View-Master augustus 2020

View-Master, niet alleen een retro toy populair in de jaren ’70 en ’80, maar ook een rubriek met home release aankondigingen. Voor Cultzine TOTF is het een rubriek met de laatste aankondigingen en releases op het gebied van Streaming Services, VOD, DVD en Blu-Ray.

Ook in augustus komen er weer vele goede releases en premières uit.

Sony Pictures Home Entertainment

Columbia Classic UHD Pack

Sony Pictures Home Entertainment lanceert met trots zes van de meest geprezen en geliefde films uit de Columbia Collectie voor het eerst op 4K Ultra HD.

Deze ultieme & exclusieve set bevat zes iconische favorieten:

  • Mr Smith Goes To Washington
  • Lawrence of Arabia
  • Dr Strangelove or: How How I Learned To Stop Worrying And Love The Bomb
  • Gandhi
  • A League Of Their Own
  • Jerry Maguire

Elke film is gerestaureerd in 4K-resolutie met High Dynamic Range. Inclusief een 80 pagina’s tellend hardcover boek met uitleg over The Making Of en een essay van de veelgeprezen filmhistoricus Julie Kirgo.

Daarnaast bevat de set ook een exclusieve schijf met fragmenten uit de 50e verjaardagsspecial van Columbia Pictures, die oorspronkelijk in 1975 werden uitgezonden en nooit officieel beschikbaar zijn geweest. Deze fragmenten bevatten zeldzame on-camera beelden van grootheden als Frank Capra, Phil Silvers en Orson Welles. Deze exclusieve disc bevat ook de vintage behind-the-scenes documentaire “Mr Attenborough and Mr Gandhi”, die gefilmd werd op de set van Gandhi en waarin interviews met de cast en crew zijn opgenomen.

De Columbia Classic UHD Pack is vanaf 12 augustus beschikbaar op 4K Ultra HD

Columbia Classics

The Blacklist Seizoen 7

Raymond “Red” Reddington (James Spader) is ontvoerd door Katarina Rostova (Lotte Verbeek) en weet niet of hij iemand kan vertrouwen in zijn vijandige omgeving, en zo ja wie. Red wordt omringd door oude vijanden en nieuwe bondgenoten en moet de gevaarlijkste misdadiger op de Blacklist – die alles op alles zet om achter de geheimen van Red te komen – één stap voor zien te blijven. Katarina weet zich op te dringen aan Elizabeth Keen (Megan Boone), die eindelijk herenigd is met haar dochter Agnes. Katarina’s aanwezigheid brengt Liz in gevaar en verandert haar relatie met Red voorgoed.

Het zevende seizoen van The Blacklist is vanaf 12 augustus verkrijgbaar op DVD en Blu-ray.

The Good Doctor Seizoen 3

Dr Shaun Murphy (Freddie Highmore), een jonge chirurg met autisme en savantsyndroom blijft zijn uitzondelijke medische gaven inzetten op de afdeling Chirurgie van het St. Bonaventure ziekenhuis. Shaun gaat hechte vriendschappen aan en werkt harder dan ooit. Hij gaat daten en probeert via zijn omgeving en zijn relaties aan zijn collega’s te bewijzen dat hij levens kan redden als chirurg.

Het derde seizoen van The Good Doctor is vanaf 12 augustus verkrijgbaar op DVD.

Universal Pictures Home Entertainment

Spartacus

Spartacus is het legendarische verhaal van de moedige gladiator Spartacus (Kirk Douglas) die een triomfantelijke Romeinse slavenopstand leidde.

Het genre definiërende epos van regisseur Stanley Kubrick is een waargebeurd relaas van de eeuwige strijd van de mens voor zijn vrijheid. Een ontroerend drama over liefde en toewijding, waarin geschiedenis en spektakel hand in hand gaan. Voor het eerst op 4K Ultra HD.

Spartacus is vanaf 26 augustus verkrijgbaar op 4K Ultra HD

Will & Grace The Final Season

Het kwartet komt voor de laatste keer samen, met martini in de hand! Will, Grace, Jack en Karen gaan hun laatste, maar zeker niet minder spectaculaire, avonturen aan in New York City. Maak je voor een laatste keer klaar voor ongekende humor en grote verrassingen!

Het laatste seizoen van Will & Grace is vanaf 26 augustus verkrijgbaar op DVD.

Paw Patrol: Ready Race Rescue

Het is tijd voor de Avonturenbaai 500 en de legendarische raceheld De Whoesh kan niet meedoen! De pups snellen in actie om Marshall te helpen als hij achter het stuur moet kruipen om te racen voor de beker in deze nieuwe PAW Patrol film.

Paw Patrol: Ready Race Rescue is vanaf 26 augustus verkrijgbaar op DVD.

