View-Master april 2021

View-Master, niet alleen een retro toy populair in de jaren ’70 en ’80, maar ook een rubriek met home release aankondigingen. Voor Cultzine TOTF is het een rubriek met de laatste aankondigingen en releases op het gebied van Streaming Services, VOD, DVD en Blu-Ray.

Ook in april komen er weer vele goede releases en premières uit evenals een aantal bioscooppremières.

Universal Pictures Home Entertainment

All My Life

All My Life is een inspirerende film, gebaseerd op een waargebeurd liefdesverhaal, waarin een jong, pas verloofd stel Jenn Carter (Jessica RotheHappy Death Day films) en Sol Chau (Harry Shum Jr.Crazy Rich Asians) besluit om hun huwelijksplannen te vervroegen, nadat ze hartverscheurend nieuws hebben gekregen.

All My Life is vanaf 14 april verkrijgbaar op DVD en Blu-ray

Let Him Go

Na het overlijden van hun zoon, verlaten de gepensioneerde sheriff George Blackledge (Kevin Costner) en zijn vrouw Margaret (Diane Lane) hun ranch in Montana en reizen naar North Dakota om hun kleinzoon te redden. Hij is in handen gekomen van de gevaarlijke familie van de nieuwe man van hun schoondochter, met aan het hoofd Blanche Weboy (Manville). Ze komen er al snel achter dat de familie Weboy de jongen niet zo maar laat gaan, waardoor George en Margaret gedwongen worden om te vechten voor hun familie.

Let Him Go is vanaf 14 april verkrijgbaar op DVD en Blu-ray

Warner Bros. Home Entertainment

Stargirl – Seizoen 1

Terwijl tiener Courtney Whitmore went aan een nieuwe familie, stad en school, ontdekt ze het geheim van haar stiefvader: hij was de rechterhand van Starman, lid van de Justice Society of America. Gewapend met de Kosmische Staf van Starman blaast Courtney de legende van het legendarische superheldenteam nieuw leven in en inspireert ze een nieuwe generatie misdaadbestrijders.

Het eerste seizoen van Stargirl is vanaf 28 april verkrijgbaar op DVD.

The 100 seizoen 7 & Boxset seizoen 1 t/m 7

De spannende post-apocalyptische drama serie The 100 volgt 100 jongeren die vanuit het ruimtestation de “Ark” naar de door een nucleaire oorlog verwoeste aarde worden gestuurd. Eenmaal daar ontstaan er onenigheden binnen de groep.

In het zevende en laatste seizoen van The 100 proberen Clarke, Bellamy en de rest van de groep Sanctum te herbouwen. Ondertussen komen e oog in oog te staan met een nieuw, mysterieus gevaar en moeten ze wederom een dreigende oorlog trotseren. Lukt het de helden om in deze razend spannende ontknoping eindelijk het leven op te bouwen waar e zo lang en vastbesloten voor gevochten hebben?

Clarke (Elia Taylor) is nog steeds overdonderd door haar moeders dood, en de last van jarenlange strijd en grote verliezen weegt steeds zwaarder op haar en de groep. Onze helden worden geconfronteerd met grote, nieuwe uitdagingen, terwijl ze het mysterie van de Anomalie verder ontrafelen. Uiteindelijk met de groep zichzelf de vraag stellen: wat betekent het om te leven, en niet alleen te overleven?

Zowel het zevende seizoen van The 100 als de volledige serie zijn vanaf 28 april verkrijgbaar op DVD.

Picl

Ook voor de liefhebbers van arthouse zijn er weer nieuwe binnenkomers. Het VOD platform voor de artistieke en arthouse films, Picl, heeft een aantal nieuwe releases in de maand april.

Camino

Martin de Vries besluit de Camino te gaan lopen, de beroemde pelgrimstocht naar Santiago de Compostella. Zonder noemenswaardige voorbereiding legt hij de tocht van 1600 kilometer af in bijna zeventig dagen: stappend van Le Puy-en-Velay in midden-Frankrijk naar Noordwest-Spanje.

“Alles in me zei dat ik het moest doen”, aldus de hoofdpersoon, regisseur en cameraman van de documentaire Camino. Het resultaat: een zomers, ontroerend en wonderbaarlijk zelfportret over de wereldberoemde wandeltocht naar Santiago de Compostella, die jaarlijks honderdduizenden mensen afleggen. De Vries neemt de kijker mee langs wonderschone paden en landschappen. Tijdens het wandelen filmt hij zichzelf, zijn voeten, zijn schaduw, het pad, de velden en de bossen.

