View-Master december 2021

View-Master, niet alleen een retro toy populair in de jaren ’70 en ’80, maar ook een rubriek met home release aankondigingen. Voor Cultzine TOTF is het een rubriek met de laatste aankondigingen en releases op het gebied van Streaming Services, VOD, DVD en Blu-Ray.

Ook in december komen er weer vele goede releases en premières uit evenals een aantal bioscooppremières.

Gusto Entertainment

Cette Musique Ne Joue Pour Homme

De liefde kan overal toeslaan: in een container in een Noord-Franse havenstad, bij de kassa van een supermarkt, achter de schuifpui van een doorzonwoning, op de planken bij het amateurtoneel of op de dansvloer bij een tienerfeestje. Iedereen kan door de liefde bevangen raken. Ook zware jongens zoals Jeff en zijn sidekicks. Hun territorium wordt bedreigd door een stel jonge honden, maar Jeffs grootste zorg is het winnen van het hart van Roxane, een jonge caissière die hij heimelijk aanbidt. Net als Cyrano stuurt hij haar liefdesgedichten, die zijn handlanger moet bezorgen. Ondertussen valt Jeffs lijfwacht Jacky voor een amateuractrice en dwingen Jésus en Poussin alle tieners in het dorp naar het feestje van Jeffs dochter te komen.

Cette musique no joue pour homme is vanaf 23 december te zien in de bioscoop.

De Son Vivant

Benjamin (Benoît Magimel) is een mislukte acteur die zijn dagen slijt als dramadocent. Als bij hem een ernstige vorm van kanker wordt vastgesteld wil hij dit eerst niet onderkennen, tot grote frustratie van zijn moeder Crystal (Catherine Deneuve). Zij bijt zich, tegen beter weten in, vast in het herstel van haar zoon. Na wat omzwervingen en second opinions melden moeder en zoon zich bij de onorthodoxe kankerkliniek van dokter Eddé; een vriendelijke man die met behulp van muziek, vrolijke stropdassen en een bevlogen verplegingsteam zijn patiënten probeert te verzoenen met het onvermijdelijke. In plaats van te blijven focussen op genezing, als dit er eigenlijk niet meer in zit, worden patiënten begeleid bij het loslaten van het leven, hoe moeilijk dat ook is. Over de periode van een jaar worden Benjamin en Crystal geholpen om, in alle rust, de naderende dood te accepteren en de losse eindjes van het verleden aan elkaar te knopen. Regisseur Emmanuelle Bercot nam als uitgangspunt voor De son vivant de bestaande oncologieafdeling van het Mount Sinai-ziekenhuis in New York, waar dokter Gabriel Sara werkt. Deze ontwapenende arts werd uiteindelijk zelfs gecast om dokter Eddé te spelen.

De Son Vivant is vanaf 9 december te zien in de bioscoop.

MOOOV Film Distribution

What Do We See When We Look At The Sky?

Een toevallige ontmoeting aan de poorten van een school in Kutaisi in Georgië. Lisa en Giorgi komen elkaar tegen en er valt een boek op de grond. Duidelijk verdwaasd regelen ze een date zonder elkaar zelfs maar hun namen te hebben verteld. Het is liefde op het eerste gezicht en als betoverd beginnen de dingen tot leven te komen: de bewakingscamera wordt een boos oog, de regenpijp een orakel, ze sluiten hun ogen en – pong! De geliefden zijn vervloekt, veroordeeld om de volgende dag heel anders wakker te worden. Maar het is juist dit bovennatuurlijke obstakel van hun ontmoeting dat hun toegangsbewijs wordt tot een wereld die volledig wordt geregeerd door de magie van het alledaagse. 

