View-Master april 2020

View-Master, niet alleen een retro toy populair in de jaren ’70 en ’80, maar ook een rubriek met home release aankondigingen. Voor Cultzine TOTF is het een rubriek met de laatste aankondigingen en releases op het gebied van Streaming Services, VOD, DVD en Blu-Ray.

Ook in april komen er weer vele goede releases en premières uit.

Vanwege de pandemie die het Corona-virus COVID-19 met zich mee brengt worden vele releases op VOD en streaming services vervroegd.

Warner Bros. Home Entertainment

Just Mercy

Just Mercy vertelt het waargebeurde verhaal van Walter McMillian, die met behulp van de jonge advocaat Bryan Stevenson in beroep gaat tegen zijn moord veroordeling. De film is gebaseerd op de gelijknamige memoires, geschreven door Stevenson.

In 1989 reist de idealistische, pas aan Harvard afgestudeerde advocaat Bryan Stevenson (Michael B. Jordan), naar Alabama in de hoop te helpen vechten voor arme mensen die zich geen goede juridische vertegenwoordiging kunnen veroorloven. Samen met Eva Ansley (Brie Larson) richt hij het Equal Justice Initiative op. Als Stevenson naar een gevangenis afreist om zijn ter dood veroordeelde gevangenen te ontmoeten, ontmoet hij Walter McMillian (Jamie Foxx). Met Walter’s veroordeling voor moord blijkt al snel van alles mis te zijn.

Just Mercy is vanaf 2 april op VOD te zien bij Pathé Thuis, iTunes, Ziggo en KPN.

Motherless Brooklyn

Van de Oscar genomineerde regisseur, schrijver en producent Edward Norton (Birdman, American History X, Primal Fear) komt het meeslepende drama Motherless Brooklyn. Geïnspireerd door de gelijknamige roman van Jonathan Lethem, positioneert Norton de hedendaagse personages van Lethem in het New York van de jaren vijftig: een roerige tijd met grote veranderingen.

Lionel Essrog (Edward Norton), een eenzame privédetective die met het Tourette-syndroom leeft, waagt zich aan de moord op zijn mentor en enige vriend, Frank Minna (Bruce Willis). Gewapend met slechts een paar aanwijzingen en de motor van zijn obsessieve geest, ontrafelt Lionel nauwkeurig bewaakte geheimen die het lot van New York op het spel zetten. In een mysterie dat hem van met gin-doordrenkte jazzclubs in Harlem naar de harde sloppenwijken van Brooklyn en ten slotte naar de vergulde zalen van de machtsmakelaars in New York voert, worstelt Lionel met misdadigers, corruptie en de gevaarlijkste man in de stad om zijn vriend te eren en de vrouw te redden die misschien wel zijn eigen redding is.

Motherless Brooklyn is vanaf 8 april op VOD te zien bij Pathé Thuis, iTunes, Ziggo en KPN

Birds of Prey: And the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn

Ken je die grap van de agent, de zangvogel, de psychopaat en de maffia-prinses? Warner Bros. Home Entertainment en DC presenteren Birds of Prey, een verhaal verteld door Harley Quinn zoals alleen zij dat kan.

Wanneer Harley Quinn (Margot Robbie) besluit om zonder Joker aan haar zijde verder te gaan, merkt ze al snel dat haar acties wel degelijk consequenties hebben. In dit geval, Gotham’s Super-Villain Roman Sionis (Ewan McGregor), bekend onder de naam Black Mask. Als de jonge Cassandra “Cass” (Ella Jay Basco) een diamant steelt die aan Roman toebehoord, zetten hij en zijn ijverige rechterhand, Zsasz (Chris Messina) alles op alles om deze terug te winnen. De paden van Harley, Huntress (Mary Elizabeth Winstead), Black Canary (Jurnee Smollett-Bell), Renee Montoya (Rosie Perez) en Cass kruisen wanneer duidelijk wordt dat Roman het op hen allen heeft voorzien. Ze hebben geen andere keuze dan samen te werken om Roman neer te halen.

Birds of Prey: And the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn is vanaf 8 april te zien op VOD bij Pathé Thuis, iTunes, Ziggo en KPN.

Richard Jewell

Richard Jewell is een Amerikaanse biografische drama film, geregisseerd en geproduceerd door Clint Eastwood. De film werd gebaseerd op het Vanity Fair-artikel “American Nightmare — The Ballad of Richard Jewell” van Marie Brenner. De film won in 2019 meerdere National Board of Review Awards.

