Remy Couture & Frederick Maheux

Remy Couture, een special effects kunstenaar die op 10 december terecht moet staan voor het corrumperen van moraal. Het begon allemaal met een website die hij zes jaar geleden is begonnen. Op deze website zijn er foto series en twee filmpjes te zien van een fictieve seriemoordenaar die levensechte moorden pleegt. Iemand in Duitsland was ervan overtuigd dat het echt was en heeft Interpol ingeschakeld. Ze zijn de zaak tegen Remy begonnen waarbij ze erachter kwamen dat het allemaal nep was. In plaats van de zaak te laten vallen hebben ze besloten om het toch door te laten gaan, maar onder andere voorwaarden. En waarom, omdat ze geen gezichtsverlies willen leiden.

Canada heeft recent last gehad van de ‘Porno Killer’ die een moord gefilmd heeft en op internet geplaatst. Remy moet voorkomen terwijl elders op het net dit filmpje van deze moord vrij toegankelijk was. De eigenaar van deze site, ook een Canadees kwam er vanaf met één telefoontje. Het contrast is enorm en lijkt nergens over te gaan.

Wat de toekomst zal brengen durft Remy nog niet te zeggen. Mocht hij toch veroordeeld worden dan is dit nog maar het begin. De staat heeft dan de mogelijkheid om te beslissen wat kunst is en wat niet.

De zaak is al drie jaar bezig. Het is veel stress voor Remy, het is een grote zaak met een 12 koppige jury. Het is ook de eerste keer dat Remy ooit in contact is gekomen met de wet. Nu probeert hij zich er nog niet druk over te maken en te genieten. In december komt de echte stress wel. Hij moet de jury en de aanklager ervan overtuigen dat hij een normaal persoon is, ongeacht zijn extreme kunst.

Gelukkig heeft Remy internationaal veel steun. Kijk voor meer informatie op www.supportremy.com