Uwe Boll’s uitbarsting

872960-uwe_boll_fingerUwe Boll blijft een controversiële man. Hij wordt al jaren lang de slechtste regisseur aller tijden genoemd, wat hem niet in de kouwe kleren is gaan zitten. In 2006 heeft hij bijvoorbeeld zijn 5 grootste critici uitgedaagd om met hem de ring in te gaan om ‘het uit te vechten’. De critici die het meeste kritiek op hem geuit hebben en de ring in zijn gegaan, gingen er uit, maar wel met een nederlaag. Uwe lijkt hiermee zichzelf te hebben bewezen..

Ondanks zijn beruchte titel doet Uwe er alles om aan het predicaat van slechte regisseur te ontsnappen. Dit heeft hij geprobeerd met onder andere de film Auswitz, die de gruwelen van een Nazikamp laat zien. Zijn game verfilmingen blijven hem echter najagen tot zijn ‘doorbraak’ met Rampage. Deze film is daadwerkelijk goed ontvangen en heeft een vervolg gekregen die ook goed onthaalt is. Nu is Uwe al geruime tijd bezig om het derde deel van de grond te krijgen, zonder succes. In eerste instantie met een IndieGoGo campagne waar hij $100.000 CAD heeft gevraagd en er $6.375 CAD toegezegd was. Boll laat zich niet uit het veld slaan en start een KickStartercampagne om $50.000 op te halen. De teller lijkt vlak voor afloop (8-6-2015) van de campage op net iets onder de $24.000 te blijven steken.

7 juni deelt Uwe Boll zijn mening over zijn slecht ontvangen KickStarter campagne waarbij hij iedereen die dit project niet steunt uitfoetert. Natuurlijk krijgen ook Hollywood sterren en investeerders van Uwe de volle lading. Iedereen die naar Hollywood films kijkt is volgens Uwe maar dom en achterlijk. We krijgen van hem ook de mededeling ‘to fuck ourselves’ omdat zijn film niet goed genoeg steun lijkt te krijgen. Normaliter zou dit nog wel eens een mediastunt kunnen zijn, maar we hebben het hier wel over Uwe Boll, een ontzettend kleinzerige man. Ik weet niet wat Uwe hiermee wil bereiken, maar wat het ook is, het laatste beetje respect wat hij geniet is hij wel kwijt. Niet erg natuurlijk, want hij is klaar met Hollywood, de filmindustrie want hij heeft toch genoeg geld om tot zijn dood te blijven golfen.