View-Master augustus 2022

View-Master, niet alleen een retro toy populair in de jaren ’70 en ’80, maar ook een rubriek met home release aankondigingen. Voor Cultzine TOTF is het een rubriek met de laatste aankondigingen en releases op het gebied van Streaming Services, VOD, DVD en Blu-Ray.

Ook in augustus komen er weer vele goede releases en premières uit evenals een aantal bioscooppremières.

Gusto Entertainment

White Berry

Filmdistributeur Gusto Entertainment brengt op 4 augustus White Berry uit in de filmtheaters, het speelfilmdebuut van Sia Hermanides, die eerder al tv-series als Voetbalmeisjes, Papadag en Ninja Nanny regisseerde. De film is gedeeltelijk gebaseerd op de eigen ervaringen van hoofdrolspeelster Latifa Mwazi, die de Nederlands-Afrikaanse Grace (17), een meisje met albinisme, speelt. Met haar witte huid en slechte zicht voelt zij zich een buitenstaander. Hoever is ze bereid te gaan om bij de groep te horen?

Grace (17) is als vijfjarig meisje met haar moeder en oudere broer uit Burundi gevlucht naar Rotterdam. Grace heeft albinisme, en albino hunters maakten in Burundi jacht op haar pigmentloze huid. Nu ze in haar examenjaar zit, moet ze alles op alles zetten om aan de verwachtingen van haar familie te voldoen. Wanneer ze Kya en haar vriendinnen ontmoet, opent zich een nieuwe wereld. In Kya en haar entourage ziet Grace de belichaming van haar Afrikaanse identiteit, maar meer nog van de persoon die Grace zou willen zijn; krachtig, zelfverzekerd en trots. Ze zet alles op alles om onderdeel te worden van de groep. Maar hoe doe je dat, als je zelfbeeld door jarenlange uitsluiting zo negatief is geworden?

White Berry is gedeeltelijk gebaseerd op de eigen ervaringen van hoofdrolspeelster Latifa Mwazi.

White Berry is vanaf 3 augustus te zien in Filmtheaters

Coupez

Coupez! (Final Cut) is een lofzang op het genre van de horrorfilm en de kunst van het filmmaken. De film, van Oscarwinnend schrijver-regisseur Michel Hazanavicius (The Artist, OSS 117), was de openingsfilm van het afgelopen filmfestival van Cannes. Een vernieuwende en grappige ode aan de cinema, waar het plezier in het maken vanaf spat. Vanaf 18 augustus is Coupez! in de bioscoop te zien via Gusto Entertainment.

 In een verlaten gebouw lopen de opnamen van een low-budget zombie-horrorfilm volledig uit de hand. De cast en crew hebben al heel wat te stellen met hun driftige regisseur (Romain Duris), maar wanneer blijkt dat hij een eeuwenoude zombievloek heeft ontketend om de film meer authenticiteit te geven is de waanzin compleet: in een chaotische one-shot waarin lichaamsdelen en bloedspetters rondvliegen moeten ze zombies én hun agressieve regisseur van zich afslaan in afwachting van de verlossende final cut. Maar is dat het hele verhaal?

Coupez! is vanaf 18 augustus te zien in de bioscoop

Warner Bros. Home Entertainment

Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore

Professor Albus Dumbledore (Jude Law) weet dat de duistere tovenaar Gellert Grindelwald (Mads Mikkelsen) de macht over de tovenaarswereld wil overnemen. In zijn eentje kan hij hem niet tegenhouden, dus schakelt hij de hulp in van magiezoöloog Newt Scamander (Eddie Redmayne). Die gaat samen met een team van tovenaars, heksen en een dappere Dreuzzel-bakker een gevaarlijke missie aan waarbij ze oude en nieuwe fabeldieren tegenkomen en tegenover Grindelwalds groeiende leger van volgers komen te staan. Maar hoelang kan Dumbledore zich afzijdig houden als er zo veel op het spel staat?

Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore is vanaf 24 augustus verkrijgbaar op 4k UHD, Bu-ray en DVD. Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore is tevens digitaal verkrigbaar via Amazon Prime Video, Apple TV, Google Play, Microsoft Xbox, Rakuten TV, Pathé Thuis & Ziggo.

Elvis

Ontdek het leven van Elvis Presley, gezien vanuit het perspectief van zijn gecompliceerde relatie met zijn mysterieuze manager colonel Tom Parker. Het verhaal beschrijft de meer dan 20 jaar beslaande complexe dynamiek tussen Presley en Parker, van Presley’s doorbraak tot aan zijn status als ngekende superster, tegen de achtergrond van het veranderende culturele landschap en het verlies van onschuld in Amerika. Centraal in die reis staat één van de belangrijkste en invloedrijkste mensen in het leven van Elvis: Priscilla Presley.

Elvis is vanaf 8 augustus verkrigbaar via Amazon Prime Video, Apple TV, Google Play, Microsoft Xbox, Rakuten TV, Pathé Thuis & Ziggo.

Sony Pictures Home Entertainment

Vivo

Een unieke kinkajou, ook bekend als een ‘honingbeer’ uit het regenwoud, brengt zijn dagen samen met zijn baasje Andrés door als muzikant op een levendig plein in Havana. Ze spreken weliswaar niet dezelfde taal, maar Vivo en Andrés vormen het perfecte duo vanwege hun gedeelde liefde voor muziek. Als het noodlot echter toeslaat vlak nadat Andrés een brief ontvangt van zijn grote liefde Marta Sandoval, die hem uitnodigt voor een van haar optredens in Miami, moet Vivo van zijn baasje een liefdesbrief in de vorm van een lied overbrengen naar Marta.

Vivo is vanaf 9 augustus digitaal verkrijgbaar.

Who We Are: A Chronicle of Racism in America

Door het verweven van lezingen, persoonlijke anekdotes, interviews en schokkende onthullingen, tekent advocaat Jeffery Robinson een grimmige tijdlijn van anti-zwart racisme in de Verenigde Staten, van slavernij tot de moderne mythe van een post-raciaal Amerika. Jeffery Robinson benadert burgerrechten en systemisch racisme niet alleen vanuit zijn persoonlijke positie als Afro-Amerikaan, maar ook met een grondige kennis van de juridische geschiedenis van de Verenigde Staten dankzij zijn werk voor de American Civil Liberties Union.

Who We Are: A Chronicle Of Racism in America verscheen voor het eerst op het 2021 SXSW Film Festival en won de ‘Documentary Spotlight Audience Award’.

Who We Are: A Chronicle Of Racism in America is digitaal verkrijgbaar vanaf 22 augustus.

Sniper: Rogue Mission

Wanneer blijkt dat een corrupte FBI-agent bij een bende betrokken is die in seksslavinnen handelt, gaat sluipschutter en CIA-groentje Brandon Beckett (Chad Michael Collins) undercover, samen met zijn voormalige bondgenoten – de Binnenlandse Veiligheidsdienstagent Zero (Ryan Robbins van Riverdale) en huurmoordenaar Lady Death (Sayaka Akimoto) – om de corrupte agent te ontmaskeren en de criminele organisatie in te rekenen. Josh Brener (Silicon Valley) en Dennis Haysbert (24) spelen samen in deze heftige, ruige actiethriller.

Sniper: Rogue Mission is vanaf 26 augustus digitaal verkrijgbaar.

Infinite Storm

Bergbeklimmer Pam Bales raakt verstrikt in een sneeuwstorm als ze Mount Washington trotseert. Tijdens het noodweer, als Pam weer terug naar beneden gaat, ontmoet ze een gestrande vreemdeling. Ze besluit zowel zichzelf als de desbetreffende vreemdeling van de berg te krijgen voordat de avond valt. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Infinite Storm is vanaf 8 augustus digitaal verkrijgbaar.