groep acteurs maakt, waaronder de Deense ster Mads Mikkelsen (DrukJagten).

Petrov’s Flu

Terwijl de vredige stad Yekaterinburg in post-Sovjet Rusland wordt geteisterd door een griepepidemie, kampt het gezin van striptekenaar Petrov met hoge koorts. Al wandelend door de stad maakt Petrov een hallucinante reis tussen droom en werkelijkheid.

Het wordt een delirische trip vol tomeloze energie en visueel spektakel, waarin Petrovs jeugdherinneringen uit de Sovjettijd opduiken en versmolten raken met het heden. De Petrovs, hun zoon en hun vrienden bevinden zich in het middelpunt van een duizelingwekkende nachtmerrie.

Petrov’s Flu is een zwarte komedie van de Russische regisseur Kirill Serebrennikov (Leto), die in 2019 door de Russische overheid werd veroordeeld tot twee jaar huisarrest. Voor deze eerste film na zijn huisarrest adapteerde hij een roman van Alexei Salnikov. De film werd geselecteerd voor de hoofdcompetitie in Cannes waar de film werd geprezen door de internationale pers.

Haute Couture

Esther heeft een indrukwekkende carrière gemaakt als naaister bij Dior. Ze werkt nog aan een laatste collectie voor ze met pensioen wordt gestuurd. Wanneer haar pad kruist met de 20-jarige Jade uit de Parijse buitenwijken, ziet Ester een kans om haar pensioen nog even uit te stellen.

Op weg naar het atelier van Dior, wordt Esthers tas gestolen door de 20-jarige Jade, die haar dagen verveeld doorbrengt in de buitenwijken van Parijs. Als Jade de inhoud van de tas ziet, krijgt ze spijt en besluit ze de tas terug te brengen. Esther grijpt de kans om haar aanstaande pensioen te vergeten en neemt Jade onder haar vleugels. Ze ziet in Jade een veelbelovend talent en is vastbesloten haar een toekomst te bieden.

Haute Couture is een feelgoodfilm die laat zien dat iedereen, met een beetje hulp, geluk kan vinden. Regisseuse en schrijfster Sylvie Ohayon laat zien dat het niet uitmaakt waar je vandaan komt, zolang je elkaar helpt en kansen biedt.

Hytti Nro 6

De Finse studente Laura ontvlucht de liefde en het leven in Moskou. Ze neemt de trein richting Moermansk en moet tijdens de lange reis haar wagon noodgedwongen delen met de Russische mijnwerker Ljoha met wie ze op het eerste gezicht niks gemeen lijkt te hebben.

Maar terwijl de trein doordendert en de vreemdelingen hun schild langzaam laten zakken, blijken ze elkaar beter te begrijpen dan gedacht. Zo ontstaat er een onverwachte band, die ze een nieuw perspectief op het leven biedt.

Hytti Nro 6 is de tweede film van regisseur Juho Kuosmanen. Zijn debuut The Happiest Day in The Life of Olli Maki werd zeer goed ontvangen op het filmfestival van Cannes en Hytti Nro 6 won er vorig jaar de Grand Prix (de tweede plaats in de hoofdcompetitie). De film was tevens de Finse inzending voor de Oscars.

Houd ook regelmatig de site van Picl in de gaten voor meer nieuwe releases.