Sickhouse Prescription

Na een aantal aanpassingen vanwege de gezondheidsmaatregelen mag Sickhouse weer zijn deuren openen voor events en twee keer per week voor de Operationroom Workspace.

In juni heeft Sickhouse een druk programma vol films workshops, lezingen en zelfs feesten! Aarzel niet om even op Sickhouse.nl te kijken, evenals op de Facebook pagina van Sickhouse voor het programma en alle events.

Het jaar 2020 heeft voor Sickhouse en The Overkill Festival een wel zeer toepasselijk thema: The End Of The World As You Know It!

Online Discussie: Collapse in the Digital Age – 12 juni

In lijn met dit thema host Sickhouse op vrijdag 12 juni een online discussie: Collapse in the Digital Age. Deze online discussie wordt op het Youtube-kanaal van Sickhouse van 20:00 uur tot 22:00 uur.

Wanneer men het heeft over het einde van de wereld is het ineenstorten een terugkerend onderwerp. In deze discussiepanel heeft Sickhouse denkers, artists en een gamedeveloper uitgenodigd om dieper in te gaan op de ineenstorting van samenlevingen in de context van een wereld die afhankelijk is van technologie en het digitale. In deze discussie wordt er afgevraagd of deze stap afgeremd of aangemoedigd moet worden, of we ons moeten voorbereiden en hoe wij het volgend hoofdstuk ons inbeelden terwijl we omgaan met deze emotionele staat.

De gasten voor dit panel zijn: Phoebe Shalloway (Game Developer, Even in Arcadia, US), Geert Lovink (Media Theorist en oprichter Institute of Network Cultures, NL), Athina Karatzogianni (Hoofddocent Media & Communicatie, University of Leicester, UK) en Josèfa Ntjam (multi-disciplinair artist, ntjamjosefa.com, FR)

Na de presentaties van de verschillende sprekers wordt er een discussie gehouden gebaseerd op vragen van het publiek. Men is welkom om deel te nemen aan het gesprek.

Dogma 2020 TKA Online Streaming 13 juni

Door de pandemie heeft Twente Kunst Alliantie niet gezamenlijk kunnen repeteren. Zich aanpassend aan de situatie heeft TKA dogmas opgezet om een film te maken met vijf verschillende personen die elk afzonderlijk in één ruimte acteren. Ze worden in de finale film weer samengebracht en worden dan als vijf hoofdstukken gepresenteerd. Al deze hoofdstukken zijn achter elkaar te zien op het Youtube-kanaal van Sickhouse op zaterdag 13 juni.

Twist Your Apps – 19 juni

Tijdens dit online event zal er ingedoken worden op het dubbelzijdige aspect van apps en wordt de creativiteit tot zijn grenzen gepushed om de meest vreemde, duistere of absurde versies van de meest beroemde apps te ontwikkelen. (bekijk de video als je je thuis alvast wilt voorbereiden.)

Anderhalf T-LAB Rave – 19&20 Juni

Claim één van de 30 Corona aangepaste dance spots en join the mini-rave! Elke spot is 3m² waar je vrijuit kunt bewegen en je jezelf kunt zijn het gehele event. Kom met je hele huishouding, een vriend (-in) of gewoon in je eentje.