View-Master December 2019

View-Master, niet alleen een retro toy populair in de jaren ’70 en ’80, maar ook een rubriek met home release aankondigingen. Voor Cultzine TOTF is het een rubriek met de laatste aankondigingen en releases op het gebied van Streaming Services, VOD, DVD en Blu-Ray.

Warner Bros. Home Entertainment

Speciaal voor de feestdagen komt Warner Bros. Home Entertainment met re-releases van series en films in nieuwe box-sets.

Haast iedereen is wel bekend met één van de meest beroemde sit-coms ooit: Friends. Speciaal voor de 25th anniversary heeft Warner Bros. Home Entertainment een speciale box-set uitgegeven met de complete serie met alle 10 seizoenen.

Ook de immens populaire serie Game of Thrones  komt met 3 nieuwe box-sets. Net als verschillende andere series als The 100, True Detective, Westworld en Entourage.

Warner Bros. Home Entertainment komt ook met verschillende films en collecties. Geniet bijvoorbeeld van 9 films van Stanley Kubrick, of van de films van Clint Eastwood. Misschien is de Matrix Trilogy meer iets in jouw straatje. Ook de succesvolle Creed films zijn als box-set uitgegeven.

Ook de Harry Potter-fans kunnen genieten van alle 8 films in één box-set, en misschien zijn dan de beide Fantastic Beasts-films ook interessant.

Voor de fans van Batman is er ook wat wils. Zowel de Dark Knight Trilogy als de oudere Batman films zijn verkrijgbaar als box-set.

Supernatural Season 14

De spannende reis van de gebroeders Winchester zet door wanneer Supernatural zijn veertiende seizoen ingaat. Sam en Dean namen het eerder al op tegen monsters, demonen, de hemel en de hel. Maar in seizoen dertien stuitten de Winchesters op een angstaanjagend alternatief universum: een apocalyptische wereld waarin zij nooit zijn geboren. Onderwijl trainden ze Jack, zoon van Lucifer, en probeerden ze hun moeder, Mary Winchester, te redden. De eindstrijd met Lucifer en de aartsengel Michael veranderde de levens van de Winchesters voorgoed… en leidde zelfs tot een nog grotere bedreiging voor Sam en Dean. Nu zijn de jongens terug en ze zetten alles op het spel voor hun geliefden in twintig bloedstollende nieuwe avonturen, inclusief een historische 300e aflevering met een Winchester-familiereünie die je nooit meer zult vergeten.

Manifest Season 1

Manifest vertelt over een emotionele en onverwachte reis in een wereld van hoop en lotsbestemming. Toen Montego Air Flight 828 veilig landde na een turbulente maar routinematige vlucht, haalden de bemanning en passagiers opgelucht adem. Eenmaal op de grond aangekomen, blijkt alles echter veranderd te zijn: in de tijdspanne van die paar uur vliegen is de wereld vijf jaar ouder geworden. De vrienden, families en collega’s van de mensen aan boord van het vliegtuig hebben na vijf jaar rouwen hun hoop opgegeven en zijn verder gegaan met hun leven. 

Nu, geconfronteerd met het onmogelijke, krijgen ze allemaal een tweede kans. Maar naarmate hun nieuwe realiteit duidelijk wordt, ontvouwt zich een dieper mysterie. Een aantal van de teruggekeerde passagiers realiseren zich al snel dat ze misschien bedoeld zijn voor iets groters dan ze ooit voor mogelijk hielden.

PICL

Ook voor de liefhebbers van arthouse zijn er weer nieuwe binnenkomers. Het VOD platform voor de artistieke en arthouse films, Picl, heeft een aantal nieuwe releases in de maand december.

De Grote Boze Vos

Op en rond een boerderij op het platteland spelen zich drie hilarische verhalen af, die de dieren voor grote uitdagingen stelt.

Zo verschijnt er een vleugellamme ooievaar op het erf en komen een eend en een konijn een baby afleveren. De listige vos lust wel een eitje, maar moet hij ook de kuikens grootbrengen? En wie bezorgt de dieren met kerst een cadeautje?

De Grote Boze Vos is de nieuwe film van Benjamin Renner, die voor zijn vorige film Ernest en Célestine een Oscar-nominatie ontving en in de prijzen viel op Cinekid.

J’ai Perdu Mon Corps

In deze animatiefilm volgen we de afgehakte hand van Nafouel die op zoek is naar zijn lichaam.

Terwijl de hand zich een weg door de stad baant, en allerhande obstakels moet overwinnen, haalt hij herinneringen op aan het leven met Nafouel met als hoogtepunt de wonderbaarlijke ontmoeting met zijn grote liefde Gabrielle.

Het prijswinnende J’ai perdu mon corps is een liefdesverhaal naar het boek Happy Hand van Guillaume Laurant, vaste co-scenarist van Jean-Pierre Jeunet (Le Fabuleux Destin d’Amèlie Poulain).

Samen

Hoe zou je reageren als je te horen krijgt dat je ongeneeslijk ziek bent? Als filmproducent Kees Rijninks, de echtgenoot van filmmaker Carmen Cobos, gediagnosticeerd wordt met de ziekte van Parkinson, stort hun wereld in.

Na maanden van verdriet, woede en ontkenning proberen zij nu de balans in hun leven terug te vinden. In Samen volgen zij een jaar lang een groep ongeneeslijk zieke patiënten, hun partners en hun neuroloog. Ze gaan op zoek naar het antwoord op de vraag hoe mensen omgaan met de wetenschap dat ze langzaam zullen wegkwijnen en nooit meer beter zullen worden. Vinden zij de veerkracht om, onder soms hopeloze omstandigheden, hun leven op een positieve manier betekenis te blijven geven?

King Of The Cruise

Een rijke en extravagante Schotse Baron brengt zijn tijd door op luxe cruise schepen, omgeven door romantische koppels, welgestelde families, hard werkend personeel en gepensioneerde ouderen.

King of the Cruise volgt Baron Ronald Busch Reisinger van Inneryne op een van zijn vele decadente vakantie cruises. De Baron is op het eerste gezicht een bombastische man. Hij schept op over zijn status en extravagante levensverhalen, terwijl hij met zijn schotse kilt en koninklijke cape over het dek paradeert. Gaandeweg onderzoekt de documentaire iets groters; een menselijk verlangen naar erkenning en validatie.

Intieme Belichting

Bambas is cum laude afgestudeerd aan het conservatorium. Toch heeft hij geen carrière gemaakt en is in een kleine provincieplaats blijven hangen.

Hij staat aan het hoofd van de muziekschool en begeleidt in zijn vrije tijd het plaatselijke amateur orkest. Bambas heeft in deze eenvoudige levenswijze een zekere rust en tevredenheid gevonden. Deze worden echter verstoord door de komst van zijn oude vriend en studiegenoot Peter en diens vriendin Stepa. Peter zal meewerken aan een uitvoering van Bambas’ orkest. Hij is beroepscellist in Praag. Bambas en Petr blikken terug op hun leven tot dan toe.

Houd ook regelmatig de site van Picl in de gaten voor meer nieuwe releases.