Net als in zijn vorige film Let the Summer Never Come Again, is het de poëzie van de doelloosheid die Alexandre Koberidze in staat stelt om in de bioscoop alles zichtbaar en voelbaar te maken van hetgeen we zelden waarnemen in de realiteit van ons dagelijks leven. De sprookjesachtige beelden doen denken aan de ontspannen alledaagse schoonheid van de nonchalante sensualiteit van de jeugd en de zomer.

What Do We See When We Look At The Sky is vanaf 16 december te zien in de bioscoop.

What Do We See When We Look At The Sky?

Warner Bros. Home Entertainment

The Suicide Squad

Welkom in de hel, oftewel Belle Reve, de gevangenis met het hoogste sterftecijfer van de Verenigde Staten. Hier zitten superschurken die tot alles bereid zijn om eruit te mogen, zelfs lid worden van de supergeheime, superschimmige Task Force X. En wat is de opdracht van vandaag? Verzamel schurken, zoals o.a. Bloodsport, Peacemaker, Captain Boomerang, Ratcatcher 2, Savant, King Shark, Blackguard, Javelin en Harley Quinn. Bewapen ze tot de tanden en drop ze (letterlijk) op het afgelegen eiland Corto Maltese waar het wemelt van de vijanden.

The Suicide Squad is vanaf 1 december beschikbaar op EST en VOD via Pathé Thuis, Ziggo, KPN, Amazon Prime Video, Google Play, YouTube, Microsoft Xbox & Rakuten TV en eveneens verkrijgbaar 4K Ultra HD, Blu-ray en DVD.

Pennyworth – Season 2

Engeland is in de greep van een burgeroorlog tussen de neofascistische Raven Union, onder leiding van Lord Harwood (Jason Flemyng). Met zijn SAS-maten “Bazza” (Hainsley Lloyd Bennet) en “Dave Boy” (Ryan Fletcher) – zoekt Alfred Pennyworth (Jack Bannon) een uitweg… voordat Londen en zijn thuisland zichzelf in de as leggen.

Het tweede seizoen van Pennyworth is vanaf 1 december verkrijgbaar op DVD en als boxset.

Young Sheldon – Season 3

Seizoen drie volgt Sheldon terwijl hij het geduld van zijn familie, zijn analytische theorieën en zijn gelimiteerde kennis van de echte wereld op de proef stelt. Je wilt geen nanoseconde missen van de hartverwarmende jeugd van dit wonderkind, of hij nu de wetenschap terzijde legt voor zijn Hobbit-obsessie of zijn eerste bezoek brengt aan de campus van Caltech.

Het derde seizoen van Young Sheldon is evenals de boxset van seizoen 1 t/m 3 vanaf 1 december verkrijgbaar op DVD.

The Many Saints Of Newark

De jonge Anthony Soprano groeit op in een van de meest turbulente tijden van Newark waar gangsters uit allerlei hoeken van de stad het beginnen op te nemen tegen de almachtige DiMeo misdaad familie. Zijn favoriete oom Dickie Moltisanti houdt zich bezig met deze dreigende ontwikkelingen, wiens invloeden op zijn neefje de vatbare tiener helpen zich te ontplooien tot de almachtige maffiabaas Tony Soprano.

The Many Saints Of Newark is vanaf 13 december verkrijgbaar op PVOD en PEST.

Reminiscence

Nick Bannister (Hugh Jackman) is een geheugendetective. Hij leidt zijn zijn cliënten door het duistere, verleidelijke verleden en geeft ze de toegang tot verloren herinneringen. Zijn leven aan de rand van de gezonken kunst van Miami verandert voorgoed door Mae (Ferguson), een nieuwe cliënt. Maar in het verleden duiken kan een gevaarlijke obsessie worden. Als Bannister probeert te achterhalen hoe Mae is verdwenen. Stuit hij op een gewelddadig complot dat hem uiteindelijk confronteert met de vraag: “Hoe ver ga je voor een geliefde?”