Avatar The Last Airbender

Dompel je opnieuw onder in het verhaal van Avatar The Last Airbender, terwijl Aang en zijn vrienden proberen met elementaire magie de Vuurheer te verslaan en zo de door oorlog verscheurde wereld te redden. Herleef het volledige avontuur nu in full-HD kwaliteit op Blu-ray™

Water, Aarde, Vuur, Lucht. Vier volken. Eén wereld die wordt verscheurd door oorlog. Vier het tienjarige jubileum van het epische verhaal Avatar: The Last Airbender met deze complete Blu-ray™ collectie met exclusieve character art uit ieder boek. Ontdek opnieuw het verhaal van de jonge Luchtmeester Aang: van de beheersing van de vier elementen tot de laatste confrontatie met de Vuurnatie. Volg je lot en herbeleef alle spectaculaire avonturen!

De complete collectie van Avatar The Last Airbender is vanaf 26 augustus verkrijgbaar op Blu-ray

Tom Clancy’s Jack Ryan Seizoen 2

In het tweede seizoen van Tom Clancy’s: Jack Ryan volgen we Jack Ryan (John Krasinski) naar Zuid-Amerika, waar hij een verdacht pakket moet onderzoeken. Dit onderzoek dreigt echter een samenzwering te ontrafelen die verder reikt dan alleen de Venezolaanse jungle.

Wanneer er een verdacht pakket ontdekt wordt in de jungle van Venezuela, wordt CIA-officier Jack Ryan – gespeeld door John Krasinski (A Quiet Place) – ingeschakeld. In Zuid-Amerika sluit hij zich aan bij zijn oude baas James Greer (Wendell Pierce, The Wire) en Mike November (Michael Kelly, House of Cards). Wanneer Jack op het punt staat om een samenzweringscomplot te ontrafelen, slaat de president van Venezuela terug met een tegenaanval die op Jack persoonlijk gemunt is. Dit sleept Jack en zijn collega’s mee naar een wereldwijde missie die zich afspeelt in de Verenigde Staten, Groot Brittannië, Rusland en Venezuela. Samen staan zij voor de onmogelijke opgave om de snode plannen van de president te voorkomen en stabiliteit terug te brengen in een land dat op het randje van de afgrond staat.

Het tweede seizoen van Tom Clancy’s Jack Ryan is vanaf 26 augustus verkrijgbaar op DVD en Blu-ray.

Warner Bros. Home Entertainment

Watchmen

De wereld op zijn kop: superhelden en gemaskerde vigilantes worden niet langer als helden aanzien. Ze zijn opgejaagd wild en worden vogelvrij verklaard. Dat is het uitgangspunt van Watchmen, HBO’s nieuwste creatie en één van de meest van de meest spraakmakende series van de afgelopen jaren.

Deze superheldenreeks die er eigenlijk geen is, werd gecreëerd door Damon Lindelof (Lost, The Leftovers) en bouwt verder op de gelijknamige graphic novel van DC Comics. Watchmen wisselt sci-fi af met drame en kaart op een confronterende wijze actuele thema’s uit onze maatschappij aan.

In de cast vinden we tot slot bekende namen als Regina King, Yahya Abdul-Mateen II, Jeremy Irons, Don Johnson en vele anderen terug.

Watchmen is vanaf 19 augustus beschikbaar op Blu-ray en DVD.

Young Sheldon Seizoen 2

Het verhaal over de beginjaren van de grote Sheldon Cooper gaat verder! In het tweede seizoen van Young Sheldon volgen we opnieuw het genie tijdens zijn schooljaren in het oosten van Texas.

Hoewel zijn familie en vrienden nog steeds hun best doen om met het hoogbegaafde kind om te gaan, komt de jonge Sheldon oog in oog te staan met enkele grote problemen in de echte wereld. Het is de manier hoe hij met deze problemen om leert te gaan die hem maken tot de iconische, geliefde wetenschapper die we allemaal kennen uit The Big Bang Theory.

Het is niet altijd makkelijk voor de kwetsbare, naïeve en buitenaards slimme 10-jarige Sheldon Cooper om op te groeine op een plek als Oost-Texas, waar kerk en sport domineren. Zijn familie doet er alles aan om de veeleisende bolleboos te helpen, maar het is vooral zijn nuchtere, rechtdoorzee Meemaw die Sheldon helpt met alle uitdagingen waar hij in de echte wereld tegenaan loopt.

Het tweede seizoen van Young Sheldon is vanaf 19 augustus verkrijgbaar op DVD. Tevens is er vanaf die dag een boxset met zowel het eerste als het tweede seizoen verkrijgbaar.

Picl

Ook voor de liefhebbers van arthouse zijn er weer nieuwe binnenkomers. Het VOD platform voor de artistieke en arthouse films, Picl, heeft een aantal nieuwe releases in de maand augustus.