Bewaker Richard Jewell (Paul Walter Hauser) wordt wereldwijd bekend als de man die bij een bomaanslag in Atlanta het verdachte pakket onder een bank vindt. Zijn vondst leidt tot een grootschalige evacuatie van de aanwezigen, waarmee hij talloze levens redt vlak voordat de bom tot ontploffing komt. Jewell, in eerste instantie aangekondigd als een held, wordt kort daarna beschuldigd het bom daar zelf geplaatst te hebben. De overige hoofdrollen worden vertolkt door Sam Rockwell, Kathy Bates, Jon Hamm en Olivia Wilde.

Richard Jewell is vanaf 13 april te zien op VOD bij Pathé Thuis, iTunes, Ziggo en KPN.

The Way Back

The Way Back is een Amerikaans sportdrama onder regie van Gavin O’Connor. O’Connor werkte samen met acteur Ben Affleck aan de film, die hierin de hoofdrol vertolkt. 

Jack Cunningham (Ben Affleck) had-it-all tijdens zijn middelbare schooltijd. Hij was een basketbal-fenomeen, had zijn ticket naar de universiteit al in zijn zak en had zelfs op professioneel niveau kunnen spelen. In plaats daarvan koos hij ervoor om weg te lopen van het spel en zijn toekomst te verspelen. Jaren later krijgt hij de kans om zijn leven terug te nemen als hem wordt gevraagd om het worstelende basketbalteam te coachen bij zijn vroegere school. Jack accepteert met tegenzin en verrast niemand meer dan hemzelf. Dit is misschien wel de kans om zijn leven terug op de rails te krijgen en zijn demonen te confronteren. 

The Way Back is vanaf 28 april te zien op VOD bij Pathé Thuis, iTunes, Ziggo en KPN.

Universal Pictures Home Entertainment

PAW Patrol – Robohond Redt!

Ga samen met de PAW Patrol en hun trouwe Robohond op zeven robot-avonturen, inclusief een dubbele reddingsmissie. Help de pups om Robohond’s mankementen te repareren en zie hoe hij de beste bestuurder, piloot en robot-redder van het team wordt! En kijk hoe de pups samenwerken om een gigantische losgeslagen robot te stoppen! 

Lego Jurassic World: De Legende van Isla Nublar

Het is 2012 en de pas aangenomen dierengedragstherapeut, Owen Grady, en assistent manager Claire Dearing, moeten op Isla Nublar samenwerken om alles aan te pakken wat in Jurassic World op hun pad komt. Van weggelopen dinosaurussen, menigten toeristen, onvoorspelbaar tropisch weer tot een impulsieve baas. Bovendien krijgt het duo in Jurassic World: De Legende van Isla Nublar ook te maken met een mysterieuze saboteur die op zoek is naar een legendarische schat. Hij wil Jurassic World voor altijd vernietigen! Wat kan er nou misgaan? Nou… alles.

Don’t Let Go

Wanneer rechercheur Jack Radcliff plots een schokkend telefoontje krijgt van zijn pas vermoorde nichtje Ashley, moeten ze, over de grenzen van de tijd heen en een race tegen de klok ondernemen om de moord te voorkomen voor hij kan gebeuren. Don’t Let Go is een intense thriller met een bovennatuurlijke twist van Blumhouse, de producenten achter Get Out!

Killjoys Season 5

De epische Killjoys-saga bereikt zijn zinderende finale in het vijfde en laatste seizoen van de intergalactische scifi-serie. In dit seizoen slaat ons trio van onverschrokken premiejagers – Dutch, John en D’avin – opnieuw de handen in elkaar voor nog meer interplanetaire avonturen in de Quad. Achtervolgd door hun verleden, hebben de Killjoys nu wel wat meer aan hun hoofd dan gewoon wat verdachten inrekenen. Het lot van het heelal hangt aan een zijden draadje en voor Dutch, John en D’avin begint de strijd van hun leven.

Mr. Robot Season 4

Elliot Alderson is terug voor het laatste seizoen van Mr. Robot. De cybersecurity engineer staat op het punt om samen met Mr. Robot en de fsociety, een nieuwe revolutie te beginnen die de wereld voorgoed zal veranderen. Seizoen vier gaat verder waar de cliffhanger van seizoen drie eindigde. De voor- en nadelen van de onomkeerbare gevolgen als Elliot de mail zou versturen die ‘Five/Nine” ongedaan kan maken worden zorgvuldig afgewogen.

