Programma CinemAsia Film Festival 2020 bekend

Het is al weer bijna maart en dat betekent natuurlijk dat het weer tijd wordt voor het CinemAsia Film Festival. We hebben er het op de site ook al eerder over gehad. Vanaf 4 tot en met 8 maart staan Rialto Amsterdam en Studio/K in het teken van het CinemAsia Film Festival.

Het CinemAsia Film Festival is ’s Nederlands grootste film festival in het teken van de Aziatische cinema en de Aziatische cultuur. Tijdens dit festival kunnen de bezoekers kennis maken met de Aziatsiche cinema en kunnen de bezoekers zich een beetje verdiepen in de cultuur. Er is tijdens het festival een zeer gevarieerd aanbod aan films; van blockbusters tot schitterende art-house, interessante documentaires en kleurrijke animaties.

Special Focus Diaspora: Neither Burned, nor Banished

Zoals de vaste bezoekers wel van CinemAsia wel gewend zijn, besteedt het festival ook speciale aandacht aan de Aziatische diaspora. Voor deze 13de editie is festivalprogrammeur en filmjournalist Léo Soesanto gevraagd als gastcurator om een vijftal films te programmeren van makers of onderwerpen uit de Aziatische diaspora.

Speciale juryleden

Ook dit jaar zijn er een vijftal juryleden die dit jaar de beste film selecteert uit het competitieprogramma. Uit Taiwan komt Aileen Lee (Detention). Samen met festivalprogrammeurs Inge de Leeuw, Julian Ross, filmjournalist Floortje Smit en schrijver/journalist Pete Wu maken zij tijdens de afsluitingsceremonie bekend wie de beste film gevonden heeft.

Internationale gasten

Naast Aileen Lee zijn regisseur Amano Chihiro (Mrs. Noisy) en acteur Lo Chun Yip (Suk Suk, Fagara) aanwezig. Deze gasten zullen tijdens het festival zowel publiek en pers ontmoeten.

Premières

Het CinemAsia Film Festival heeft ook een aantal wereld- en internationale premières. Een speciale internationale versie van Putrama Tuta’s A Man Called Ahok vertoond worden, A Man Called Ahok is een Indonesische biopic over het vroegere leven van één van de meest verdeelde en invloedrijkste politieke figuren uit Indonesië. Ook Yellow Ribbon, een ontroerende documentaire over de nasleep van de Sewol ramp van Ju Hyun-sook. Verder wordt Lim Dae-hyung’s Moon Winter vertoond; een teder verhaal over liefde en relaties dat de conventionele grenzen overstijgt.

Gevarieerd randprogramma

Zoals de bezoekers van CinemAsia ook gewend zijn heeft het festival een zeer uitgebreid randprogramma. Zoals gewend is het mogelijk om bij de Food Bazaar weer te genieten van de lekkernijen uit Azië. Ook is er speciale aandacht voor LGBTQ+ in een gecureerd programma. Verder is er de mogelijkheid voor pers en publiek om de internationale gasten te ontmoeten.

Food Bazaar

Kijk voor de kaartverkoop, het volledige programma en alle informatie op cinemasia.nl