Moffie

Zuid-Afrika in het jaar 1981. Nicholas heeft altijd geweten dat hij anders is en houdt dat voor de buitenwereld verborgen.

Intussen zit de minderheidsregering van Zuid-Afrika in een conflict verwikkeld met de Angolese grenspost en moeten alle witte jongemannen ouder dan zestien twee jaar militaire dienstplicht vervullen. Hij komt terecht in een snoeiharde macho-omgeving die homofobie, racisme en xenofobie letterlijk in de hoofden van jongemannen probeert te stampen. Toch vindt hij tijdens zeldzame privémomenten de ruimte om zijn homoseksualiteit te ontdekken.

Fire Will Come

Amador, een zwijgzame man, keert na jaren terug naar zijn geboorteplaats in de bergen van Galicië.

Hij heeft net een gevangenisstraf uitgezeten voor ernstige brandstichting. Enkel zijn moeder is blij om hem te zien, al is het maar omdat ze zijn hulp goed kan gebruiken bij het hoeden van haar vee. De rest van het dorp kijkt enigszins argwanend toe hoe deze vermeende pyromaan opnieuw in hun gemeenschap probeert te integreren.

Crash

Wie genoeg heeft van huis-, tuin- en keukenseks kan zijn hart ophalen bij Crash, Cronenbergs adapatatie van J.G. Ballards gelijknamige roman. Deze cultklassieker uit 1996 wordt deze zomer opnieuw de filmtheaters ingeslingerd in glashelder 4K.

Volg de geharde reclameproducent James die zijn driftleven vormgeeft in een open huwelijk. Na een zwaar auto-ongeluk belandt hij met zijn minnares Helen in het ziekenhuis, waar hij kennismaakt met een geheim genootschap van ‘crash survivors’. De leden zijn in de ban van beroemde crashes – denk aan de dodelijke ongelukken van James Dean en Jayne Mansfield – en raken zeer opgewonden raken van elkaars breuken, butsen en braces.

De controversiële film werd in 1996 in Cannes bekroond met de speciale juryprijs voor moed, durf en originaliteit.

Once Were Brothers

“Three of the greatest white singers in rock history.” Zo noemt Bruce Springsteen de leden van de Canadees-Amerikaanse band ‘The Band’, die in de jaren ’60 het subgenre ‘Americana’ uitvonden.

Een muzikale documentaire over ‘The Band’ door de ogen van bandlid Robbie Robertson en dolenthousiaste fans als Bruce Springsteen, Martin Scorsese, Eric Clapton, Taj Mahal en Van Morrison.

One Day

Anna heeft het met drie kinderen, een man, een baan en financiële stress chronisch druk.

Ze komt haar afspraken en beloftes na, regelt en onthoudt van alles voor iedereen. Door de hectische dagen spreekt ze haar man echter weinig. Ze voelt aan alles dat ze hem aan het verliezen is en het onvermijdelijke haar te wachten staat.

Öndög

Een verhaal over liefde, oude tradities en het moderne leven, waarbij een hoofdrol is weggelegd voor het majestueuze en weidse Mongoolse landschap. Genomineerd voor de Gouden Beer bij de afgelopen Berlinale.

Het begint als een politiefilm: terwijl de zon ondergaat, rijdt een politiewagen over de Mongoolse steppen. Dan zien de politiemannen in het licht van hun koplampen iets vreselijks: het ontklede lijk van een vrouw. Meer agenten komen om de plaats delict te onderzoeken. Een 18-jarig groentje blijft achter om het lijk te bewaken. Hij wordt bijgestaan door een herderin, die heel vaardig is met het geweer en dat is, gezien de vele hongerige wolven in de buurt, geen overbodige luxe.

Terwijl de koude nacht valt, rookt ze een sigaretje en deelt haar lamssoep met hem. Uiteindelijk belanden de twee, beneveld door drank, in elkaars armen. En dan?

Sons Of Honour

Indringende documentaire over jongens die zijn veroordeeld tot een heropvoedingsprogramma en een dappere rechter die vecht om de cyclus te doorbreken

In de meest gewelddadige regio van Italië vecht een dappere rechter tegen de heersende ‘Ndrangheta maffia’ door jonge jongens weg te halen bij hun extreem machtige en gewelddadige families. Regisseur Sophia Luvarà – die zelf in de regio opgroeide – kreeg onbeperkt toegang en geeft een inkijk in het leven van de jongens tijdens hun controversiële heropvoedingsprogramma. Deze documentaire volgt via de rechter en zijn team de zonen van de gevaarlijkste mannen van Italië.

Sons Of Honour

Houd ook regelmatig de site van Picl in de gaten voor meer nieuwe releases.