Stap voor stap probeert hij uit te vogelen waarom hij dit avontuur is aangegaan. Centraal staat de wandeling, ontmoetingen met medewandelaars en overnachtingen zijn zeldzaam in beeld. Hij levert een onopgesmukt verslag over de lusten en de lasten van de pelgrimstocht: van het prachtige ochtendlicht en gefluit van vogels tot zelftwijfel en ontstoken blaren.

Balloon

Het zijn de jaren tachtig in China. De eenkindpolitiek is onlangs ingevoerd en Dargye en Drolkar leiden een rustig leventje in de uitgestrekte graslanden van Tibet met hun drie kinderen. Maar als hun twee jongste zoons de laatste condooms als ballonnen hebben opgeblazen, voltrekt zich een ongemakkelijk doch komisch drama.

Het dorp is in rep en roer: niet alleen vanwege de twee onstuimige zoontjes die de condooms van hun ouders als ballonnen hebben opgeblazen. Maar ook omdat het echtpaar al drie zoons heeft, en nog meer kinderen mag niet van China’s eenkindpolitiek. De oplossing lijkt misschien simpel, maar Dargye is net zo hitsig als zijn rammetjes dus er moet gauw een nieuw voorbehoedsmiddel worden gevonden.

Het gebrek aan en gesprek over condooms veroorzaakt verlegenheid binnen de traditionele boeddhistische gemeenschap. De harmonie binnen het gezin is verstoord en de familie wordt bovenal voor een precair dilemma gesteld: wat doet er meer toe in het leven, de ziel of de realiteit?

Balloon werd op het filmfestival van Venetië genomineerd voor de Orizzonti Award voor Beste Film. Regisseur Pema Tseden was de eerste Tibetaanse student die werd toegelaten aan de prestigieuze Beijing Film Academy. Hij draagt de Tibetaanse cinema nagenoeg in zijn eentje en kreeg daar al veel internationale erkenning voor.

Wendy

Het Neverland van deze Peter en Wendy is een vulkanische eiland waar de tijd stil staat en de verbeelding van de kinderen de natuur beheerst.

Wendy en haar broers turen uit verveling weer eens uit het raam en kijken naar de voorbijrazende treinen. Maar dit keer zien ze ook Peter zitten, die ze plotseling meeneemt op reis naar een nieuwe en onbekende wereld: Neverland. Een plek waar geen volwassenen wonen en tijd niet bestaat.

In het begin genieten Wendy en haar broers volop van de vrijheid. Elke dag brengt een nieuw avontuur. Hun verbeeldingen bepalen wat er gebeurt in de natuur. Als Wendy inbeeldt dat de vulkaan uitbarst, gebeurt het ook. Maar als hun eeuwige jeugd plots in gevaar dreigt te komen door onheil van buitenaf, keert de groep zich tegen elkaar. Het is aan Wendy om alle kinderen van het eiland te verenigen en te redden. Hiervoor gooit ze haar sterkste wapen in de strijd: haar liefde voor haar familie.

Wendy ging in première op het Sundance Film Festival. Regisseur Benh Zeitlin werd bekend met Beasts of the Southern Wild (2012), waarmee hij twee Oscarnominaties binnen sleepte en op het filmfestival van Cannes onder andere de Gouden Camera won voor beste Debuutfilm.

Desert Paradise

Wat doe je als gemeenschap van een idyllisch afgelegen stadje wanneer de grootste werkgever besluit zich terug te trekken? Voor dat dilemma staan de inwoners van Oranjemund, een klein paradijs midden in de Namibische woestijn.

Nu de nabijgelegen diamantmijn uitgeput raakt besluit diamantbedrijf NAMDEB, tevens grondlegger, een groot deel van de medewerkers te ontslaan. De harmonieuze gemeenschap vreest voor haar toekomst en besluit de handen ineen te slaan om het diamantstadje aantrekkelijk te maken voor toerisme. Desert Paradise observeert en laat de bewoners en het adembenemende landschap hun eigen verhaal vertellen. Zal Oranjemund een spookstad worden, opgeslokt door het zand, of slagen de inwoners erin zichzelf opnieuw uit te vinden en een duurzame stad te creëren?

Geselecteerd voor Movies that Matter Festival 2021 binnen de Dutch Movies Matter Competition.

Houd ook regelmatig de site van Picl in de gaten voor meer nieuwe releases.