Programma Imagine Film Festival bekend en start kaartverkoop 21 maart

Lindy Hemming ontvangt Career Achievement Award
De Welshe kostuumontwerpster Lindy Hemming heeft een indrukwekkende staat van dienst. Ze maakte naam als kostuumontwerpster bij een reeks van aansprekende filmtitels zoals GoldenEye, Tomorrow Never Dies, The World is not Enough, Harry Potter and the Chamber of Secrets, Die Another Day, Batman Begins, Casino Royal en The Dark Knight. Voor Topsy-Turvy won ze een Oscar en haar kostuums voor Wonder Woman zijn binnenkort in de bioscoop te zien. Tijdens Imagine zal er in EYE een tentoonstelling te zien zijn van Lindy Hemming’s ontwerpschetsen. Lindy Hemming ontvangt op de openingsavond van Imagine op 12 april de Career Achievement Award. Op dinsdag 18 april geeft Hemming een masterclass Costume Design.

Career Talk van Dario Argento
Zestien jaar nadat hij de Career Achievement Award ontving, is Imagine verheugd om meesterregisseur Dario Argento opnieuw in Amsterdam te mogen verwelkomen voor een avondvullend programma. Argento is vooral bekend als de regisseur van een groot aantal giallo-klassiekers – gewelddadige, hypergestileerde horrorfilms waarvan de sleutelfilms in de jaren zeventig werden gemaakt. In samenwerking met Istituto Italiano di Cultura per i Paessi Bass vindt op 20 april een Imagine-editie van EYE’s Cinema Egzotik plaats. Hier worden de 4K-restauratie van Suspiria (1977) en de mysterieuze horrorfilm Opera (1987) op 35mm vertoond, waarvoor Argento het script van beide films schreef.

Jury’s en Awards
Elk jaar reikt Imagine fantastische prijzen uit: de Black Tulip Award (Imagines eigen prijs voor de beste fantastische film, met onder meer actrice Bo Maerten (Wolf, Mannenharten 2) als jurylid), de Méliès d’argent (voor de beste Europese fantastische lange en korte film, waar onder meer actrice Terence Schreurs (Flikken Maastricht, Kristen) uitkomt voor de jury) en de MovieZone award, uitgereikt door de jongerenjury. De winnaars worden tijdens de slotavond op vrijdag 21 april bekend gemaakt. Het publiek kan ook dit jaar weer een stem uitbrengen voor de Silver Scream Award.

Over Imagine Film Festival
Imagine vindt jaarlijks plaats in EYE te Amsterdam. Elf dagen lang staat de verbeelding centraal en dompelen festivalbezoekers, filmmakers en professionals zich onder in nieuwe of onbekende werelden. Imagine toont een bijzondere selectie van de beste fantastische films van het afgelopen jaar. Daarnaast is er ruimte voor klassiekers en onontdekte parels uit het verleden. Naast het filmprogramma zijn er workshops, inleidingen, nagesprekken, masterclasses, lezingen en tentoonstellingen. Voor makers en professionals organiseert Imagine het European Genre Forum, een trainingscyclus voor jonge Europese filmmakers. Daarnaast is er Imagine NL, een programma waarin het festival kennis én een podium biedt aan de Nederlandse (aankomende) filmmakers. Kaartverkoop voor het festival start a.s. dinsdag 21 maart via www.imaginefilmfestival.nl.

Imagine Film Festival
12 – 22 april 2017
EYE, Amsterdam
www.imaginefilmfestival.nl