Sickhouse Prescription July

Ook in juli heeft Sickhouse een kort programma zodat de crew zich goed kan voorbereiden op het The Overkill Festival. Aarzel niet om even op Sickhouse.nl te kijken, evenals op de Facebook pagina van Sickhouse voor het programma en alle events.

In juli mag Sickhouse weer wat meer mensen verwelkomen door de versoepeling van de COVID maatregelen. Om dit te vieren heeft Sickhouse een selectie aan korte films zodat je kunt genieten in festival-style.

Koort(s) Short Movie Night (10 juli)

In de Cinema Obscura ruimte, de nieuwe Kleine Bijlsma Zaal en in de open ruimte heeft Sickhouse een programma van 10 korte films en installaties van internationale filmmakers, artists en studenten.

Bonobo (Zoel Aeschbacher)

Wanneer de lift van hun publieke huisvesting breekt komt het lot van de gepensioneerde invalide Felix, een alleenstaande moeder die worstelt met haar verhuizing (Ana) en Sedyou, een jonge man met een passie voor dans samen in een explosief einde waar hun grenzen worden getest.

Year of the Robots (Yves Gellie)

Op het kruispunt van kunst en wetenschap vertolkt Year of the Robots het menselijke wezen en de robot als zijn kunstmatige tegenhanger. Year of the Robots bestudeert de cognitieve dissonantie tussen mens en een robot met kunstmatig gecreëerde autonomie.

The World (Mika Taanila)

The Man who fell to Earth, geëvacueerd en omgekeerd. In verlaten landschappen, dieren, meubilair en verlaten voertuigen wachten op rampspoed. “We must have died alone”. (D.B.)

Poor Kids (Michiel Dhont)

De 20-jaar oude Max is de zoon van een kapitein en woont in een internaat voor kinderen zonder vaste woonsituatie. Wanneer het merendeel van de kinderen in de vakanties terug gaan naar hun ouders, blijft Max, samen met een klein groepje jongeren in het internaat. Tezamen proberen zij de regels van hun leefomgeving te buigen en om er een thuis van te maken.

Finding Uranus (By Ivan Li)

Een ‘coming-of-age’ sci-fi over lost and found.

Anderhalf T-LAB Rave (11 juli)

Claim één van de 30 Corona aangepaste dance spots en join the mini-rave! Elke spot is 3m² waar je vrijuit kunt bewegen en je jezelf kunt zijn het gehele event. Kom met je hele huishouding, een vriend (-in) of gewoon in je eentje.

Summer Break

Vanaf 17 juli tot 7 augustus houdt het team van Sickhouse een korte break om zich onder andere goed voor te kunnen bereiden op The Overkill Festival.