R.I.P. Verne Troyer

Acteur Verne Troyer, geboren op 1 januari 1969, is gisteren op 21 april 2018 overleden. Hoewel er geen doodsoorzaak is genoemd, wordt er wel vermeld dat Troyer de laatste tijd geplaagd werd door tegenslagen. Volgens een verklaring was Verne een echte vechter. “Door de jaren heen heeft hij met zijn problemen geworsteld en gewonnen, geworsteld en gewonnen, maar helaas was de strijd dit keer voor hem teveel”. Diezelfde verklaring heeft tevens een boodschap meegegeven om zachtaardig te blijven. “Depression and suicide are very serious issues. You never know what kind of battle someone is going through inside,” it said. “And always know, it’s never too late to reach out to someone for help.”

Troyer, bekend door zijn iconische rol van Mini-Me uit Austin Powers: The Spy Who Shagged Me en Austin Powers in Goldmember leed aan een specifieke vorm van dwerggroei genaamd cartilage-hair-hypoplasie, hierdoor had Troyer een lengte van ongeveer 81cm. Verne kreeg ondanks zijn aandoening geen speciale behandeling van zijn ouders en moest dezelfde klussen doen als zijn broer en zus. Troyer grapte zelf, nadat hij wereldwijde bekendheid had verworven door zijn rol als Mini-Me, dat hij zich met een hoed en zonnebril heeft geprobeerd te vermommen, maar dat hij toch altijd wel werd herkend.

Naast zijn meest bekende rol in twee Austin Powers films, heeft Verne Troyer nog veel meer rollen op zijn naam staan. In Harry Potter and the Sorcerer’s Stone heeft Verne de rol van Griphook op zich genomen. In Legend heeft Troyer één van de hoofdrollen voor zijn rekening genomen. Ook in de cult-klassieker Fear and Loathing in Las Vegas was er een kleine rol weggelegd voor Troyer.

Verne Troyer is 49 jaar geworden.