Tobe Hooper eregast tijdens Offscreen Film Festival

offscreen_logoTobe Hooper, regisseur van horror klassieker The Texas Chainsaw Massacre zal tijdens de 8ste editie van hetOffscreen Film Festival aanwezig zijn als eregast. Hooper zal tijdens het festival aantonen hoe hij zijn voorliefde voor het fantastische op verschillende wijze heeft weten te verbeelden in zijn oeuvre. Op het programma staan onder andere Eggshells, zijn feature debuut,Lifeforce uit 1985, Salem’s Lot uit 1979 en de pas gerenoveerde versie van zijn legendarische Cult klassieker: The Texas Chainsaw Massacre in 4k resolutie.

Tijdens het Offscreen Film Festival is er natuurlijk ook de aandacht voor vele nieuwe films, waaronder de documentaire Electric Boogaloo: The Wild, Untold Story of Cannon Films met onder andere Bo Derek, Dolph Lundgren en  Tobe Hooper, over de beruchte productiemaatschappij Cannon Films. Electric Boogaloo is tevens een mooie aanleiding om ’80-er jaren klassiekers als Cobra, Bloodsport, Masters of the Universe en Ninja 3: The Domination te vertonen.

Naast deze actiefilms van weleer is er tijdens het festival ook aandacht voor een ondervertegenwoordigde categorie filmmonster, namelijk: planten! Speciaal voor liefhebbers van de botanische kunsten heeft Offscreen een selectie gemaakt van films waarin deze biologische creaturen een monsterlijke rol vertolken, zoals  Matango – Attack of the Mushroom People vanIshirô Honda, Invasion of the Body Snatchers van Don Siegel, The Day of the Triffids van Steve Seleky en natuurlijk mag The Little Shop of Horrors van Frank Oz niet in dit rijtje ontbreken.

Het Offscreen Film Festival vindt plaats op verscheidene locaties in Brussel van 4 tot en met 22 maart 2015. Meer informatie over het festival kunt u vinden op de site: www.offscreen.be . Het volledige programma wordt op 4 februari 2015 via de site bekend gemaakt.