R.I.P. Rik Mayall

Rik_MayallRik Mayall, bekend van onder meer Bottom’ en The Young Ones’ is op 56 jarige leeftijd overleden.

Rik Mayall begon zijn carriere in 1980 en speelde een belangrijke rol in de Britse alternatieve komedie genre. Hij brak door met de hit TV-serie ‘The Young Ones’ naast Nigel Planer, Christopher Ryan, Alexei Sayle en zijn vriend voor het leven Adrian Edmondson. Edmonson en Mayall hebben vrijwel hun hele carrière samen gewerkt in ‘The Comic Strip Presents’, ‘Bottom’ en ‘Filthy Rich and Catflap’. Na het succes van ‘Bottom’ op televisie hebben Mayall en Edmondson nog vijf live shows gebasseerd op de serie gemaakt en de film ‘Guest House Paradiso’. Ook was Mayall de ster van ‘The New Statesman’ als parlementslid Alan B’stard.

Hij is ook te zien in gastrollen in andere series zoals ‘Blackadder‘, leende hij zijn stem aan verscheidene animaties (zoals Spongebob Squarepants) en vertelde hij sprookjes van de gebroeders Grimm in ‘Grimm Tales’. Ook speelde hij in een Hollywoodfilm genaamd ‘Dropdead Fred’. Samen met de cast van ‘The Young Ones’ was hij ook te zien in een videoclip voor ‘Living Doll’ van Cliff Richards.

In 1998 raakte Mayall ernstig gewond na een ongeluk met een Quad op zijn landgoed. Hij heeft hierna samen met Edmondson nog een paar Bottom liveshows en de Bottom film gedaan, maar door de gevolgen van het ongeluk was de samenwerking niet meer veilig en viel het doek voor de serie.

Rik Mayall laat zijn vrouw en drie kinderen achter.

 

Rik_Mayall_01

 

 

 

 

 

 

Rik_Mayall_02

 

 

 

 

 

Rik_Mayall_03

 

 

 

 

 

 

Rik_Mayall_04