The Searchers komt in februari met twee films waarin de vrouw centraal staat

In februari komt distributiemaatschappij The Searchers weer met twee leuke films waarin de vrouw centraal staat.

Summerland

Op 17 februari verschijnt het oorlogsdrama Summerland op DVD en Blu-ray. Deze film volgt een vrouw, genaamd Alice, tijdens de Tweede Wereldoorlog. Wanneer ze de zorg krijgt over een geëvacueerde jongen uit Londen, kan ze de afleiding niet gebruiken en wil ze van de verplichting af. De naïviteit en onschuld van de jongen confronteert haar met haar verleden en haar vrouw-zijn.

Om zich te kunnen concentreren op haar werk als schrijfster in het midden van WOII, sluit de jonge ambitieuze Alice (Gemma Arterton) zich op in haar werkkamer op de kliffen van Dover. Afgesloten van de buitenwereld probeert ze wetenschappelijk bewijs te vinden dat mythes en magie niet bestaan. Haar isolement wordt doorbroken wanneer ze de zorg voor de jonge, uit Londen gevluchte Frank (Toby Osmond) op zich moet nemen. Door zijn onschuld en nieuwsgierigheid komen emoties en geheimen uit het verleden naar boven die ze lange tijd heeft proberen te onderdrukken…

Met onder meer Gemma Arterton, Gugu Mbatha-Raw, Penelope Wilton, Siân Phillips en Toby Osmond in de hoofdrollen.

Helmut Newton: The Bad and the Beautiful

Daarnaast komt op 24 februari de bijzondere documentaire Helmut Newton: The Bad and the Beautiful uit op DVD. Het vertelt het bijzondere verhaal van één van de meest iconische fotografen van de 20e eeuw. Het onderzoeken van de vrouwelijke vormen werd zijn signatuur en maakte hem onsterfelijk tot op de dag van vandaag.

Helmut Newton: The Bad and the Beautiful vertelt het bijzondere verhaal van één van de meest iconische fotografen van de 20e eeuw. Van zijn kinderjaren in het onbegrensde Berlijn, tot zijn artistieke hoogtijdagen in Frankrijk. Het onderzoeken van de vrouwelijke vormen werd zijn signatuur en maakte hem onsterfelijk tot op de dag van vandaag. Zijn unieke en provocerende portretten, waarin vrouwen altijd de drijvende kracht waren, werpen nog steeds vragen op: zette hij hen neer als krachtige subjecten, of waren zij vooral het geseksualiseerde object van zijn mannelijke blik? Naast de prachtige foto’s van Helmut Newton, wordt de documentaire afgewisseld met intieme interviews van onder andere Grace Jones, Charlotte Rampling, Isabella Rossellini en weduwe June Newton over zijn leven en erfenis aan de fotografie.