Setbezoek Zombies from Sector 9

Bloedbad in Vlaanderen!

Na een lang contact te hebben gehad met Rob Ceus via Facebook kwam er te sprake of het mogelijk was om een rolletje te spelen in zijn nieuwste film Zombies from Sector 9.  En dan de rol als Raider, een plunderaar die op onderzoek gaat in een leegstaand gebouw en in conflict komt met dwalende, kreunende zombies.

Rob kennen we van de korte horror Bride Zombie. Deze film is inmiddels met veel lof vertoond op diverse filmfestivals in binnen en buitenland o.a ook een Troma filmfestival.

De film Zombies from Sector 9 zal een productie worden tussen de 15 en 30 minuten het is een low-budget cult film met inspiratie uit de jaren en 80 en 90 films en hedendaagse Grindhouse. Het is vooral een vette knipoog en ode aan het VHS tijdperk. Het project is Engelstalig en is tot stand gekomen met Crowdfunding en diverse donaties.

Het verhaal gaat over een nucleaire meltdown in Crittersville (knipoog naarde stekelige wezentjes uit de Critters films) De overlevenden van de explosie moeten zich verweren tegen zombies en raiders die het land onveilig maken. We volgen Bookwalker (Stevenus Daemeranus) een loser die zich heeft ontplooit tot een ware zombiekiller en raider jager. Uiteindelijk zal hij een meisje en haar vriendin proberen te redden uit de klauwen van de Raiders en bloeddorstige zombies.

Ik persoonlijk mocht acteren in dit project als Zior, een Raider die op onderzoek gaat in een vervallen gebouw, een zombie uitdaagt en vervolgens door zijn stupiditeit een horde zombies achter zich aan krijgt die hem uiteraard afslachten op de meest gruwelijke wijze. Zo wordt een vinger eraf gebeten, de arm eruit gerukt een bijt in de nek met liters spuitend bloed en ook worden de zombies getrakteerd op een heerlijk potje darmen. De fx van deze scene was in handen van Rob Ceus samen met zijn partner Inge.

Ik was dus getuige en slachtoffer van een professioneel project met een complete crew en zelfs een drone voor een prachtig filmisch plaatje. Rob is naast regisseur van deze film ook nog eens een kunstenaar met de grime, samen met zijn partner Inge. Verbazingwekkend hoe hij een individu binnen een uur omtovert tot een prachtige zombie. Wezens met invloed uit de jaren 80, 90 en nostalgische films. Zombies die me persoonlijk deden denken aan The Dead Next Door, Braindead en Return of the Living Dead 1 en 2. Maar niet te vergeten is het een Rob Ceus Zombie… zijn eigen creatie!!! Een ontzettend belangrijk iets in zombie films zijn de thema zombies, zombies die opvallen!, zo zag ik een kern fysicus zombie, een bouwvakker, een Blues Brother en Linda Blair uit de Exorcist. De Raiders uit zijn film kunnen we vergelijken met de karakters uit de Mad Max reeks, maar dan ook weer met een eigen stijl.

Naast zijn eigen zombie creaties wist Rob ook nog twee make-up artists te huren van ELC-FX; Jolijn Brouwer en Eugene Leclercq. Deze zombies waren meer in de stijl van The Walking Dead. Overigens heeft Eugene inmiddels ook connecties met deze serie en terecht! Hoewel de zombies iets verschillend waren was het een prachtige combinatie deze wezens te mixen in diverse scenes wat de film nog meer tot zijn recht komt tot een prachtige zombie eenheidsworst.

De locaties waren ook bijzonder te noemen. Dit waren oude vervallen defensie gebouwen, waaronder een voormalige legerschool. In dit gebouw mocht ik Zior vertolken, en wat voor gebouw, het smerigste gebouw wat ik ooit heb gezien, kapotte pis toiletten, beplanting door het gehele gebouw, een zure muffe geur, broeierige vochtigheid, gatenkaas gipsplaat muren en vunzige tegelvloeren. Een gebouw waar nu een negatieve energie hangt door het als varken geslachte Zior wiens bloed op de gehele bovenste etage nog na drupt!

Hoewel er nog meer opnamedagen komen is deze film gemaakt uit enthousiasme en liefde voor de B-film!!!! En niet te vergeten voor en door enthousiastelingen! Een film kan vallen en staan, maar staan zal dit project zeker door de wandelende zombies, hollende Raiders en de stoere Bookwalker!!!!!

Voor elke zombie lover!!!!