R.I.P. John Stephenson

John StephensonAfgelopen vrijdag, 15 mei 2015 is (stem-) acteur John Stephenson op 91 jarige leeftijd overleden. John Stephenson is op 9 augustus 1923 geboren in het stadje Kenosha in de Amerikaanse staat Wisconsin. Nadat hij in de Tweede Wereldoorlog bij de Amerikaanse luchtmacht heeft gediend, begon hij met een universitaire opleiding in spreekkunsten en drama, waar hij in 1948 in af studeerde. In 1946 kreeg hij zijn eerste acteerrol in een radio dramaserie. Hij kreeg zijn eerste TV rol in de serie My Little Margie. Hij had een bijrol in de aflevering Chubby Little Margie.

Hierna ging het gestaag verder met zijn acteercarriere, maar voor echt terugkerende rollen, moest hij tot goed 1961 wachten, waar hij als stemacteur een terugkerende rol bemachtigde in de beroemde cartoonserie Top Cat. John had meerdere rollen in, namelijk Fancy-Fancy en Officer Dibble. Hierna begon hij steeds meer rollen in de tekenfilmseries van Hanna-Barbera te krijgen, waarbij zijn meest bekende wel de rol van Mr. Slate (de baas van Fred Flintstone) in de cartoonserie The Flintstones.

Naast de cartoons van Hanna-Barbera, verzorgde John ook de stemmen voor series zoals de oude Fantastic Four, waarin hij de stem verzorgde van Dr. Doom, Spiderman and his Amazing Friends, waarin hij onderandere de stem verzorgde van Colossus, G.I. Joe, waarin hij de stemmen verzorgde van General Hawk en General Flagg en Transformers, waarin hij de stemmen verzorgde van ThundercrackHuffer, KipAlpha Trion en Windcharger.

Naast het verzorgen van stemmen in cartoons, bleef hij ook nog kleine rollen in TV-series spelen, waaronder series zoals: BonanzaThe Man from U.N.C.L.E. & Gomer Pyle: USMC.

John Stephenson is overleden na een lang ziektebed, waarin hij tegen de verschrikkelijke ziekte Alzheimer vechtte.