Reminiscence is vanaf 22 december beschikbaar op EST en VOD via Pathé Thuis, Ziggo, KPN, Amazon Prime Video, Google Play, YouTube, Microsoft Xbox & Rakuten TV en eveneens verkrijgbaar 4K Ultra HD, Blu-ray en DVD.

Universal Pictures

Sing 2

In Sing 2 bereiden koala Buster Moon en zijn talentvolle groep dierenartiesten het meest extravagante optreden ooit voor in een wereldstad volop entertainment, glitter en glamour. Er is alleen een probleem: ze moeten ’s werelds grootste rockster ervan overtuigen om mee te doen aan dit spektakel.

Sing 2 is vanaf 8 december te zien in de bioscoop.

Spider-Man: No Way Home

Voor de allereerste keer in de geschiedenis van de Spider-Man-films is onze vriendelijke superheld ontmaskerd en kan hij zijn normale leven niet langer gescheiden houden van zijn gevaarlijke leven als superheld. Als hij Doctor Strange om hulp vraagt, staat er meer op het spel dan ooit tevoren. Dit dwingt hem onder ogen te zien wat het nu echt betekent om Spider-Man te zijn.

Spider-Man: No Way Home is vanaf 16 december te zien in de bioscoop.

Universal Pictures Home Entertainment

Spirit Untamed

Spirit Untamed is een groots avontuur over Lucky Prescott, een eigenzinnig meisje dat op zoek is naar een plek waar ze zich thuis voelt en bevriend raakt met een wild paard genaamd Mustang. Deze nieuwe animatiefilm is het volgende hoofdstuk in het populaire verhaal van DreamWorks Animation.

Spirit Ongetemd is vanaf 1 december verkrijgbaar op Blu-ray en DVD.

Lansky

David Stone (Sam Worthington), een gerenommeerde schrijver met wat tegenslag, krijgt de kans van zijn leven als hij een onverwacht telefoontje krijgt van Meyer Lansky (Harvey Keitel). Al decennia proberen de autoriteiten Lansky’s vermeende negencijferige fortuin te vinden en dit is hun laatste kans om de ouder wordende gangster te vangen voor hij sterft. Met de FBI op de hielen onthult de Godfather van de georganiseerde misdaad de onvertelde waarheid over zijn leven als de beruchte baas van Murder Inc. en het National Crime Syndicate.

Lanksy is vanaf 1 december verkrijgbaar op Blu-ray en DVD.

Old

Een gezin ontdekt tijdens hun tropische vakantie dat het afgelegen strand waar ze zich bevinden ervoor zorgt dat ze op mysterieuze wijze snel verouderen… ineens duurt hun hele leven nog maar één enkele dag. Van visionair filmmaker M. Night Shyamalan (Split).

Old is vanaf 1 december verkrijgbaar op Blu-ray en DVD.

Boss Baby 2

Ted Templeton mag nu dan wel de grote poenpakker zijn, maar hij flitst terug naar zijn verleden als Boss Baby wanneer hij en zijn broer Tim hun oude rivaliteit hervatten en een schokkende ontdekking doen! Tims dochtertje Tina heeft oom Teds baan als undercover BabyCorp-agent geërfd. Om het snode plan te dwarsbomen dat baby’s in snotneuzen verandert, heeft ze de hulp van beide broers nodig! Ted en Tim worden weer kinderen en ervaren de ware kracht van familie in dit totaal van de pot gerukte avontuur!

Boss Baby 2 is vanaf 1 december verkrijgbaar op Blu-ray en DVD.

Purge 5: The Forever Purge

Eén nacht is niet genoeg… De leden van een ondergrondse beweging zijn niet langer tevreden met maar één nacht per jaar waarin alle misdaden zijn toegestaan. Ze plegen een coup en zorgen voor oneindige chaos en slachtpartijen. Niemand is meer veilig. Op de ochtend na The Purge valt een gemaskerde bende de familie Tucker en hun werknemers aan. Ze worden gedwongen om samen te werken en terug te vechten terwijl het land in chaos verkeert en de Verenigde Staten uit elkaar begint te vallen.

