View-Master februari 2021

View-Master, niet alleen een retro toy populair in de jaren ’70 en ’80, maar ook een rubriek met home release aankondigingen. Voor Cultzine TOTF is het een rubriek met de laatste aankondigingen en releases op het gebied van Streaming Services, VOD, DVD en Blu-Ray.

Ook in februari komen er weer vele goede releases en premières uit evenals een aantal bioscooppremières.

Gusto Entertainment

Mandibules

Filmdistributeur Gusto Entertainment brengt op 4 februari 2021 de droogkomische film Mandibules uit. Quentin Dupieux, de koning van het absurdisme, regisseerde de film. Mandibules is een wilde surrealistische roadmovie over grote dromen en nog grotere rampen, in gang gezet door een gigantische vlieg. Mandibules ging op het Filmfestival van Venetië in wereldpremière en zal aankomende februari zijn Nederlandse première beleven tijdens IFFR.

Jean-Gab en Manu, beiden niet het grootste licht, vinden in de kofferbak van hun auto een gigantische vlieg. Het duurt niet lang voordat ze op het lumineuze idee komen het beest te trainen, in de hoop er bakken met geld mee te verdienen. Mandibules is de nieuwste film van Quentin Dupieux (Deerskin), koning van het absurdisme.

Mandibules is vanaf 4 februari te zien in de bioscoop.

Mandibules

The Searchers

Summerland

Summerland volgt een vrouw, genaamd Alice, tijdens de Tweede Wereldoorlog. Wanneer ze de zorg krijgt over een geëvacueerde jongen uit Londen, kan ze de afleiding niet gebruiken en wil ze van de verplichting af. De naïviteit en onschuld van de jongen confronteert haar met haar verleden en haar vrouw-zijn.

Om zich te kunnen concentreren op haar werk als schrijfster in het midden van WOII, sluit de jonge ambitieuze Alice (Gemma Arterton) zich op in haar werkkamer op de kliffen van Dover. Afgesloten van de buitenwereld probeert ze wetenschappelijk bewijs te vinden dat mythes en magie niet bestaan. Haar isolement wordt doorbroken wanneer ze de zorg voor de jonge, uit Londen gevluchte Frank (Lucas Bond) op zich moet nemen. Door zijn onschuld en nieuwsgierigheid komen emoties en geheimen uit het verleden naar boven die ze lange tijd heeft proberen te onderdrukken…

Met onder meer Gemma Arterton, Gugu Mbatha-Raw, Penelope Wilton, Siân Phillips en Lucas Bond in de hoofdrollen.

Summerland is vanaf 17 februari verkrijgbaar op Blu-ray en DVD.

Helmut Newton: The Bad and the Beautiful

Helmut Newton: The Bad and the Beautiful vertelt het bijzondere verhaal van één van de meest iconische fotografen van de 20e eeuw. Het onderzoeken van de vrouwelijke vormen werd zijn signatuur en maakte hem onsterfelijk tot op de dag van vandaag.

Helmut Newton: The Bad and the Beautiful vertelt het bijzondere verhaal van één van de meest iconische fotografen van de 20e eeuw. Van zijn kinderjaren in het onbegrensde Berlijn, tot zijn artistieke hoogtijdagen in Frankrijk. Het onderzoeken van de vrouwelijke vormen werd zijn signatuur en maakte hem onsterfelijk tot op de dag van vandaag. Zijn unieke en provocerende portretten, waarin vrouwen altijd de drijvende kracht waren, werpen nog steeds vragen op: zette hij hen neer als krachtige subjecten, of waren zij vooral het geseksualiseerde object van zijn mannelijke blik? Naast de prachtige foto’s van Helmut Newton, wordt de documentaire afgewisseld met intieme interviews van onder andere Grace Jones, Charlotte Rampling, Isabella Rossellini en weduwe June Newton over zijn leven en erfenis aan de fotografie.

Helmut Newton: The Bad and the Beautiful is vanaf 24 februari verkrijgbaar op DVD.

Warner Bros. Home Entertainment

Supergirl – Season 5

In het vijfde seizoen staat Supergirl nog meer veranderingen te wachten. Zo krijgt CatCo Worldwide Media een nieuwe eigenaar plus een nieuwe sterverslaggever. Supergirl ontdekt de waarheid over Lena Luthor, die op haar beurt weer een geheim te weten komt over Kara. Zet je schrap voor 19 spannende afleveringen vol schokkende onthullingen, bedreigingen van gevaarlijke Obsediaanse technologie en bovendien een nieuw kostuum.

Het vijfde seizoen van Supergirl is vanaf 17 februari verkrijgbaar op Blu-ray en DVD.

Batman: Soul of the Dragon

Dit Elseworlds-avontuur speelt zich af in de jaren ’70, wanneer Bruce Wayne samen met drie oudklasgenoten oosterse vechtsporttraining krijgt van een echte sensei. Hun hechte vriendschap wordt flink op de proef gesteld als er een dodelijke dreiging voordoet. Er zit maar één ding op: Batman en de wereldberoemde vechtsporters Richard Dragon, Ben Turner en Lady Shiva moeten het opnemen tegen de monsters uit deze wereld en daarbuiten!

Batman: Soul of the Dragon is vanaf 17 februari verkrijgbaar op Blu-ray en DVD.

Picl

Ook voor de liefhebbers van arthouse zijn er weer nieuwe binnenkomers. Het VOD platform voor de artistieke en arthouse films, Picl, heeft een aantal nieuwe releases in de maand februari.

Passion Simple

Hélène is universitair docent, gescheiden en woont samen met haar zoontje in Parijs. Wanneer ze op een dag de getrouwde Russische diplomaat Alexandre tegen het lijf loopt, besluit ze zich volledig aan hem en haar verlangens over te geven.

Het is het begin van een verslavende affaire, geschetst vanuit het vrouwelijke perspectief. Op zoek naar sprankeltjes van hoop en aandacht van de ongrijpbare Rus, verliest Hélène volledig de controle over haar eigen leven. Ze belandt op het schemergebied tussen slopend verlangen en waanzin en reist zelfs naar Moskou af om enkel en alleen even dezelfde lucht in te kunnen ademen.

Passion Simple is een sensueel psychologisch drama naar de gelijknamige bestseller van Annie Ernaux, met in de hoofdrol Laetitia Dosch (Jeune femme en Mon roi) en balletdanser Sergei Polunin, de in Oekraïne geboren balletdanser, acteur en model over wie eerde de hitdocumentaire Dancer is gemaakt.

Caught in the Net

Drie actrices, drie kinderkamers en 2.458 mannen op zoek naar seks. Caught in the Net schijnt licht op online kindermisbruik door een onthutsend experiment, waarin drie actrices zich voordoen als 12-jarige meisjes.

Hoe gevaarlijk is het internet voor minderjarige meisjes? Deze documentaire probeert daar antwoord op te vinden door drie actrices te volgen, die de opdracht krijgen om zich op verschillende sociale media voor te doen als tienermeisje. In hun nagebouwde kinderkamers chatten en skypen ze met volwassen mannen, die contact met hen hebben gezocht. Maar het blijft niet alleen bij praten, al gauw blijkt dat veel mannen meer willen zien.

Caught in the Net is een huiveringwekkende documentaire waarin de omvang van online seksueel misbruik wordt getoond. De documentaire trok in Tsjechië ruim 550.000 bezoekers en was een hit.

Houd ook regelmatig de site van Picl in de gaten voor meer nieuwe releases.