Sony Pictures Home Entertainment

Bloodshot

In de film die gebaseerd is op het populaire gelijknamige stripboek, zien we Vin Diesel als Ray Garrison, een gesneuvelde soldaat die door de RST-organisatie weer tot leven werd gebracht als de superheld Bloodshot. Met een bijzondere hoeveelheid nanotechologie is zijn bloed is hij niet te stoppen, sterker dan ooit én in staat om zichzelf onmiddellijk te genezen. Maar om zijn lichaam te beheersen, heeft het bedrijf ook zijn geest en herinneringen weggevaagd. Ray weer nu niet meer wat echt is en wat niet, dus gaat hij op een missie om achter de waarheid te komen.

Met onder andere Vin Diesel, Eiza Gonzalez, Sam Heughan, Toby Kebbell en Guy Pearce.

Bloodshot is digitaal verkrijgbaar vanaf 27 april via iTunes, Xbox, Rakuten TV en Pathé Thuis. Bloodshot zal later eveneens verkrijgbaar zijn op 4K Ultra HD, Blu-ray en DVD.

Jumanji: The Next Level

In Jumanji: The Next Level is de groep weer bij elkaar, maar de spelregels zijn veranderd. Wanneer ze teruggaan naar Jumanji om één van hen te redden, is niets wat het lijkt. Op een reis vol actie en verrassingen moeten de spelers onbekend terrein trotseren, van dorre woestijnen tot besneeuwde bergen, om te kunnen ontsnappen.

Met onder andere Dwayne Johnson, Jack Black, Kevin Hart en Karen Gillan.

Jumanji: The Next Level is digitaal verkrijgbaar vanaf 9 april via iTunes, Xbox, Rakuten TV en Pathé Thuis en vanaf 20 april On Demand. Jumanji: The Next Level zal later eveneens verkrijgbaar zijn op 4K Ultra HD, Blu-ray en DVD.

Pathé Thuis

Ook VOD-platform Pathé Thuis heeft in deze tijden een aantal leuke films voor de gehele familie; films waar zowel jong als oud van kan genieten.

Kruimeltje en de Strijd om de Goudmijn

Publiekslieveling Kruimeltje is terug voor een nieuw avontuur! In Kruimeltje en de Strijd om de Goudmijn woont het straatschoffie niet meer in de stad maar op het platteland in een prachtige villa. Alhoewel het fijn is dat zijn ouders weer samen zijn, mist Kruimeltje de spanning en sensatie van de stad. Samen met zijn trouwe viervoeter loopt hij weg van huis om vervolgens in zeven sloten tegelijk te lopen. 

Kruimeltje en de Strijd om de Goudmijn is vanaf nu te zien bij Pathé Thuis.

Sonic

Sonic – het blauwe, supersnelle egeltje dat bekend is van de populaire Sega videogame – probeert in deze spannende film samen met zijn beste makker Tom de kwaadaardige Dr. Robotnik te stoppen, om zo de wereld te redden van de ondergang. Net als Kruimeltje en de Strijd om de Goudmijn, kunnen we eerder van deze film genieten dan gepland.

Sonic is vanaf 14 april te zien bij Pathé Thuis.

Jumanji: The Next Level

Maak je klaar om 2 uur lang op het puntje van je bank of stoel te zitten, maar ook zeker om dubbel te liggen van het lachen. Want in deze komische avonturenfilm keren Dwayne Johnson, Jack Black, Kevin Hart, Karen Gillian en Nick Jonas terug naar Jumanji om één van hun vrienden te redden. Eenmaal daar blijken de eens zo bekende regels van het spel volledig te zijn omgegooid, en is het een stuk gecompliceerder om de gevaren van de dorre woestijnen en besneeuwde bergen te trotseren dan in eerste instantie verwacht.

Jumanji: The Next Level is vanaf 8 april te zien bij Pathé Thuis.

Buurman & Buurman: Experimenten er op Los!

Creatief pannenkoeken bakken, een appeldief vangen, experimenteren met een zelfgemaakte vliegmachine en een eigen wasstraat bouwen. Je kunt het zo gek niet bedenken, of de klunzige buurmannen – ingesproken met de stemmen van Kees Prins en Siem van Leeuwen – wagen zich eraan in deze doldwaze film. Lachen gegarandeerd!

Buurman & Buurman: Experimenteren er op Los! is vanaf 14 april te zien bij Pathé Thuis.

