R.I.P. Lauren Bacall

lauren_bacallAmerikaanse actrice, model en laatst overgebleven lid van de originele “Rat Pack” Lauren Bacall is op dinsdag 12 augustus 2014 overleden. Bacall is overleden aan de gevolgen van een cerebrovasculair accident.

Bekend van vele films, Bacall heeft haar debuut op het witte doek gemaakt in To Have And Have Not (1944), waarin zij naast Humphrey Bogart de hoofdrol heeft vertolkt. In 1945 is Lauren Bacall met Humphrey Bogart in het huwelijk getreden. Het echtpaar was in onder andere Confidential Agent, The Big Sleep en Dark Passage naast elkaar te zien op het witte doek. Na het overlijden van Bogart in 1957 keerde Bacall terug naar New York en heeft zij in verscheidene Broadway producties gespeeld, wat haar drie Tony Awards heeft opgeleverd. In 2009 heeft Bacall een Acadamy Honorary Award gekregen voor haar “centrale rol in de Gouden Eeuw van Motion Pictures”.

Bacall was tot haar dood de enige overlevende van de originele “Rat Pack” uit de jaren ’50, waar onder andere Humphrey Bogart, Judy Garland, Frank Sinatra, Cary Grant en David Niven deel van hebben uitgemaakt.

Lauren Bacall is 89 jaar geworden.