Purge 5: The Forever Purge is vanaf 8 december verkrijgbaar op Blu-ray en DVD.

Sony Pictures Home Entertainment

Joe Bell

Joe Bell woont met zijn gezin in de staat Oregon. Het vredige bestaan van de Bells stopt abrupt wanneer hun zoon Jadin na zelfdoding komt te overlijden. Joe besluit ter ere van zijn zoon een reis door de Verenigde Staten te maken. Met zijn reis wil hij aandacht vragen voor de zware gevolgen van pestgedrag.

Joe Bell is vanaf 6 december on demand of te huren.

Show Me The Father

Iedereen heeft een unieke historie met betrekking tot hun vader. Of het nu positief of pijnlijk is, het is altijd persoonlijk en kan een diepgaande invloed hebben op de kern van onze identiteit en de kant die ons leven opgaat. Show Me The Father van Kendrick Brothers is de eerste documentaire van de makers van War Room, Overcomer, Fireproof en Courageous. Met een verscheidenheid aan verbazingwekkende, waargebeurde verhalen, neemt deze boeiende film publiek van alle leeftijden mee op een inspirerende en emotionele filmische reis. Show Me The Father biedt een verfrissende kijk op de rol van vaders in de huidige samenleving en nodigt je uit om vanuit een ander perspectief na te denken over hoe je je aardse vader ziet en wat je persoonlijke relatie met God is.

Show Me The Father is vanaf 6 december digitaal te koop en on demand / te huren.

Here Today

De ervaren komedieschrijver Charlie Burnz (Billy Crystal) sluit een onwaarschijnlijke maar hilarische en ontroerende vriendschap met de New Yorkse barzangeres Emma Payge (Tiffany Haddish). Emma wint onverwacht een lunch met de komedie-legende, en hun vriendschap begint extreem moeilijk (denk aan een zeevruchtenallergie, een ziekenhuisbezoek en een epi-pen). Het duurt niet lang of de een vindt in de ander een zielsverwant, die een diepe band smeedt waardoor de generatiekloof verdwijnt en zij de betekenis van vriendschap, liefde en vertrouwen opnieuw definiëren.

Here Today is vanaf 6 december digitaal te koop en on demand / te huren.

Depeche Mode: 101

Depeche Mode bereidt zich voor op het 101e en laatste concert van zijn enorme Music for the Masses-wereldtournee in het Rose Bowl-stadion in Pasadena, Californië, terwijl een groep fans die een prijsvraag gewonnen hebben met een bus dwars door Amerika naar het concert reist. De baanbrekende ‘Depeche Mode: 101‘-film van DA Pennebaker is minutieus geremasterd uit origineel materiaal en is nu beschikbaar in nieuwe HD- en 4k-edities.

Depeche Mode: 101 is vanaf 14 december digitaal te koop en on demand / te huren.

The Mitchells vs. The Machines

Katie Mitchell droomt van een carrière in de filmwereld en kan haar geluk niet op wanneer ze aangenomen wordt op de filmacademie. Haar vader Rick vindt dit echter de ultieme kans om Katie samen met het hele gezin naar de school te brengen. Hierdoor vergezellen ook moeder Linda, Katie’s broertje Aaron en hond Monchi vader en dochter. Hun reis wordt verstoord wanneer alle technische apparaten wereldwijd uitvallen.

The Mitchells vs. The Machines is vanaf 14 december digitaal te koop en on demand / te huren.

Escape Room Tournament Of Champions

Zes mensen zitten, tegen hun zin in, opgesloten in een nieuwe reeks van escape rooms. Langzaam maar zeker moet het groepje erachter zien te komen wat ze met elkaar gemeen hebben. Ze komen er gaandeweg achter dat ze allemaal al eens aan het spel hebben deelgenomen.

