Rigor Mortis: het meest angstaanjagende gebouw in Hong Kong

cinemasia_logoNaast het jaarlijkse festival houdt CinemAsia het hele jaar door de zogeheten CinemAsia Quarterly, screenings van de beste films uit Azië. Op donderdag 11 december 2014 gaat die eer naar Rigor Mortis van Juno Mak.

Een aan lager wal geraakte acteur Sui-Ho Chin, gescheiden van zijn vrouw en vervreemd van zijn kind, betrekt een appartement van een vervallen sociale woningbouwflat. Tijdens een poging om een einde te maken aan zijn leven wordt hij gered door Chan Yan (Anthony Chan), een mysterieuze maar vriendelijke exorcist. Ook de buren zijn ongelukkig, deprimerend en emotioneel instabiel. Wat volgt is een spannend, mysterieus bovennatuurlijk verhaal, vol traditionele Chinese mythologie, fantastische Special Effects en spetterende Martial Arts.

Dit regiedebuut van Juno Mak, met co-productie van Japans Horror icoon Takashi Shimizu, werd eerder dit jaar al tijdens het Asian Film Awards genomineerd voor beste actrice (Hee Ching Paw) en heeft op het Brussels International Fantasy Film Festival de Jury prijs mogen ontvangen.

Juno Mak ademt met Rigor Mortis op vernieuwende manier de Chinese Horror Thriller nieuw leven in.

CinemAsia Quarterly: Rigor Mortis (Hong Kong 2013), Chinees gesproken, Engels ondertiteld
Datum en tijd: donderdag 11 december 2014, aanvang 20:00 uur
Inleiding: Barend de Voogd, hoofdredacteur van Schokkend Nieuws
Locatie: Lab 111, Arie Biemondstraat 111, 1054 PD Amsterdam
Routebeschrijving: www.lab111.nl/contact Tickets: EUR 8,00 (CJP, studentenkaart, stadspas, 65+ EUR 7,00, Cineville is geldig) viawww.lab111.nl.

 

rigor_mortis_ver2