R.I.P. Sir Roger Moore

Op 23 mei 2017 is de Britse acteur Sir Roger Moore overleden. Sir Roger Moore is op 14 oktober 1927 geboren in het Britse Stockwell. Nadat hij in de Tweede Wereldoorlog naar het platteland geëvacueerd was, kwam hij in 1945 door zijn vader in aanraking met de Britse regisseur Brian Desmond Hurst. Dit zorgde er voor dat de 18 jarige Roger een bijrolletje kreeg in de film Ceasar and Cleopatra. Door zijn rol in deze film, besloot de regisseur zijn schoolgeld voor de Royal Academy of Dramatic Arts (RADA) te betalen. Een saillant detail is dat hij een klasgenoot was van Lois Maxwell, de originele Miss Moneypenny en zijn toekomstige collega.

Vlak na het eind van de Tweede Wereldoorlog moest Roger in dienst. Hij schopte het uiteindelijk tot Kapitein in de entertainment divisie van het Britse leger in West-Duitsland, waar hij het bevel voerde over een klein depot bij Hamburg. Na zijn diensttijd begon Roger een carrière als model. Hij kreeg hier veel kritiek over. Zijn eerste TV rol kreeg hij in The Governess in 1949. In 1954 tekende hij een contract bij MGM studio’s, maar na een drietal flops, werd zijn contract daar ontbonden. Tot aan zijn grote TV doorbraak met The Saint (1962-1969), waarin hij de hoofdrol van Simon Templar op zich nam, heeft hij voornamelijk in kleine series gespeeld.

Bij het grote filmpubliek brak Roger Moore in 1973 als de derde vertolker van James Bond, in de film Live and Let Die. Roger zou in totaal 7x de rol van deze superspion op zich nemen. Hij heeft in de film The Cannonball Run een spoof op zijn rol als James Bond neergezet. Hij speelde daar een miljonair, die plastische chirurgie heeft ondergaan om zo als zijn idool, Roger Moore, door het leve te gaan.

In 2003 is Roger Moore geridderd door Queen Elizabeth, voor zijn liefdadigheidswerk. Roger Moore is op 89 jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van kanker. Hij laat 3 exvrouwen, een vrouw en 3 kinderen achter