View-Master augustus 2019

View-Master, niet alleen een retro toy populair in de jaren ’70 en ’80, maar ook een rubriek met home release aankondigingen. Voor Cultzine TOTF is het een rubriek met de laatste aankondigingen en releases op het gebied van Streaming Services, VOD, DVD en Blu-Ray.

The Curse of La Llorona

Er is nu echt geen ontsnappen meer aan: één van Mexico’s meest angstaanjagende en engste legendes komt naar Blu-ray, DVD en VOD. In april 2019 kwam The Curse of La Llorona uit in cinema wereldwijd.

The Curse of La Llorona is gebaseerd op een oude Mexicaanse legende waarin een vrouw haar kinderen en haarzelf heeft laten verdrinken. De geest van de vrouw zou nog altijd ronddwalen en kinderen met haar gehuil naar een waterig graf lokken.

Het regiedebuut van Michael Chaves, met rollen voor Linda Cardellini, Roman Christou, Raymond Cruz, Marisol Ramirez en Particia Velasques is vanaf 7 augustus al te koop via iTunes en Pathé Thuis en vanaf 21 augustus te streamen op VOD van Ziggo en KPN. Vanaf 21 augustus is The Curse of La Llorona ook verkrijgbaar op DVD en Blu-ray.

The Witcher & The Dark Crystal: Age of Resistance

Fans van de boekenreeks The Witcher en natuurlijk van de videogame hebben ook goed nieuws gekregen tijdens San Diego Comic Con 2019. Netflix heeft de teaser trailer van de Netflix Original Serie The Witcher vrijgegeven.
The Witcher is een episch verhaal over familie en het lot. De eenzame monsterjager Geralt of Rivia probeert zijn plek te vinden in een wereld waar de meeste mensen slechter zijn dan de monsters die hij bestrijdt. Het noodlot brengt hem bij een machtige magiër en een jonge prinses die een gevaarlijk geheim met zich meedraagt. De drie zijn aan elkaar overgeleverd om hun weg door het onheilspellende ‘Continent’ te vinden. De rol van Geralt of Riva is weggelegd voor Henry Cavill (Man of Steel, Justice League)

Ook de fans van de iconische film The Dark Crystal uit 1982 krijgen een verrassing. The Dark Crystal: Age of Resistance heeft een trailer release gehad. In deze prachtige, nieuwe prequel, ontdekken drie Gelflings het afschuwelijke geheim achter de krachten van Skeksis. Ze beginnen aan een epische reis om de rebelse strijdmachten aan te wakkeren in een poging de wereld te redden van de ondergang.

ThrillFlix.com

Niet alleen Netflix krijgt nieuwe content. Ook horror VOD platform Thrillflix heeft er een aantal nieuwe titels bij. Van klassiekers als Night of the Living Dead en Fist of Fury tot nieuwere titels als Cam Girl en Fear, Love and Agoraphobia. Thrillflix.com heeft voor iedereen wel wat wils.

Picl

Ook voor de liefhebbers van arthouse zijn er weer nieuwe binnenkomers. Het VOD platform voor de artistieke en arthouse films, Picl, heeft een aantal niewe releases in de maand augustus.

The Day After: The Day After begint sterk en actueel in het tijdperk van #MeToo: de vrouw van boekenuitgever Bongwang verdenkt haar man van overspel, maar Bongwan ontkent – terwijl de alcoholische vrouwenjager toch echt de schrik van het kantoor is. Op kantoor wacht die dag zijn nieuwe assistent Areum. De twee hebben een goede klik en gaan lekker uit lunchen. Wanneer de vrouw van Bongwan verhaal komt halen, is Areum de pineut. Maar als zij niet de minnaar is van haar man, wie dan wel?

The Green Fog: Guy Maddin’s eerbetoon aan Hitchcock’s Vertigo met Chuck Norris! De titel zelf verwijst naar de angstaanjagende scene waarin Kim Novak tevoorschijn komt in groen neon-licht. De onweerstaanbare aantrekkingskracht van Hitchcocks klassieker vol erotische obsessie blijft overeind, terwijl Maddin tegelijk een wonderlijke, verfrissende ode brengt aan de stad San Francisco.

Weldi: Sami belooft een goede toekomst te krijgen, maar zijn ouders maken zich zorgen over de ernstige migraineaanvallen die hem blijven teisteren. Al het geld dat Riadh in de haven verdient, gaat op aan medische hulp voor zijn zoon. Wanneer het eindelijk beter lijkt te gaan met Sami, verdwijnt hij plotseling naar Syrië.
Het ontroerende familiedrama van de Tunesische regisseur Mohamed Ben Attia (Hedi) werd geselecteerd voor de 50ste Quinzaine des Réalisateurs in Cannes en is mede geproduceerd door de gebroeders Dardenne.

Kijk voor de volledige lijst op de site om het gehele aanbod te zien. Picl is heeft voor elke filmhuisliefhebber wel wat wils.

Escaping the Dead

En als laatste hebben we nog een pre-order mededeling. De nieuwste Deense horrorfilm Escaping the Dead van Martin Sonntag is nu via Amazon te bestellen.

Escaping the Dead is een film al vijf jaren in de maak, geïnspireerd door de artikelen over de drug Krokodil, die zijn uitgebracht rond dezelfde tijd dat Ronald Poppo’s gezicht werd opgegeten door een man verslaafd aan badzout.
Oftewel: het perfecte zombie plot! Een drug die mensen zombies doet veranderen.

De film begint als een normale dag voor de lokale marihuana dealer David. David rookt echter zelf meer dan dat hij verkoopt. Wanneer het land getroffen wordt door een nieuwe drug proberen David en zijn partner in crime een partij spotgoedkope “cocaïne” probeert te verkopen tijdens een rave. De “cocaïne” blijkt echter een zeer vervelende bijwerking te hebben; de gebruikers veranderen in zombie overal in Kopenhagen.