Splattenstein & Splattenstein 2000 @ Café de Stam

splattenstein_twpr03 december van het vorige jaar is er in samenwerking met mijn stamcafé de eerste filmavond onder de naam van Top Of The Flops Presents: georganiseerd. Aangezien de eigenaar het een succes vond en ik uiteraard ook was er afgesproken om dit fenomeen eens in de drie maanden te organiseren. Na twee maanden kwam het telefoontje wanneer we de volgende editie zouden gaan uitvoeren. Helaas door vele anderen verplichtingen van mijn kant en van het café kon het niet volgens de planning van drie maanden later. Helaas we zouden iets langer moeten wachten maar er is gekozen om de volgende editie de 23ste van april te houden.

Voor deze editie van TOTF Presents heb ik met de heren van Team Splattenstein geregeld dat ik hun films Splattenstein en Splattenstein 2000 mocht draaien. Vanaf het moment dat ik deze vraag stelde aan hun waren ze al laaiend enthousiast. Ze zouden mij de films toesturen met Engelse subs om ze hier te kunnen draaien. Ik heb de films van ze gekregen omdat ze het gewoon erg cool vonden om op deze manier een buitenlandse première te krijgen.

Ditmaal is de reclame beter aangepakt dan de vorige keer omdat ik er al van uit gegaan was dat ik een stukje tekst voor de Uit in Almelo en Typisch Almelo moest schrijven, evenals een poster ontwerpen. Aangezien deze beiden op tijd klaar waren is er ruim een maand van te voren middels de Uit in Almelo en de posters al reclame gemaakt voor de TOTF Presents:.

De 23ste van april kwam sneller aan dan verwacht en ongeveer kwart voor acht (een kwartier voor aanvang) was ik dan ook aanwezig. De crew van TOTF en Bart en Richard van Maniacs Revolt zijn deze avond ook gekomen evenals de bezoekers en geïnteresseerden voor de film. Het café zit ditmaal wel een stuk voller dan bij de vorige TOTF Presents:, maar dit waren gasten die vanuit de middag nog zijn blijven hangen en geen idee hadden dat er een film gedraaid zou worden. Zodra de film dan ook begon splitste deze groep zich in drie fracties. De ene ging naar de andere kant van het café en daar poolen, de tweede bleef zitten maar ergerde zich en moest af en toe klagen, en de derde blee geïnteresseerd kijken. Toen eenmaal de eigenaar ook even een kijkje kwam nemen tijdens de tweede film moest fractie twee even tegen hem zeuren, maar met een typische reactie van hem kwam het er op neer dat ze niet moesten zeuren en dat we anders maar even de messen te voorschijn moesten halen om het gebeuren een stukje bloederiger te maken 😉

Ditmaal twee films, de TOTF crew was er, Bart en Richard waren er, de geïnteresseerden en verschillende mensen die niet wisten dat er een film was maar toch geïntrigeerd bleven kijken en ervan genoten. Ja ik kan weer zeggen dat het een succes was en na de films was het dan weer tijd voor een goede afterparty! Op naar de volgende editie van TOTF Presents:!!!