Trent Harris hoofdgast bij BUTFF 2014

Trent HarrisHoofdgast Trent Harris, onafhankelijke regisseur, producent, schrijver & professor uit Salt Lake City, Utah, USA. Ook wel de ‘Ed Wood van de ’90s’ genoemd.

Hij schreef en regisseerde de ‘off-the-wall’ buddy komedie ‘Rubin & Ed‘ (1991), waarin twee mannen op zoek zijn naar een geschikte plek in de woestijn om een bevroren kat te begraven.

Ook bracht hij een compilatie van drie films uit over ‘Groovin’ Gary (1973). Een jongeman die in drag gekleed een passionele tribuut aan Olivia Newton-John brengt. Dit personage werd een obsessie voor Harris en gedurende 20 jaar maakte hij nog twee gedramatiseerde films hierover, met o.a. Sean Penn en Crispin Glover. Pas toen de drie segmenten samen gevoegd werden ontstond wat nu de ‘The Beaver Trilogy’, ook wel een ‘An Accidental Masterpiece’ genoemd.

Daarnaast regisseerde hij ook ‘Plan 10 from Outer Space’ en ‘Delightful Water Universe‘. Net als bij Ed Wood, wordt zijn werk naar de standaarden van de filmindustrie te absurd bevonden, desondanks groeide Trent Harris uit tot één van de belangrijkste Amerikaanse cult regisseurs.

Ook schreef hij twee boeken, ‘The Wild Goose Chronicles‘ en ‘Mondo Utah‘.