Spionnengeheimen

Superspion Lance (John Williams) en wetenschapper Walter (Buddy Vedder) kunnen niet meer van elkaar verschillen; Lance is een charmant sociaal dier en Walter een geniale einzelgänger. Kortom, ze vullen elkaar perfect aan. Maar wanneer Lance door merkwaardige omstandigheden verandert in een duif moeten ze opnieuw met elkaar leren samenwerken om de wereld te redden. Uiteraard blijkt dit nogal een opgave.

Spionnengeheimen is vanaf 20 april te zien bij Pathé Thuis.

Willy op de Onbekende Planeet

Tijdens de ruimtereis van Willy en zijn ouders wordt hun ruimteschip geraakt door een asteroïderegen. Kleine Willy landt dankzij zijn reddingscapsule in zijn eentje op een nog onontdekte planeet. Samen met robot Buck, de ‘persoonlijke overlevingsmodule’, moet nieuwsgierige Willy zien te overleven op de vreemde planeet totdat een reddingsmissie hem weer herenigt met zijn ouders.

Willy op de Onbekende Planeet is vanaf 22 april te zien bij Pathé Thuis.

Kijk voor het gehele aanbod aan films op Pathé Thuis.

Picl

Ook voor de liefhebbers van arthouse zijn er weer nieuwe binnenkomers. Het VOD platform voor de artistieke en arthouse films, Picl, heeft een aantal nieuwe releases in de maand april.

Stop Filming Us

Een onderzoek naar de manier waarop westerse stereotyperingen over oorlog en ellende het gevolg zijn van een scheve machtsverhouding.

Stop Filming Us van Joris Postema, winnaar van de Dutch Movies Matter Award op het Movies that Matter Festival, is vanaf 2 april exclusief online te zien bij Picl en Vitamine Cineville. Vanaf 16 april volgen andere VOD aanbieders.

Kan een westerse filmmaker iets van waarheid vangen over Congo? Of veroorzaken westerse ‘goede bedoelingen’ alleen maar schade en frustratie?
Aan de hand van drie jonge kunstenaars uit Goma die zich verzetten tegen eenzijdige westerse beeldvorming, probeert regisseur Joris Postema de vooroordelen te ontdekken die hen en ons in de greep houden. Is een witte regisseur in staat om een film te maken over Congolese beeldvorming, of wordt het toch vooral een verhaal uit zijn eigen westerse koker?

Stop Filming Us won de Dutch Movies Matter Award op het Movies that Matter Festival. “Prachtige beelden en boeiende dialogen hebben gezorgd voor een frisse benadering van een lastig onderwerp. Als publiek maken we deel uit van het filmproces zelf. We volgen de denkprocessen van de filmmaker, die consequent niet alleen probeert op zichzelf te reflecteren en een eerlijke dialoog aan te gaan met de hoofdrolspelers.”

J’accuse

Gedurende twaalf jaar heeft de Dreyfusaffaire Frankrijk verscheurd en een grote schokgolf veroorzaakt in de hele wereld. Juridische fouten, gerechtelijke dwalingen en antisemitisme waren verweven in dit immense schandaal, waarschijnlijk het grootste politiek schandaal van het einde van de 19de eeuw.

J’accuse vertelt dit relaas vanuit het standpunt van Kolonel Picquart. Wanneer hij aan het hoofd komt van het bureau voor contraspionage, ontdekt hij dat de bewijzen tegen Kapitein Alfred Dreyfus vervalst zijn. Vanaf dan, en met gevaar voor zijn eigen carrière en leven, zet hij alles op alles om de ware schuldigen te ontmaskeren en Alfred Dreyfus in eer te herstellen.

Il Traditore

Begin jaren ’80 blijkt de vrede binnen de Siciliaanse maffia, de Cosa Nostra, van korte duur.

Tommaso Buscetta, een hooggeplaatst lid van de Cosa Nostra duikt onder in Brazilië. Intussen worden zijn vertrouwelingen één voor één vermoord. Wanneer Buscetta opgepakt wordt en uitgeleverd aan Italië, neemt hij een beslissing die de geschiedenis zal veranderen: hij zal als eerste de omertà (zwijgplicht) doorbreken.

Il traditore vertelt het waargebeurde verhaal achter het Maxi-proces (1986-1992) tegen de maffia in Palermo. Met het proces werd het bestaan van de Cosa Nostra bewezen. Regisseur Marco Bellochio werd met zijn film – inmiddels een grote bioscoophit in Italië – geselecteerd voor de hoofdcompetitie van het Cannes Filmfestival.

Houd ook regelmatig de site van Picl in de gaten voor meer nieuwe releases.