Escape Room Tournament Of Champions is vanaf 9 december digitaal te koop en vanaf 20 deccember on demand of te huren.

Picl

Ook voor de liefhebbers van arthouse zijn er weer nieuwe binnenkomers. Het VOD platform voor de artistieke en arthouse films, Picl, heeft een aantal nieuwe releases in de maand december.

Spencer

Het huwelijk van Prinses Diana en Prins Charles is al lang bekoeld. Ondanks geruchten over affaires en een echtscheiding gaan de kerstfestiviteiten door op het landgoed van de koningin in Sandringham. Er wordt gegeten, gedronken en gejaagd. Diana kent het spel.

Spencer speelt zich af tijdens deze cruciale kerstdagen in de vroege jaren 90 waarin prinses Diana besluit dat haar liefdeloze huwelijk met prins Charles niet werkt. Ze zal moeten afwijken van het pad dat voor haar was uitgestippeld als toekomstige koningin. Spencer is een verbeelding van wat er gebeurd zou kunnen zijn tijdens die paar noodlottige dagen.

De regie is in handen van de veelbekroonde regisseur Pablo Larraín. Eerder maakte hij onder meer Jackie, die werd genomineerd voor drie Oscars. Steven Knight (Peaky Blinders en Locke) verzorgde het script. Met in de hoofdrollen een fenomenale Kristen Stewart, Sean Harris, Sally Hawkins en Timothy Spall.

The Father

Anne zoekt opnieuw een verzorgster voor haar dementerende vader Anthony, die steeds weer alle hulp afwijst. Ze wil zeker zijn dat er goed voor hem gezorgd wordt wanneer zij er niet is.

Voor Anthony is niet meer duidelijk wat echt is en wat zich in zijn hoofd afspeelt. We beleven het verhaal door zijn ogen en voelen zijn verwarring. Zijn vertrouwde omgeving blijkt niet meer zo vertrouwd.

De briljante vertolking van Anthony Hopkins (The Silence of the LambsThe Two Popes) laat je geen moment los. Olivia Colman (The CrownThe Favourite) als zijn dochter Anne, maakt zowel haar onmacht als haar liefde tastbaar.

Hopkins verbluffende acteerprestatie leverde hem zijn tweede Oscar voor Beste Acteur op. Regisseur Florian Zeller won de Oscar voor Beste Bewerkte Scenario. Hij verfilmde zelf zijn gelauwerde toneelstuk dat, onder andere, op het West End en Broadway te zien was.

Un Monde

Nora wil niets liever dan vrienden maken op haar nieuwe basisschool. Maar op het schoolplein ziet ze dat haar grote broer Abel wordt lastiggevallen.

Als ze hem wil helpen gaat het van kwaad tot erger. Terwijl haar vader wil dat ze spreekt, wil haar broer dat ze zwijgt, waardoor Nora voor een verscheurende keuze komt te staan.

Un Monde is een meeslepende film van Belgische regisseur Laura Wandel. De film werd in Cannes onderscheiden met de prijs van de internationale filmkritiek en staat op de Shortlist International Feature voor de Oscars.

Frida, Viva La Vida

Frida Kahlo (1907-1954), de Mexicaanse kunstenares wist als geen ander haar eigen, schrijnende levensverhaal te vangen in kleurrijke zelfportretten. Na haar dood werd Frida een icoon die honderdduizenden bezoekers trekt naar exposities over de hele wereld. 

Maar wie was Frida in het echte leven? En hoe kunnen haar schilderijen zoveel energie en levenslust uitstralen, zelfs als ze pijn en lijden afbeelden? De documentaire Frida – Viva La Vida verbeeldt in zes hoofdstukken een reis op zoek naar Frida, midden in het hart van Mexico. Exclusieve interviews, historische documenten, reconstructies en werk van Frida wisselen elkaar af.

Houd ook regelmatig de site van Picl in de gaten voor meer nieuwe releases.